JirkaF píše:
Zdravím všechny majitele Accentu.
Za 14 dní si půjdu pro Accenta 1.6 MPI DOHC CVVT. Je na našem trhu a v nejluxusnější versi je za 299000 a sada zimních pneu je k ní teď jako prémie.O tomhle motůrku jsem hodně slyšel a jsem na něj hodně zvědav.
Procházel jsem Vaš názory na New Accenta a i recenze jsou celkem dobré.
Původně jsem chtěl 1.5 CRDi,ale jezdím město X dálky 50/50 a to by se turbu moc nelíbilo,proměnná tubínka by se zanesla a přestala fungovat,dávali jí životnost 60 000.
Potvrzeno technikem od Forda .Další věc po dojezdu nechat motor běžet ta 10 - 20 vteřin a nechat turbo ochladit.Tohle bych určitě zapomínal.Další věc 1133 kg benzín, 1205 kg diesel.No a poslední věc Common Rail - parádní systém,ale hajsavý na kvalitu paliva a to blbnutí s bio naftou se mi nelíbí. Systám snese max 5%.Zatím se to míchá 98 ku 2 .
No a když vezmete tlaky s jakými to pracuje.No a poslední matematika
ročně najedu cca 20 000 a objevují se testy s problémy Common Rail okolo 100 000.No a poslední věc nesmí dojít palivo.To je dost drahý průser.No a v poslední řadě zimní a letní nafta.U nafty je moc rizik.A při mém štěstí pokud bude jeden motor nepovedenej tak já ho najdu.
Švagrovi odešlu turbo u Octavie po 30 000 týden po návratu z dovolené.
Tak jak to vypadá s tou tvojí novou 1,6 kou ?
Taky bych do ní šel, ale zatím jsem nikde nenašel ani ťuk o tomhle motoru.
Ono dneska při naprosto srovnatelných cenách ropy a benzínu, při čachrování s kvalitou nafty u čerpacích stanic, při dnešním používání biopřísad, při riziku poškození extrémně drahých vsřiků, při nutnosti přidávat aditiva do nafty ( aby byly vstřiky chráněny ), při .........doplň si sám, při mém ročním nájezdu cca 15 -20 tisíc kilometrů, si myslím, že je jedno jestli nafta, nebo benzín.
Takže se pokorně ptám. Už má někdo zkušenost s tou tajemnou 1,6kou ?
Dík