pavvlc píše:
Zdravím všechny "třicítkáře".
Mám: i30 korejce, 1,4l, 109k, 06/2008, Comfort, vivid blue, najeto 3500km.
TRÁPÍ mě spotřeba. Počítač ukazuje 7,1l/100km, reálná od plné k plné nádrži za období 1/2 roku je 7,5l/100km. Podle výrobce by to mělo být o 1l méně. Při stejném stylu jízdy jsem měl u předcházejícího vozu - nová Ibiza 1,4l spotřebu 6,3l/100km. To je jediné zklamání z i30. Jinak je všechno výborné. Takové prkotiny, co se tu píší mě až tak netrápí. Je pravda, že chybí např. okamžitá spotřeba, pokud ji chci, musím vyresetovat celkovou. U Ibizy se při startování vyplnuly všechny spotřebiče, to také i30 neumí. Chybí mně krycí plech ze spodu u motoru. V servisu nevědí, zda se to dá dokoupit. Pry jenom pro nafťák. I el. ovládání oken one touche jako je v koncepci VW je lepší. Ale všechno to považuji za prkotiny. Celkově jsem VELMI spokojen. Ráno se těším do práce, že se projedu. Odpoledne z práce, že se projedu. Autom. klimatizace je též špičková věc. Za tažné zařízení chtějí u VW 23 tisíc. Tady mám tažné za 11 a velice inteligentní, na kužel. Z venku není nic vidět. Asi bych teď při koupi i30 ušetřil 20 tisíc, ale i s tím se vypořádám, protože si již 1/2 roku užívám. Dali mě v ceně 389tis. litá i plechová kola.
Závěr: byl jsem zaměřen výhradně na evropská auta, především německá, ale kdybych si koupil Golfáča ve výbavě, kterou má i30 Comfort, tak bych si připlatil 60 tisíc. A navíc Golf 1,4l má ubohých 80k, interiér je konzervativní, dílenské zpracování špičkové. Ale s těmi magory v prodejně se nedalo dohodnout. Pořád jsem slyšel - na tom by sme prodělali, to si musíte doplatit a tak. Dokonce s nimi nehla ani záloha, kterou jsem jim mával před nosem. Tak jsem se vykašlal na Golfa. A teď jsem s i30 VELMI SPOKOJEN. Jenom ta spotřeba......
Všechni íčkaře zdraví Pavel od Znojma.
Zdravím,
mám i30 - 1.6ku benzín od září a mám najeto 3300 km.Spotřeba se mě pohybuje mezi 7,5 - 7,7 l/100 km.(Z větší části jízda po městě).Počítač fixluje zhruba o 0,2 l/100 km.Ale to je relativní,protože při tankování (vždy do plné),se ne vždy naplní nádrž stejně. Píšu si pravidelně spotřebu a dělám to tak,že sečtu spotřebu na PP v autě a spotřebu docílenou a vydělím dvěma. Při jízdě na dálnici se mi povedlo ale také jet za 6,9l/100 km.Jinak nepředpokládám,že by šla cena i30 nějak horentně dolů,protože čekací doba je stále v řádu měsíců. Teda pokud neberu skladovku.Čekačka na i 30 se také asi projevuje na prodejnosti i30 např. oproti Ceedu.
http://registrace.periskop.cz/cz/2008-10-vse/znacky/Jinak spokojenost převeliká.Kolega z práce si koupil stejně se mnou š.roomstra a už s ním byl 2x v servise se závadama.A pak že prej držák Z koncernU FAUWÉ.