Spojka-převodovka-řazení

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: amaize, Moderátoři

Tichtach
*
Příspěvky: 21
Registrován: 18 črc 2010, 19:19
Bydliště: BA

Re: Spojka-převodovka-řazení

Příspěvek od Tichtach »

Méďa Béďa
1. Precitaj si vsetky moje prispevky, tykajuce sa tejto temy.
2. Piestne kruzky nie su gumene O kruzky. Prepustaju. To znamena, kazde auto dokaze popojizdet z kopce pri zaradenom rychlostnom stupni. Aj nove. Zalezi len od stupania, resp. klesania.
Reklama
 

atík
*
Příspěvky: 32
Registrován: 26 bře 2008, 19:44

Re: Spojka-převodovka-řazení

Příspěvek od atík »

K tomu popojíždění z kopce se zařazenou rychlostí a vypnutém motoru. Stejný problém jsem řešil u oktávky a ve třech servisech mě ujišťovali, že je to vlastnost. Nechal jsem změřit tlaky na válcích a pak jen zírali. 2. a 4. válec nedržely kompresi. Resumé. Buď špatné kroužky, ale to by asi utíkal olej. Anebo z největší pravděpodobností ventily. Už jsem neměl nervy to zkoumat a auto střelil. Rozhodně, ale nejedná-li se o jedno převalení je to podezřelé.
KadrR86
Příspěvky: 2
Registrován: 19 bře 2015, 14:54

Re: Spojka-převodovka-řazení

Příspěvek od KadrR86 »

partizan píše:Mne sa tiež obtiažne zaraďovali rýchlosti 1; 2 aj R. Ani po premazaní v servise sa nezlepšilo. Nakoniec som sa rozhodol pozrieť sa na to sam a presunul som lanko, ktoré je v činnosti pri naklonení riadiacej páky o jednu drážku dopredu. Teraz je to v pohode, nemusím ťahať riadiacu páku násilím k sebe a zaradzovanie uvedených rýchlosti ide ako po masle.
Prikladám foto

Hyundai I20,1.4/74 kw comfort,dark grey 2009
Chlapi mám na vás dotaz kde to najdu? Podle tý fotky to nepoznám a mám taky problém při řazení z 1 na 2 tak to chci zkusit :D
Uživatelský avatar
Pavloun
*
Příspěvky: 57
Registrován: 06 pro 2014, 16:17
Bydliště: Holomóc

Re: Spojka-převodovka-řazení

Příspěvek od Pavloun »

Kulisa řazení je přístupná po demontáži krytu středového tunnelu kolem páky. Stačí zařadit 4, prsty zabořit do koźenky za řadičkou, trochu zabrat a vycvaknout zadní část krytu směrem nahoru.
Odpovědět

Zpět na „i20 Motor a převodovka“