Ferda & Karkulka & Sněhurka & Soptík & Mavis
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Mr. HYUNDAI
Re: Ferda & Karkulka & Sněhurka & Soptík & Mavis
Je uváděno přibližně 1.500 obyvatel.
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
26. (FORD 1.) Explorer
- Reklama
Na dedine som vyrástol, už viac ako 20 rokov žijem v paneláku (ale celkom rád by som sa aj vrátil na dedinu). Tvoj príspevok mi celkom vrátil spomienky, kde sme bojovali so susedou, ktorá sa doslova dovalila z "civilizácie", teda z paneláku v okresnom meste. Prišla do už zabehnutej komunity a začalo sa peklo.. vadili, sliepky, vadili psy, vadila jej zeleninová záhradka. Hromada sťažností... nekonečné spory a k tomu adekvátne susedské "vzťahy". Očividne mala zkreslenú predstavu o živote na dedine.. no ako čítam, tak podobne si bol na tom aj ty. Všetko čo si napísal, že Ti vadí skrátka k dedine patrilo a aj patrí. Zvlášť keď bývaš v pôvodnej zástavbe a nie niekde na konci v bloku novostavieb, kde sa drobnochov a zahradkárčenie až tak nerealizuje.Mr. HYUNDAI píše: 10 zář 2026, 17:24 Vesnice má jistě své kouzlo, ale ne pro nás. Smrad hnoje po celé obci 350 dnů v roce, kokrhání kohoutů od tří ráno - nic pro mě.
A místní se diví, že lázně tu zejí prázdnotou a nikdo tu nechce zůstat přes noc...
Takže já se těším zpátky do civilizace.
O sousedech a jejich vychování raději nemluvím.
Hyundai Tucson NX4 HEV, 158kW, 2WD, Style+IQ-LED
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
- Mr. HYUNDAI
Já se ovšem nestěhoval na vesnici, tedy ve své naivní představě. Ta obec se ve svém názvu honosí slovem Lázně a prohlašuje se za městys.
O to krutější pak byla srážka s realitou. Promiň, ale já v lázeňském městysi skutečně neočekávám přímo uprostřed obce na náměstí fungující zemědělskou usedlost, která oblažuje smradem hnoje celé široké okolí oněch zmíněných 350 dní v roce. Hned vedle stojí škola a školka a v létě se tam nevětrá, protože by tam děti umřeli smradem.
V lázních nečekáš vyřvávání kohoutů od tří ráno.
Jasně, kokrháče vyřešily venkovní žaluzie, smrad zavřená okna. Jen je Ti zahrada k ničemu, když se na ní nedá být...
Sousedi, taky pecka. Že podle hygienických norem musí být kurník, králíkárna apod. minimálně 2 metry od hranice pozemku? Nezájem, 30 let to mám u Tvého plotu, tak to tu bude dál. Ale že by se přetrhl s čistěním, to ne. Takže ještě v půlce zahrady smrdí tohle. A nejvíc Tě nasere, že Ti to postaví přímo k baráku, z druhé strany zbuduje hnojiště, takže Ti zahradu prakticky učiní neobyvatelnou, ale sám to dá samozřejmě od svého domu co nejdál, což při jeho délce zahrady znamená, že jeho kohout, který mi kokrhá pod oknem není u něj doma ani slyšet...
Nový soused z druhé strany? Noční klid neznámý pojem, že má na zahradě udírnu a gril by mi bylo jedno, kdyby to nebyl idiot, který neumí dřevo skladovat, takže ho má neustále mokré. Takže to čoudí a smrdí až běda. A hádej kam to z toho komínku přímo jde? No jasně, do našeho obýváku! Přitom by stačilo naučit se to dřevo uskladnit, předchozí soused udil a griloval v jednom kuse a nevěděli jsme o tom, protože to nebyl debil a dřevo měl krásně proschlé...
O tom, s jakýma parchantama naše dcera chodila v téhle prdeli do školy, jakou šikanou si prošla a jaké následky si nese ani nemluvě...
Já se do komunity zapadnou nesnažil, nikdy jsem nebyl družný typ, stejně tak ale zbytečně věci nehrotím, takže neposílám stížnosti na všechny strany, neudávám úřadům, jsem prostě jenom nasranej a už se tím ani netajím! A je pravda, že tomu novýmu sousedovi jsem onehdá přes plot vysvětlil, že už mu brzo rozflákám ciferník - od té doby se mi velice pečlivě vyhýbá (ale začal být po desáté večer klid...). Prostě chceme pryč!!!
O to krutější pak byla srážka s realitou. Promiň, ale já v lázeňském městysi skutečně neočekávám přímo uprostřed obce na náměstí fungující zemědělskou usedlost, která oblažuje smradem hnoje celé široké okolí oněch zmíněných 350 dní v roce. Hned vedle stojí škola a školka a v létě se tam nevětrá, protože by tam děti umřeli smradem.
V lázních nečekáš vyřvávání kohoutů od tří ráno.
Jasně, kokrháče vyřešily venkovní žaluzie, smrad zavřená okna. Jen je Ti zahrada k ničemu, když se na ní nedá být...
Sousedi, taky pecka. Že podle hygienických norem musí být kurník, králíkárna apod. minimálně 2 metry od hranice pozemku? Nezájem, 30 let to mám u Tvého plotu, tak to tu bude dál. Ale že by se přetrhl s čistěním, to ne. Takže ještě v půlce zahrady smrdí tohle. A nejvíc Tě nasere, že Ti to postaví přímo k baráku, z druhé strany zbuduje hnojiště, takže Ti zahradu prakticky učiní neobyvatelnou, ale sám to dá samozřejmě od svého domu co nejdál, což při jeho délce zahrady znamená, že jeho kohout, který mi kokrhá pod oknem není u něj doma ani slyšet...
Nový soused z druhé strany? Noční klid neznámý pojem, že má na zahradě udírnu a gril by mi bylo jedno, kdyby to nebyl idiot, který neumí dřevo skladovat, takže ho má neustále mokré. Takže to čoudí a smrdí až běda. A hádej kam to z toho komínku přímo jde? No jasně, do našeho obýváku! Přitom by stačilo naučit se to dřevo uskladnit, předchozí soused udil a griloval v jednom kuse a nevěděli jsme o tom, protože to nebyl debil a dřevo měl krásně proschlé...
O tom, s jakýma parchantama naše dcera chodila v téhle prdeli do školy, jakou šikanou si prošla a jaké následky si nese ani nemluvě...
Já se do komunity zapadnou nesnažil, nikdy jsem nebyl družný typ, stejně tak ale zbytečně věci nehrotím, takže neposílám stížnosti na všechny strany, neudávám úřadům, jsem prostě jenom nasranej a už se tím ani netajím! A je pravda, že tomu novýmu sousedovi jsem onehdá přes plot vysvětlil, že už mu brzo rozflákám ciferník - od té doby se mi velice pečlivě vyhýbá (ale začal být po desáté večer klid...). Prostě chceme pryč!!!
26. (FORD 1.) Explorer
26. (FORD 1.) Explorer
Tak to jsem nevedel, to je mi teda osobne lito, kor s dcerou, kdyz prijede z mesta na vesnici. Ale ono je to jedno s druhym, casto lidi z vesnice jsou, jak to napsat slusne, "jini" ve vsech ohledech. Malokdy se s nimi clovek shodne na necem, at se to tyka cehokoliv. Myslim ty puvodni vesnicany, ne naplavy, ti snad maji lepsi vseobecny rozhled nez to ze je potreba makat 6-14h a pak hura do knajpy...
- Mr. HYUNDAI
Nejhorší na tom všem je, že já jsem se snažil z anonymního sídliště přesunout, hlavně kvůli dceři, která prostě je trochu jiná, někam, kde bude mít možnost být se svými vrstevníky v kontaktu. Schválně jsme se stěhovali tak, aby v novém místě stihla ještě rok školky, aby se sžila s budoucími spolužáky. Jenže to prostě šlo úplně jinou cestou než jsme si malovali.
A výsledek je, jaký je.
Na dceři dodneška vidíš, když ráno jedeme kolem školy, jak jí to je nepříjemné, a to už je 4 roky z té budovy pryč...
A výsledek je, jaký je.
Na dceři dodneška vidíš, když ráno jedeme kolem školy, jak jí to je nepříjemné, a to už je 4 roky z té budovy pryč...
26. (FORD 1.) Explorer
26. (FORD 1.) Explorer