Dovolená
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Dovolená
Jak je to v PL s hasicskym pristrojem? Musi v aute byt nebo ne? Nekde jsem cetl, ze by jej meli mit jen obyvatele Polska, cizinci ne.
- Reklama
"Lidé vyrážející na nákupy k severním sousedům ale mohou zůstat v naprostém klidu. Podle mezinárodních dohod totiž platí jasné pravidlo, že vozidlo v mezinárodním provozu podléhá technickým požadavkům své domovské země."
Citát z Deníku.cz
Citát z Deníku.cz
Ok, díky za info. 
Ja ma dva hasicaky, nie kvôli predpisom, ale kvôli tomu, že som videl priveľa zhorenych áut na cestach. 
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, tím to zachráníš. Já viděl na cestách asi 2x bohužel shořelé lidi, nejen auta. Hasičák nevozím. Nestačil by to uhasit, je příliš malý.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 22.2.2025 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 22.2.2025 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
Kdysi jsem viděl video jak blaflo auto, napřed to zkoušel hasit malým hasičákem, pak i celkem velkým z auta které u hořícího zastavilo a nakonec to uhasili až hasiči z cisterny pěnou.
Podchytenim začínajúceho požiaru hneď v jeho zárodku sa zabráni jeho rozšíreniu. Samozrejme malým (do 1kg) sa veľký požiar neuhasi. Ale zabrániť malému na jeho prerastenie vo veľký požiar už môže zabrániť. Mám dva 1kg práškové, jeden pri vodičovi, jeden vzadu v kufri. Pozerám vývoj počasia, mali by sme ísť 7.8. A vôbec sa mi to nepáči. Klimu som ešte stále nespojazdnil, čakám na olej do kompresora. Medzitým som vymenil puzdra v spodných ramenách vpredu, prestavil predne tlmice na jemnejsie, vymenil brzdové valčeky a prachovky. Vycistil a premazal ložisko v kolese a homokineticky klb. To všetko zatiaľ iba na pravej strane. Treba mi aj ľavú stranu, to by už malo ísť rýchlejšie. Potrápili ma tie puzdra, lis nemám. Dostať som ich dostal von, a potom som zistil, ze tie, čo mam nakupene par rokov originálbz Koreje, maju väčšie rozmery ako sú diery v ramenách. A to ze dosť 1,5mm. Ze nie problem? Prdlacky. Zadne puzdro na celom webe som nenašiel, iba predražené v Nemecku za 66E
a jedno original(aj mám original) v Polsku. Poprosil som pána, aby mi odmeral priemer a div sa svete, rozmer pasoval. Predne som zohnal Japko s menším priemerom. Takže dozadu som narval ten original( po zbruseni jeho priemeru a čiastočnom zväčšení otvoru v ramene zakupeni lisovcieho C pripravku. Ale bol to neskutočný oser. Na druhu stráni dám uz tie menšie a neočakávam problemy
. Klimu som odsal, klimakompresor vymontoval a čuduj sa svetu miesto 150ml tam bolo len 10. Takže tie divne zvuky boli zrejme skôr z nedostatku ako prebytku oleja. A info od dodávateľa, ze kompresor je predplneny olejom bola asi nedostatočne vypovedajuca. Ja blbec som pri montovani olej nevylial a neskontroloval jeho objem. Niečo samozrejme je v systéme, v trubkach a chladič. Odhadujem tak do 30ml. Takže mu nalejem 100ml a doliat sa dá vždy aj cez trubky. A naplníme to tou zmesou z Polska(propán s izobutanom) a uvidím. Na zabudovanie novej elektriky( batérie, a všetko od Victronu už nebude cas). Nevadí, jestvujuci system funguje bezproblémovo. V pondelok 10. som sa nahlásil v Srbsku k zubárovi, tam záleží ako dopadne. Strasne je to narvane časovo. A do toho ešte zvýšené ceny paliv. Dosť sťažovania, idem pokračovať v praci.