Dovolená
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Dovolená
tohle uz dela clovek pro radost
a jinak by to asi ani neslo, vetsinu z nas by za takovy servis vedl spis k novemu autu skrz infarkt za fakturu 
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
- Reklama
Aale prd, nebaví ma to. Radšej by som tunil ubytovaciu časť ako pohonnú. Na druhej strane keď niečo dlho ide bezproblémovo tak ma to začína trochenc znervoznovať.
Tak veľa nápadov a tak málo času na realizáciu. Cez víkend som mal ísť na par dni s motorkarmi na jazdu musel som to zrušiť. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Elantra mi slúźila 4 a pol roka a nemenil som ani žiarovku.Len olej,filtre a sviečky.Najazdila cez 100.000km.To by si bol asi dosť nervózny. 
https://moje.auto.cz/idam-i/ela.html
https://moje.auto.cz/idam-i/ela.html
Cupra Formentor 1,5 TSI DSG(2022-)Nevada White
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Auto ma slouzit cloveku, ne obracene.
Viete chlapci, sú ľudia čo riešia problémy až keď nastanú a sú takí, čo ich riešia v predstihu, obzvlášť keď od toho auta zavisela ich ekonomická činnosť. Teraz to už pravda nieje, ale dlhoročné návyky zostali. A servisom už neverím dlho. Napríklad teraz som sa uvolil pred dovolenkou naplniť klimu v servise. A ten mentálny chudák, čo sa chválil, ze 32 rokov viedol značkový servis a uvolil sa naplniť klimu vo svojej súkromnej garazi(už som to spominal) ale neskôr som zistil, ze len aby mi spravil zle, tak mi strhol závit na plastovej ciapocke na LP porte. Na geometri mi chalan co poznám už 40 rokov nastavil nastavovacie srouby na spodnom ramene mimo povolený rozsah(aby sa zmestil do tolerancie) a nemusel riešiť riadiacu tyč. Táto doba produkuje povrchných a nezodpovednychv jedincov. Preto sa spolieham len na seba a na priatelov. Toto auto je namáhané trosku inac ako autíčko, čo vozí len vzduch po asfalte so šoférom. Takže vaše reči ma nechávajú chladnym. 
Tak je to OK.

Cupra Formentor 1,5 TSI DSG(2022-)Nevada White
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
.. a su ludia, ktori problemy proste neriesia pac ziadne nemaju. Moja mamka mi hovori - je to divne, ze vam sa tie problemy a starosti nejak vyhybaju. No vyhybaju, preto nie som youtober
proste ziane vykradacky, ziadne vytecene olejove vane, proste nudaa.. ja som za to vdacny 
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
S novými autami by žiadne problémy byť nemali. So starsimi(skoro veteranmi) to už neplatí. Na ďalšej strane je spústa ľudí, ktorí to neriešia dovtedy, dokiaľ im neodpadne koleso, ci nespadne noha cez podlahu
Beru to fatalisticky, pretože ani nemajú predpoklady na určenie zdroja problému, ci jeho vyriešenie. Ale môžu byť dobrí v iných oblastiach. A tak je to správne, vďaka rôznorodosti je svet zaujímavejší
Nikoho netreba odsudzovať n ale skôr snažiť sa pochopiť motívy dotyčného.
PS inac vypustil som olej, odstránil kryty motora, sklopil torzny stabilizátor pre lepší prístup k vani, zdemontoval motor stieračov pre prístup k zadným vstrekom, odsrouboval kotvy na vstrekoch zalial chemiou a zajtra skúsim s nimi pohnúť. Som teda zvedavy, naposledy boli vonku pred nejakými 14 rokmi a je to na nich vidno
ráno múdrejšie večera. 
PS inac vypustil som olej, odstránil kryty motora, sklopil torzny stabilizátor pre lepší prístup k vani, zdemontoval motor stieračov pre prístup k zadným vstrekom, odsrouboval kotvy na vstrekoch zalial chemiou a zajtra skúsim s nimi pohnúť. Som teda zvedavy, naposledy boli vonku pred nejakými 14 rokmi a je to na nich vidno
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
jedna zo zavarerecnych ciest Accenta, ktory mal vtedy 15 rokov a 396 000km (ak dobre spominam) bola cesta na Siciliu. A tiez sme o nom vlastne nevedeli proste plna dovera, pohoda
Bol jeden par, ktory s Octaviou 2 ktora mala snad 300 000km . Volali sa to Bigtrip a obisli celu Zem... Tiez bez problemov, proste sice problemy su atraktivne pre divakov ale.. je lepsie vzdy bez nich.. Tak dufam, ze nam to tak ostane
mna by to asi na cestovani nebavilo furt byt v strehu, co sa planuje kazit a radsej by som asi uz investoval do niecoho spolahlivejsieho
Bol jeden par, ktory s Octaviou 2 ktora mala snad 300 000km . Volali sa to Bigtrip a obisli celu Zem... Tiez bez problemov, proste sice problemy su atraktivne pre divakov ale.. je lepsie vzdy bez nich.. Tak dufam, ze nam to tak ostane
mna by to asi na cestovani nebavilo furt byt v strehu, co sa planuje kazit a radsej by som asi uz investoval do niecoho spolahlivejsieho
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
No s tými problemami je to tak. Ja to volám karmicky dlh. Na niekoho ako sa hovori sa hrnie všetko nešťastie, niekomu sa vyhýba, a niekto problémy prekonáva s ľahkosťou. Moja životná filozofia je, že prekážky v životnej ceste pomáhajú človeku rásť a vyvíjať sa. Takže to neberiem ako trest, ale naopak ako príležitosť k rastu. A s tou spoľahlivosťou v dnešnej dobe? Tzv. Moderné auta majú do spoľahlivosti dosť ďaleko. Ako sa hovorí, dobré auta sa prestali vyrábať po roku 2000.
Kazdevautonpotrebuje servis, kto to rieši externe, tak si myslí, že má bezproblémové auto. Kto sám, tak vie najlepšie, čo má doma.
Ja som veľmi spokojný a práca okolo auta je pre mňa zábava. Čo ma serie keď konštruktér je debil a hlavne to, že nemám podmienky na normálnu prácu. Robiť všetko na kolene má už prestáva baviť, ale to bude asi už vekom.
Raz príde ten moment keď už kľúče od auta zavesím na klinec, aby som nebol hrozbou pre ostatných. Pevne dúfam, že to ešte nejakú dobu vydrzim.