Dovolená

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
oltcitak

Re: Dovolená

Příspěvek od oltcitak »

@Mexican: Tak užívaj a potom reportuj, rád si prečítam cestopis. =D>
PS takže si ešte na pevnine?
"Rexík" 4WD, 2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
Reklama

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Sleduju posledni dily cestopisu od Svati, kdo neznate, mrknete.

https://youtube.com/@turista_svata
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Mexican: Peknou dovcu preju. Ohledne cyklistu, jako i ja sam cyklista a ridic zaroven, nemam problem, kdyz jezdi kde maji, nejedou po silnici vedle cyklostezky, do zakazu vjezdu, po chodniku a podobne.
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Hehe, zaspomínal som si na dobu pred 15 rokmi https://www.rajce.idnes.cz/oltcitak/alb ... /588177524

Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Vraťme se k dovoleným. Tento víkend od 25. 9. do 28. 9. se pořádá od fóra Caravan24 vševestavbový sraz v kempu u rybníka Velké Dářko což je mezi Ždírcem nad Doubravou a Žďárem nad Sázavou. Já na tom fóru nejsem registrovaný, zrušil jsem to tam, protože tam jsou lidi kastovaní na ty báječné, co mají profi obytňáky za miliony a póvl, co si dělá vestavby do dodávek. Nebo alespoň před léty to tak bylo. Když končím někde na fóru, pak takovým způsobem, ne, že se odmlčím, ale nechám všechno zrušit a vymazat, jako bych tam nikdy nebyl.
Neboli přihlášený tam u nich nejsem. Zatím je tam přihlášených jen 25 vozů, ale kapacita je 100. Tak jsem mluvil s kempařem, který mi říkal, že to zamluvené na plnou kapacitu kempu nemají a klidně můžu přijet a přidat se k nim. Důvodem je zřejmě cena nafty, je to vlastně uprostřed ČR, aby to všichni měli přibližně stejně daleko. Já brát naftu nemusím, mám skoro plnou ještě od polských hranic, takže tam i zpět zpět domů v pohodě dojedu a počkám s tankováním po 1.10., jak se projeví cenová regulace. Přece jenom dojezd skoro 1300 km má něco do sebe. Až se vrátím, budu mít pořád něco pod 1/2 nádrže.
A rozhodl jsem se, že tam zajedu minimálně do neděle, ale možná i do pondělí, když to tam bude dobré. Bohužel opět pojedu sám, protže syn má o víkendu jízdy v autoškole. Jakožto na poslední letošní takovou akci. Asi tam budu i nějaké lidi znát, na takovém srazu jsem kdysi 3x byl. A atmosféra tam bývala celkem příjemná. A taky se podívám, jak to mají v autech řešené jiní vestavbáři.
Takže jestliže by někdo, kdo s dodávkovou vestavbou tady u Hyundajáků jezdí, Milana nevyjímaje, (i když on to má rozebrané), by se tam chtěl podívat, možná by to nebylo od věci. Naučilo se tam jezdit hodně i vestavbářů ze Slovenska, jak jsem si dříve všiml.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 22.2.2025 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Pomaly koncime Sardiniu..Bolo to najma o valani sa na plazi, Aperoloch a kafe.Podarilo sa najazdit cca 300km na bicykli aj napriek tomu, ze som sa nedokazal odtrhnut na cely den. Sotolinovych ciest vsak bolo dost :-) Omrkol som bikepackingove moznosti a raz sa sem vratim a prejdem si Shardanu gravel (cca 1100km trasa napriec ostrovom)

Tentokrat sme sa pohybovali na severe ostrova. Zaujali plaze LaCinta (pri San Teodoro) a La Salina (pri meste Stintino), presli sme si po rokoch par miest (nemaju uplne smrnc ale je to cajk) a dnes sme to zakoncili vyjazdom na Monte Limbara (byvala zakladna /radarova stanica USAF) s trochou urbexu a turistiky

zajtra trajekt do Livorna a pomalsi navrat domov. Celkovo to vidim na cca 3000km, takze ziadny benefit dieslovych zasob sa nekona :-) Obytka frci spolahlivo len sa nam prave na Mt.Limbara rozbil zachod a stravil som cca pol hodinu bastlenim pod radarovymi antenami aby som to spravil
Přílohy
La Salina - ideal plan B pre tych co sa nedostali na La Pelosu
La Salina - ideal plan B pre tych co sa nedostali na La Pelosu
IMG_20260919_162046.jpg (210.8 KiB) Zobrazeno 132 x
ostrov Tavolara
ostrov Tavolara
IMG_20260922_095648.jpg (221.18 KiB) Zobrazeno 132 x
Zakladna USAF - Mt.Limbara (1355mnm)
Zakladna USAF - Mt.Limbara (1355mnm)
IMG_20260923_143123.jpg (175.73 KiB) Zobrazeno 132 x
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Citronik je pekný :wink: a nemáš to stredové kolieso na bajku nejake maličké? Aké tam boli teploty den/noc?

Odpovědět

Zpět na „Pokec“