No otuzilec by do toho vliezol, ale nevidel som za tu krátku dobu. Teraz som v Nottinghame, je tu hicovno, v sobotu bude 33⁰ a tak vyrazim na stred(pozvanie priatelov) a odtial na západné pobrezie. Predpoved počasia je cely tyzden pršať a teploty 20/12.( Hayle, Cornwall). Nakoniec to teple oblečenie, co som bral, najde svoj zmysel.Nabeham tu ešte zo 2000km, vrátane cesty do Doveru, lod je booknuta na koniec mesiaca v tyzdni(cez vikend bude plno a tesno). Inac poznatky z cesty sem. Hranice z Ceska som prekracoval do Nemecka vo Vojtanove. Nemci zastavili, kontrolovali dokumenty(pas, od auta)dotaz na prevoz citlivých a clupodliehajucich latok(nerozumiem prečo, ved sme EU, ci nie?

zvonka nakukli cez okienko a odišiel som. Cesta cez krátky úsek z Holandska do Belgicka normálne, nikoho nikde, ale opačný smer z NL do D kontrolovali všetky auta. Pekne sme to dopadli, vraj volny pohyb osôb a veci

cena nafty vD Shell, diesel 1,65, v F Total excellium na Jabbeke(B) tusim okolo 1,69. Na Esso v Dunkirku som doplnil 9litrov a počkal na vecer(sprcha za 3 E a vyrazil na trajekt. Velmi malo aut. Prijemne ma prekvapila kontrola, pas otvoriť zadny kufor, bočné dvere. Kuk a thank you, nice trip

na lodi vítal skoro cely personal individuálne hosti

interiér lodi(tusim ma číslo 7) total prerobený, velmi pekne, ale vonku vsetko.po starom, ešte horšie, a ked sa odrazala z kotviska, tie zvuky vystrašili aj ostrielaneho cestovatela. Ceny nafty v Anglicku 1,55 libry. Tunel v Dartforde popod Temzu je zdarma od 22:00 do 6:00. Konečnú dokoncili A14 na sever a inac nic nove. Pribudlo usekovych kamier aj na single files. Tož tak. Este pripomienka k Holandsku, 6600m dlhy tunel do Terneuzen je pre auta do 3500kg uz zdarma. Zato truckeri si priplatia.