Nazdar všem.
Jsem tu nový, tak jako jsem novým majitelem i30.
Mohl byste mi někdo, prosím, poradit s výběrem vhodných ráfků (disků)? V originále mám hliníkové disky:
6,5Jx16 ET50 s pneu 205/55R16 91H.
Na zimu chci náhradní disky, abych si mohl vše mohl měnit sám. Stačily by mi disky plechové/ocelové, nepotřebuji nutně hliníkové. Bydlím na vesnici a silnice tu nejsou zrovna dokonalé - tak kdyby něco, tak plechový disk srovnám paličkou.
Ve VTP mám jako alternativní disky a pneu:
6,0Jx15 ET46 s pneu 195/65R15 91H
6,5Jx16 ET50 s pneu 205/55R16 91H
7,0Jx17 ET53 s pneu 225/45R17 91W
Už jsem měl rozjednaný obchod s prodejcem 15" disku - ale říkal mi, že je na auto nenasadiím, i když je mám napsaná ve VTP. A měl pravdu, mezi třmenem brzdy a 16" diskem je teď cca 10-15 mm místa. To by se tam bude nevešlo nebo by to bylo jen tak tak.
Neřešil jste teď někdo nákup disků, prosím?
Jak je to s maticemi na plechové disky? Jsou stejné jako na hliníkové?
Jak je to s TPMS? I když je možná nemám, bo ventilek mám obyčejný, gumový.
Díky moc za rady.
Petr Filipi
Disky na i30
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Reklama
Re: Disky na i30
koupil bych jety 16" original litaky klidne predfacelift verzi, sem tam se objevi sada za pekne penize, tim nemusis mj resit ani srouby
plechace co vypadaj jako litaky jsou relativne drahy, reznou a vypadaji hnusne
cerny plechace si kup jen jestli se ti libi jak jsou, jinak pak budes kupovat poklice a sundavat je jak ocas na STK...
TPMS ventilky nemas
plechace co vypadaj jako litaky jsou relativne drahy, reznou a vypadaji hnusne
cerny plechace si kup jen jestli se ti libi jak jsou, jinak pak budes kupovat poklice a sundavat je jak ocas na STK...
TPMS ventilky nemas
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
Škoda Octavia II 1.6 MPI 75kW / ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Škoda Octavia II 1.6 MPI 75kW / ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
-
petrfilipi
Díky za post.
Dostal jsem nabídku z vysokomýtského Hyundaye - plechový disk za 1800 Kč s DPH. Tak bych do toho si šel. Je nový, na naše děravé silnice dostačující.
Potvrdili mi, že TPMS nemám a matice že jsou stejné s litými originálními disky.
Ještě jednou díky.
PF
Dostal jsem nabídku z vysokomýtského Hyundaye - plechový disk za 1800 Kč s DPH. Tak bych do toho si šel. Je nový, na naše děravé silnice dostačující.
Potvrdili mi, že TPMS nemám a matice že jsou stejné s litými originálními disky.
Ještě jednou díky.
PF
nepíšeš o motorizácií
pri motore 1,5T-GDi a myslím to platí aj pre 1,6T-GDi máš vpredu väčšie kotúče (305mm) a vtedy 15" disk nemožno nasadiť, tiež to súvisí aj zo zadnými kotúčmi
tiež mam vo VTP zapísané 15" disky ale je tam hviezdička a nižšie sa píše, že tento rozmer nemožno použiť ak má auto el. parkovaciu brzdu, alebo 284mm kotúče vzadu
čiže z toho my vyplýva, že aby si mohol nasadiť 15" disky musíš mať motor 1,5DPi alebo 1,0T-GDi a zároveň nesmieš mať el. parkovaciu brzdu, ináč nejde
pri motore 1,5T-GDi a myslím to platí aj pre 1,6T-GDi máš vpredu väčšie kotúče (305mm) a vtedy 15" disk nemožno nasadiť, tiež to súvisí aj zo zadnými kotúčmi
tiež mam vo VTP zapísané 15" disky ale je tam hviezdička a nižšie sa píše, že tento rozmer nemožno použiť ak má auto el. parkovaciu brzdu, alebo 284mm kotúče vzadu
čiže z toho my vyplýva, že aby si mohol nasadiť 15" disky musíš mať motor 1,5DPi alebo 1,0T-GDi a zároveň nesmieš mať el. parkovaciu brzdu, ináč nejde
i30 Hatchback PLAY 1.5 T-GDI 7DCT
1800 za plech
) to nechces kdyz od 2500 jsou lity .. a origo sady se objevuji taky okolo 10ky, ono dyz k tem plechacum pridas poklice a treba jeste srouby tak na tom budes stejne
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red