Hm.. S trochou nekompatibilit bych i počítal, protože už naštěstí existují i různé univerzální adaptéry, třeba ten od OMP viz v příloze, ale je jich mnohem víc. O DIY úpravách ani nemluvě..
Zajímavý pro mě bylo, že tyhle supersklopné sedačky spolujezdce Škoda nabízí nejen u Octávie, ale dokonce (ve zmenšené variantě) i v Citigo!
Je ale dost těžký o těchhle speciálně sklopných sedadlech najít nějaké podrobnosti
Přílohy
zcela_sklopitelne_predni_sedadlo_pro_Skoda_Citigo -3 (!).jpg (119.49 KiB) Zobrazeno 1054 x
zcela_sklopitelne_predni_sedadlo_pro_Skoda_Citigo.jpg (125.71 KiB) Zobrazeno 1054 x
OMP_multi-adjustable_spacer_bracket_for_seats.jpg (42.61 KiB) Zobrazeno 1054 x
ještě si dovolím drobný dodatek - akceptovatelnou variantou na sklápění předních sedadel pro ty nešťastníky, jako já, kteří sedačky chtějí sklápět ve větším úhlu vpřed a nemají Škodovku se speciálními sedadly, jsou speciální "tilt-forward" adaptéry třeba od OMP (HC/663, HC/872) nebo od Sparco (494), ale dělaj je i jiní výrobci. To, co se mně na těchhle adaptérech líbilo snad nejvíc, bylo, že jsou ve velé většině aplikovatelné i na sedačky třetích stran (třeba i mé oblíbené Cobra ).
Jen mě překvapilo, že i takovýhle malý kovový mezičlen pod sedadly zase přidává na váze i 4kg...když k tomu ještě připočtu speciální adaptér pro regulaci výšky, tak váhu navíc raději ani nepočítám...
Přílohy
Sparco_8SP00494_tilt-forward_bracket -2 (dimensions!).jpg (37.06 KiB) Zobrazeno 985 x
OMP_HC-663 + HC-872_tilt_forward_brackets! (3,6kg) -1.jpg (52.89 KiB) Zobrazeno 985 x
Ahoj všem,
potřebuju poradit s úpravou zadních sedadel.
Mám Hyundai i30 a tři děti, které ještě dlouho budou jezdit v autosedačkách/podsedácích — klidně dalších 10 let. Auto měnit nemůžu. Fyzicky se mi vzadu tři sedačky vejdou, vím i které modely, ale problém je v samotných sedácích.
Zadní sedadla nejsou rovná – po stranách mají výrazné bochánky, které jsou fajn pro dospělé, ale úplně ne pro tři autosedačky vedle sebe. Potřebovala bych sedák vyřešit tak, aby byl rovný (bez bočních vyvýšení) a zároveň bych potřebovala posunout/stáhnout do šířky střední pás, aby se lépe trefoval do autosedačky.
Jde mi o zakázkovou úpravu.
Je vůbec technicky možné sedáky přečalounit/vyrobit jinak, aby byly rovné?
A je možné nějak upravit pozici středního pásu, aby byla mensi rozteč, nebo je to už zásah do bezpečnostních prvků, který nejde udělat?
Setkal se s tím někdo? Existuje dílna, která to reálně umí a je schopná to i certifikovat, aby to prošlo technickou a nebyl to problém při nehodě?
ale jo, přečalounit by ti v ČR určitě někdo dokázal. Zadej si do vyhledávačů třeba něco jako "zakázkové čalounění autosedaček". Ale taky koukni na ceny, je to tak trochu VIP záležitost... A dost pochybuju o tom, že by ti někdo z nich dával k zakázkový úpravě sedaček jakoukoliv certifikaci na nově provedenou úpravu, protože to bývá velmi drahá záležitost plná byrokracie a dlouhý doby příprav takovýho výrobce dílů...
V zemích s většími ekonomikami a bohatší autoklientelou (USA atd.) je nabídek samozřejmě mnohem víc... V ČR hodně zdaru, zvlášť pokud jde o zadní sedadla...
tak kvuli sedackam pro docasne detske pouziti bych urcite sel jinou cestou - stavajici sedadlo resp sedak demontovat a uschovat, na vrakaci koupit jinej levnej klidne potrhanej sedak, ten doma serezat a dle potreb sedacek upravit, pretahnout cimkoli cernym/sedym a namontit zpatky. Za 2 roky nebo jak zredukujes sedacky, vratis puvodni sedak zpatky a auto bude jako driv. A v mezicase ti bude 2x jedno že ti to děcka polejou či poblejou
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW