Hyundai i30 kombi - dunění v nízkých rychlostech

Co se jinam nevešlo - výfuk, kola, údržba, akumulátor, příslušenství, manuály/schémata atd.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Hyundaii30kombi

Hyundai i30 kombi - dunění v nízkých rychlostech

Příspěvek od Hyundaii30kombi »

Ahoj,

koupil jsem si novou i30 kombi. Všeobecně jsem spokojený, ale v nízkých rychlostech nepříjemně duní. Na předváděčce jsem si tohohle zvuku nevšiml, nevím jestli to dělala taky, nebo ne. Je to hlavně mezi 30-50kmh. Třeba teď na dlažbě se to při 30kmh rozvibrovalo tak, že jsem měl pocit, že mám hlavu v subwooferu, ale duní i na relativně rovném asfaltu. Je to vlastnost, nebo nějaká vada. Dá se s tím případně něco dělat? Počítal jsem, že to nebude nejtišší, na dálnici paradoxně dost vpohodě, přesedlal jsem z o dost staršího auta, ale to dunění je fakt nepříjemný.

Díky za rady =;
Reklama

mozecek

Re: Hyundai i30 kombi - dunění v nízkých rychlostech

Příspěvek od mozecek »

bylo by fajn napsat co mas za motor, co mas za pneu, a upresnit co je nizka rychlost a hlavne jake otacky mas... duneni muze byt motor pod otackama nebo spatne pneu, samozrejme i treba odchlipnuty kryt motoru. Volant se ti trepe, brzdy jsou stejne teple?
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
Škoda Octavia II 1.6 MPI 75kW / ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
STIB
*

Příspěvek od STIB »

Pokud je úplně nová,tak vydrž a řeš až tak po 5000km.
I30 1.5DPI 81Kw 2024
Hyundaii30kombi

Je úplně nová (300km). 1.0 benzin 85kw. Dělá i při vyřazení, největší interferenci to má právě mezi 30-50kmh. Pneu Hankook Ventus Prime 4 16". Nic jinýho nežto dunění vycházející pocitově z kufru to nevykazuje.
sud
**

Příspěvek od sud »

tlaky v pneu? otacky ci prevod.stupen pri tych nizkych rychlostiach? vnutorny okruh klimatizacie? kryt batozinoveho priestoru? zle zatvorene dvere?
i30 Combi FAMILY; vyrobene 3/2020; 1.4T-GDI
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Naložiť do kufra par sto kilo zataže. A počúvať. :-k
"Rexík" 4WD, 2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
Hyundaii30kombi

Otacky treba 3000, ale s motorem bych to nespojoval. Tlak v pneu promerim vecer, merak mam jinde (je pravda ze predpokladat ze je spravne jen proto ze je nove je chyba).
Šlo mi hlavně o to jestli je to normální projev na který je potřeba si zvyknout nebo udělat odhlučnění, nebo je to vada. Pokud je to vada nemám ambici ji diagnostikovat (nad rámec proměření tlaku v pneu). Auto je v záruce, takže bych to šoupl do servisu, jen rád vím na čem jsem.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

plne nakladat nove auto nedoporucuju .. skodovka to zvladla, v hyundai v kopci klouzala spojka,
hukot normalni neni, to auto je celkem tiche, spis hure odhlucnene, tedy pripadny hluk napr od pneu uslysis vic
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
Škoda Octavia II 1.6 MPI 75kW / ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
sud
**

Příspěvek od sud »

spravny pristup, osobne som mal na aute prevzatom zo salonu tlaky pneu 2,8bar
i30 Combi FAMILY; vyrobene 3/2020; 1.4T-GDI
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Každé auto ma iné zvukové prejavy. A pri dnešnom trende šetrenia aj na protihlukovej izolácii je to už bežné. Žiaľ ](*,)
"Rexík" 4WD, 2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

Hyundaii30kombi píše: 24 zář 2026, 20:23 Ahoj,

koupil jsem si novou i30 kombi. Všeobecně jsem spokojený, ale v nízkých rychlostech nepříjemně duní. Na předváděčce jsem si tohohle zvuku nevšiml, nevím jestli to dělala taky, nebo ne. Je to hlavně mezi 30-50kmh. Třeba teď na dlažbě se to při 30kmh rozvibrovalo tak, že jsem měl pocit, že mám hlavu v subwooferu, ale duní i na relativně rovném asfaltu. Je to vlastnost, nebo nějaká vada. Dá se s tím případně něco dělat? Počítal jsem, že to nebude nejtišší, na dálnici paradoxně dost vpohodě, přesedlal jsem z o dost staršího auta, ale to dunění je fakt nepříjemný.

Díky za rady =;
- podívej se na datum výroby pneu - už 3 roky staré mohou hučet
- tlak pneu byl zmiňován - jak to dopadlo?
- roletu v kufru máš zataženou nebo vytaženou (t. j. jezdíš s "otevřeným" kufrem nebo "zavřeným")? otevřený kufr může fungovat jako ozvučnice (ověříš vyložením okolí rezervy hadrami, zda se to zlepší nebo ne)
- můžeš taky měsíc počkat a uvidíš, zda to bude stejné na zimních pneu
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White - prodáno
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Ostatní“