Střešní nosič - rady a tipy

Co se jinam nevešlo - výfuk, kola, údržba, akumulátor, příslušenství, manuály/schémata atd.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Alpako

Re: Střešní nosič - rady a tipy

Příspěvek od Alpako »

i30mpact píše: 12 kvě 2024, 21:08
kkc píše: 21 říj 2023, 11:31 NORDRIVE SILENZIO 120 cm, ALU, TUV, CityCrash

To comu stale uplne nerozumiem, je ci je OK, ze sa to aj po nahodeni a fest zatiahnuti da rukou hybat - otacavim smerom.
Kedze je hore diera, tak to vnimam za "konstrukcny nedorobok" a inak to asi s tymto nosicom ani nemoze byt.
Jsem to dneska zkoumal a taky mi přijde, že to Nordrive Silenzio se po dotažení trochu houpe. Zkoušel jsem trochu laborovat (dávat výš a niž), ale nemělo to žádný efekt. Na předchozím autě, co jsem měl, byl nosič ukotvený přímo ve střeše a držel pevně.

Nicméně v momentě, kdy na něm je nosič na kolo, to přestane (protože se oba dva příčníky propojí a nemaj se kam hnout).
Měl jsem na jiném autě Hakr příčníky to už bych nechtěl plast, někde i kov šli přímo na podélné "hagusy" odřelo to barvu i když jsem to všelijak podkládal. Teď mám NORDRIVE SILENZIO a spokojenost, ano když za ně vší silou vezmu a kroutím s tím jak se tu psalo otáčivým směrem tak vidím nepatrný pohyb, ale beru to tak že je to uchycení celé z masivní gumy a ta má nějakou pružnost. Má to atest je to odzkoušené určitě to neuletí. Já jsem spokojen vypadaj skvěle, má to "T" drážku na uchycení držáků nákladu, nosnost 100kg a za jízdy o tom nevím. =D>
i30 combi komfort 1.5DPi 2020
Reklama

dyffou

Příspěvek od dyffou »

zdravíčko, mám i30 2021 kombíka s panoramatickou střechou. V dokumentaci jsem od Hyundai jsem četl, že nemohu užít střešní nosiče na tento typ střechy. Když jsem se však díval na nosiče např od zn.Thule.

"Střešní nosič je povoleno upevnit na vozidla se skleněnou nebo panoramatickou střechou, pokud není v návodu k montáži nebo v průvodci produkty uvedeno jinak."

Díky za radu :?:
Matrix44
**

Příspěvek od Matrix44 »

Zákaz strešného nosiča je z dôvodu namáhania strechy a následného prípadného zatekania cez panoramatické sklo. Je to čisto len na tebe či budeš riskovať :-k
Toyota RAV4 2.5 Plug-in Hybrid AWD Executive + JBL pack (10/2024)
Hyundai Tucson 2.0 CRDi VGT 16V 4WD Premium (01/2009)
Hyundai i30 1.5 DPi Kombi Family + Smart Pack + NAV 10,25"(01/2024)
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Ostatní“