I 30 III FL-2

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

idam.i

Re: I 30 III FL-2

Příspěvek od idam.i »

Robil som si podobný prieskum keď som pochopil,že pôjdem do dvojspojkovej prevodovky.Hyundai DCT vypadli lebo majú suché spojky.Rozhodol som sa ,že keď tak jedine spojky v oleji.Mám rád výkonostnú rezervu.
Cca 250N/m sú hraničné hodnoty pre suché spojky a je jedno či H/K alebo VW.
https://www.google.com/search?q=hyundai ... fId=ChxjMe
Cupra Formentor 1,5 TSI DSG(2022-)Nevada White
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Reklama

martasak
**

Re: I 30 III FL-2

Příspěvek od martasak »

Pretorrianxx píše: 12 kvě 2026, 17:34 Na žiadnom z mojich áut som nikdy nenajazdil 100 000km. Za 5 rokov mám priemerný nájazd maximálne 70 000km na každom
vlastnenom aute a potom idú ďalej do sveta.
DÍKY zeleným šmejdům a jejich regulacím v EU se mění cokoliv ses naučil o autech předtím (a jako stát kde 10% HDP jde z automobilek není naším zájmem toto úřednické omezení, které si nevynutil trh)
Všechny modely se spalováky jak je znáte, do 2029, ale reálně spíš dřív s prodejem končí, pokud se něco nezmění a bez kompletní výměny lidí jako Von der Liar se nezmění. Oni o tom hloupí a zaprodaní novináři nemluví, ale fleetová norma od 2030 je 50 g CO2/km, z toho vyplývá, že v průměru budou muset prodávat spíš PHEV (kde je navíc ta spotřeba vylhaná), nějaké HEV ale spalováky moc ne, na dva prodané elektromobily jeden prodaný spalovák.
A co si koupíš potom, jsi připravený na elektromobil /PHEV ? Protože poslední příležitost koupit si spalovák bude do 2029, pak 5 let HEV/PHEV.
A to ještě vstupuje do hry EURO7 s Vondrovým otěrem brzd, které , zdá se, méně brzdí.
Spoustu lidí změní strategii a ojede to auto jak to jen jde, já se k tomu rozhodně chystám, samozřejmě se může stát, že mě něco přiměje provést výměnu, ale v současné době nevím co by to bylo, protože elektromobil mi prostě nevyhovuje poměr ceny/užitek.
I30 kombi 2020 Style
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1227645.html
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Pokec“