Obsah DPF?

Pro porovnání: při nájezdu cca 133.000 km byl diagnostikou zkontrolován obsah popela v DPF poté, co proběhla regenerace a ujel jsem 25 km. Výsledek byl 0,78 g

Moderátor: Moderátoři
Obsah DPF?
Tady jsou 2 screenshoty z i30, typologicky to bude u Tucsona podobné. Hodnoty hmotnosti uvnitř fitlru neřeš, ne, že by byly zbytečné, ale není jasné, co ten ukazatel říká a jak to měří.
A jak jsi zjistil obsah filtru?Lada_BV píše: ↑16 říj 2020, 21:56 Pravidelně se mi spustí regenerace před příjezdem do práce.
Nějaká diagnostika na doma co mi ukáže, že regeneruje?
Zkoušel jsem Torque a Car Scanner a buď hodnoty ohledně DPF nenačetlo, nebo nesmysly.
Dnes mi dokonce ELM 327 rozblikal kontrolky na palubovce.
Nebo diagnostika co umí přikázat servisní regeneraci?
Jediné co jsem zjistil, že obsah DPF je 10,48 g.
Je to na necelých 25 000 km dobrý údaj?
Vyčištění sondy zřejmě moc nepomohlo, další regenerace nastala při 230 km , ale pak když venkovní teplota klesla na 10-15`C se interval zvedl na 320 km.09fredse píše: ↑07 říj 2020, 17:25 Auto má najeto 35000 km, jezdím skoro výhradně na naftu z Eurooilu bez "sráček" s VIFem, snažím se nepřerušovat započatou regeneraci, tak nevím co bych měl dělat lépe. Myslím ,že to částé vypalování je skutečně způsobeno buď konstrukci DPF a pomocných přívěsků nebo softwarem.U předcházejícího Renautu Koleos jsem najezdil 100000 km a o DPF jsem nevěděl, jedině když regeneroval během volnoběhu tak zvuk motoru byl takový hrubší.
Ještě si zpětně uvědomuji,že nosnou otázkou přej.technikabylo zda se rozsvítila nebo svítí kontrolka DPF a když jsem mu řekl že se nerozsvítila tak prohlásil,že to bude určitě v pořádku
.
No uvidím jak se projeví to vyčištění O2 sondy.
Vnitřek koncovky není zcela černý ale řekl bych šedočerný. Někde, snad ve SM jsem zaznamenal tvrzení,že při zcela funkčním filtru DPF musí být koncovna zcela čistá.
Už som Ti to písal aj skôr, takže sa asi zopakujem.... z pohľadu dlhodobej udržateľnosti a potreby vyššieho sedenia (SUV) by pre teba bol z aktuálnej ponuky najlepší výber Duster 1.0TCe... momentálne asi najjednoduchší motor dostupný na trhu (dokonca aj bez GPF). Preložené do zrozumiteľného jazyka... máš auto s X komfortnými a X výbavovými kompromismi... ale zároveň máš predpoklad, že ťa to auto po záruke nezožerie na servise.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partneři: | Hyundaiklub.pl | Hyundai Club Türkiye |