Příspěvek
od kongresman » 29 říj 2022, 13:30
Můžete někdo poradit ? Mám opačný problém, než je název vlákna. Mám Tusíka II. 1,6 GDI, 2017 podzim, najeto 80 000 km. Teď koncem listopadu bude mít 5 let. Loni v listopadu měněný olej, prostě 4. garančka. V létě začátkem července jsem doléval trochu olej, jelikož byl zhruba na polovině a měl jsem delší cestu, teď jsem se díval a je před garančkou kousek nad spodní ryskou. Je to normální ? Hypoteticky, když se při garančce naleje nový olej, u mě 3,6 l, kde sahá ta horní hranice ? Je to až na horní risku ? Věřte, nikdy jsem to hned po garančce a výměně nesledoval. Až teď v létě, než jsem jel na cestu, tak se mi to zdálo nějak málo. Najedu ročně mezi 16 až 17tis. km. Je úbytek v 5. roce přirozený, při mém průměrném nájezdu, nebo to je problém ? Případně bych chtěl reklamaci stihnout teď do konce listopadu, kdy končí záruka 5 let. Vím, že první dva roky to snad bylo zcela normální a neubývalo to. Stejně uvažuji o novém Tusíku, za rok k létu, ale protože ten můj bude brát kamarád, chtěl bych mít jasno. Díky moc za odpověď.
Hyundai Tucson 1,6 GDI, Fiery Red, edice Best of Czech (v provozu od 28.11. 2017)