Pískověbílý Tuky

Založte si své téma a představte svůj nový Hyundai Tucson ostatním

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
cestovatelcasem
**

Re: Pískověbílý Tuky

Příspěvek od cestovatelcasem »

milosh píše: 14 kvě 2026, 11:41 Dobra volba, kazdy k tomu jednou dospeje. A to je ticho vid po prechodu z naftaku :wink:
Chlapi, neříkalo se už dřív ve vztahu k automatickejm převodovkám, že u nich laik (ne servisák expert) nikdy nedokáže kompletně vyměnit olej? Vaculík myslím někde upozorňoval, že u nich (alespoň u většiny) zůstává tak 15% (?) nevyměněnýho a výměnou oleje se tak ten zbyteček spíš jen pořád donekonečna nařeďuje... Nebo jsem to pochopil blbě?
...jen k trvanlivosti, vaše nadšení do automatů jinak respektuju, každýho věc :D
Reklama

TheFirstman
**

Příspěvek od TheFirstman »

idam.i píše: 15 kvě 2026, 13:31 Prečo nie Evo 2?
Vždy je to Evo 2 a platforma MBQ evo.Vzadu viacprvková náprava a dvojspojka DQ381.
Protoze nechci motor, ktery jezdy na dva valce az do 90 Nm. Nechci motor, ktery pri vypnuti tech dvou valcu navic posune vacky na zaplych valcich a zmeni Milleruv cyklus a na Ottuv. Do toho aktivni odlucovac oleje a katalyzator drazsi nez samotny motor + tisic dalsich veci kterym nerozumim.
Zkratka za me to je jeden z nejslozitejsich spalovacich motoru na trhu a drzet si ho nad zaruku vyrobce je ekonomicky hoodne narocne.
Hyundai i30 WG 1.5 DPi Smart Nav, engine red (2022)
Hyundai i20 1.4i Comfort, vínová metalíza (2009) - prodáno
Hyundai i10 1.1 48kW, modrá metalíza (2008)
Škoda 125L, zeleň topolová (1989)
idam.i

Příspěvek od idam.i »

Tak budeš mať celkom ťažké.Evo 1 majú už svoj vek.
https://share.google/aimode/RrICpk0YHAV2Z6abm
Cupra Formentor 1,5 TSI DSG(2022-)Nevada White
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
TheFirstman
**

Příspěvek od TheFirstman »

Mas pravdu, vim doba je v Evrope zla.. tak aspon 2.0 TSI :-)
Hyundai i30 WG 1.5 DPi Smart Nav, engine red (2022)
Hyundai i20 1.4i Comfort, vínová metalíza (2009) - prodáno
Hyundai i10 1.1 48kW, modrá metalíza (2008)
Škoda 125L, zeleň topolová (1989)
idam.i

Příspěvek od idam.i »

Ktorú verziu , 140kw či 245kw ?
Cupra Formentor 1,5 TSI DSG(2022-)Nevada White
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
patriknet

Příspěvek od patriknet »

Ahoj Axel.Foley,
jak se ma prosim te tvuj DPF ted v letnich mesich? :-) (jak casto ted regeneruje?) Zajima mne jakej dopad na cetnost regeneraci meli ty veci co si nedavno resil (repas vstrikovacu, novy EGR, intercooler, atd)...
Predem diky moc za info!
Patrik

=============================
i40 kombi crdi 104kW, premium
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

U Seata uz asi tento problem nebude :)
Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

Patrik: Ahoj. Jak píše Miloš, u současného auta neřeším 8) Tucson šel do světa.
CUPRA Formentor 1,5 TSi DSG
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White - prodáno
patriknet

Příspěvek od patriknet »

no tak to jsem si nevsiml, uz vidim v podpisu "CUPRA Formentor 1,5 TSi DSG". Tak to blahopreji! At hezky slouzi, moc nezlobi a dela ti jen radost! :-) Spokojnej - mas k tomu nekde samostatni vlakno? A to jsi se o Tuscona tak hezky jeste postaratl (myslim ty investice v zaveru).
Prosim te predce jenom o info ohledne te regenerace po tech vsech zmenach - jaky to melo vliv na cetnost regeneraci?

Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

Děkuji za přání.

Spokojený jsem, Formentor radost dělá. Místo dálnic začínám preferovat okresky 8) Samostatné vlákno nemám, nikoho to tady nezajímá. I přesto si můžeš počíst a podívat se na obrázky zde https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=43135

Ještě k tomu mělo být pokračování. Vzhledem k vlažnosti přijetí už nic psát nebudu.

Výměna dílů na intervalech vypalování nic nezměnila. Bude to jak jsem již několikrát psal: jedná se změnu SW nařízenou z centrály :hyu: na pozadí aféry Dieselgate. Při servisní prohlídce, potajmu, bez vědomí zákazníků :-$ Hlavně, aby se nikdo nic nedozvěděl [-o< I to byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodnul pro výměnu auta prakticky ze dne na den.
CUPRA Formentor 1,5 TSi DSG
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White - prodáno
patriknet

Příspěvek od patriknet »

Diky za info. Ja zatim auto menit nechci, aktualne mam na tachometru 200t km (koupeno s najezdem 6t primo od Hyundai). Auto ma u mne ultra peci, tak snad neco jeste vydrzi. Caste regenerace jsem "vyresil" castecnou zaslepkou EGR, mimo to jsem ve cca 150t km cistil sani i EGR, vstrikovace a par daslich drobnosti.

Na druhe strane se zacinam orientovat v tom co za motorizace se aktualne vyrabi. Aby, kdybych se musel z nejakeho duvodu rychle rozhodnout, abych mel alespon trochu predstavu o tom co se nabizi a co je pro mne vhodne.
1.5 TSI taky "beru v uvahu", podle mne to je vcelku povedeny motor, se solidni spolehlivosti, dobrou spotrebou i vykonem. Myslim ze je vhodny pro velkou cast lidi kteri dnes maji diesel.
Akorat pro mne, vzhledem k toku ze muj najezd je tvoren ze 60% z dalnic, 30% okrsek a 10% mesta, je asi stale trochu vyhodnejsi diesel (VW resp Skoda 2.0 TDI) . I kdyz je fakt velka otazka, kdyz zapoctes drazsi servis jestli se to vubec stale jeste vyplati (tim nenam na mysli jen bezny servis, ale vse co to stoji pri najezdu 200-300t).

Jdu si precist tvoje postrehy, osobne bych si rad precetl i zkusenosti a postrehy po vetsim najezdu a s odstupem casu ;-) Podlo toho co jsi mi psal o tvem profilu trasy, tak si myslim ze si udelal moc dobre!
Mej se hezky!

Odpovědět

Zpět na „Tucson 2015- Auta členů“