@Axel.Foley laka nas to tam, jen s manzelkou mame radi teplo a slunicko, tak jsme zatim nenabrali dost odvahy na to abychom vyrazli na sever za zimou a tmou

(s nadsazkou). Mimochodem, kdyz uz jsme u toho, predpokladam ze v lete jsou i tam prijemne teploty, ale jak to je s destem pocas leta? Je to tak 50/50 ze mi polovinu dovolene proprsi? nebo je i tam v lete relativne stabilni (hezke) pocasi?
Jeste by mne zajimalo jak resis pripadne problemy s autem? Mas nejake "lepsi" pojisteni? (ja si platim Autocare premium, kde je i "odtah" domu, resp nahradni vozidlo atd...).
Nove auto - odpovidam i na prispevky ostatnich: ten hybdrid taky nema uplne malo soucastek... takze co do poruchovosti nevim nevim, mozna ukaze az cas (kdy budou soucasne hybdridy starsi), ale mozna nebude pravdepodobnost poruchy (a mozna i celkova nakladnost oprav) zas tak vzdalena dieselu. Kdyz navi nafta prinese urcity "bonus" ve forme uspory paliva (v pripade hlavniho pouziti - dalnice), takze bude z ceho platit

.
V mem pripade (cca 60-70% dalnic, cca 20-30% mimo mesto a max 5% mesto) mi stale dava vyznam i nafta. Na dalnici (muj nazor) mi hybrid pomuze skutecne minimalne. U mne to bude asi tak, ze podle toho KDY budu muset kupovat dalsi auto, se rozhodnu. Kdyz to bude az za par let, tak se mozna situace vykristalizuje i s tema hybridama, mozna PHEV, uvidim podle aktualni nabidky. Kdybych musel ted, asi bych sel znova do nejakeho dieselu. Par se jich stale vyrabi, snazim se sledovat jak na tom se spolehlivosti jsou.