Vstavana navigacia v NX4

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
casco
*
Příspěvky: 93
Registrován: 26 dub 2021, 20:10

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od casco » 24 lis 2021, 15:24

Pedro76 píše:
24 lis 2021, 10:22
Tak jsem dneska ráno koukal ještě na ten servisní interval.. a nastavit to jde... že když klikneš na ten řádek s nulou, tak ti to dovolí zadat jak KM (v řádu stovek (má to už dvě zadní nuly předvyplněny, takže např. 5000 Km jako já zadáš 50) a řádek s časem zadáš v měsících ( a po uložení ti to ukazuje na hlavní obrazovce ve dnech :-) ) trošlu logiku to postrádá, ale pro standardní zadání při garančce to funguje... ](*,) ](*,) ](*,)
No tak to skusim ... mne to zatial neslo ...nuly boli vysedene. Skusim s nastartovanym a potom s vypnutym motorom.
Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)

Reklama
 

Uživatelský avatar
casco
*
Příspěvky: 93
Registrován: 26 dub 2021, 20:10

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od casco » 24 lis 2021, 15:28

Pjotr1 píše:
23 lis 2021, 17:35
Prosím koukni, zda nová verze už zase zobrazuje rychlostní limity v mapě.
Děkuji předem
Ahoj, tak nemam z toho dobry pocit ...myslim, ze to mapa nezobrazuje OK.

priklad: idem z mesta do najblizsej dediny...max rychlost medzi obcami je 70km/h . Vojdem do dediny a stale je tam 70tka, az ked zachyti kamera 40km/h tak sa to prepne na 40 v strede dediny. Cize citat to cita ale samotna mapa to nema v poriadku....
Tato aktualizacia tusim viac pokazila ako opravila .... :(
Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)

Uživatelský avatar
casco
*
Příspěvky: 93
Registrován: 26 dub 2021, 20:10

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od casco » 24 lis 2021, 15:45

Pedro76 píše:
24 lis 2021, 10:22
Tak jsem dneska ráno koukal ještě na ten servisní interval.. a nastavit to jde... že když klikneš na ten řádek s nulou, tak ti to dovolí zadat jak KM (v řádu stovek (má to už dvě zadní nuly předvyplněny, takže např. 5000 Km jako já zadáš 50) a řádek s časem zadáš v měsících ( a po uložení ti to ukazuje na hlavní obrazovce ve dnech :-) ) trošlu logiku to postrádá, ale pro standardní zadání při garančce to funguje... ](*,) ](*,) ](*,)
Pedro76, mne to naozaj neide. Do nastavenia vozidla sa da iba pocas nastartvaneho motora, potom asistenti/pristrojovy panel/servisny interval a tam mam povolene iba reset. Mam to hladat inde v menu?
Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)

Uživatelský avatar
Pedro76
*
Příspěvky: 38
Registrován: 23 srp 2021, 08:55

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od Pedro76 » 24 lis 2021, 16:12

no a zkoušel jsi klepnout na ten šedý řádek s hodnotou ? já už si uplně nepamatuju, ale myslím že řádek se tvářil taky šedý.. ale normálně jsem na něj klepnul a naskočila zadávací obrazovka jak jsem popisoval..A zadávání fungovalo i s validacema (než jsem si všimnul že je tam automaticky ten stovkový řád v km, že jsem tam rval 5000 místo 50. tak to zařvalo že můžu jen nějaký interval zadat atd)
Ta cesta k nastavení byla jak píšeš
Hyundai Tucson NX4 1,6 T-GDI MHEV IMT 132kW/180k Style Premium Sunset Red
Hyundai i30 1,6 T-GDI Hatchback Go Czech Red 2016 (prodáno)

Uživatelský avatar
Pedro76
*
Příspěvky: 38
Registrován: 23 srp 2021, 08:55

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od Pedro76 » 24 lis 2021, 16:32

casco píše:
24 lis 2021, 15:28
Pjotr1 píše:
23 lis 2021, 17:35
Prosím koukni, zda nová verze už zase zobrazuje rychlostní limity v mapě.
Děkuji předem
Ahoj, tak nemam z toho dobry pocit ...myslim, ze to mapa nezobrazuje OK.

priklad: idem z mesta do najblizsej dediny...max rychlost medzi obcami je 70km/h . Vojdem do dediny a stale je tam 70tka, az ked zachyti kamera 40km/h tak sa to prepne na 40 v strede dediny. Cize citat to cita ale samotna mapa to nema v poriadku....
Tato aktualizacia tusim viac pokazila ako opravila .... :(
Chtěl jsem to zítra narvat do auta, ale asi tuto verzi vynechám. s HDA problém nemám, bo ho nemám :lol: , mapy se mi aktualizovaly (že bych řekl že jsou i hodně aktuální, dva dny po aktualizaci jsem jel Brno Plzen a zpět, a opticky nové kruháče v Plzni tam byly)... ještě chvíli budu sledovat chování rychlosti vs. realita... o víkendu jedu mimo město, mix dálnice a okresek, tak to posleduji víc..a podle toho se rozhodnu či to tam narvu po víkendu..
Hyundai Tucson NX4 1,6 T-GDI MHEV IMT 132kW/180k Style Premium Sunset Red
Hyundai i30 1,6 T-GDI Hatchback Go Czech Red 2016 (prodáno)

Uživatelský avatar
casco
*
Příspěvky: 93
Registrován: 26 dub 2021, 20:10

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od casco » 24 lis 2021, 17:33

Pedro76 píše:
24 lis 2021, 16:12
no a zkoušel jsi klepnout na ten šedý řádek s hodnotou ? já už si uplně nepamatuju, ale myslím že řádek se tvářil taky šedý.. ale normálně jsem na něj klepnul a naskočila zadávací obrazovka jak jsem popisoval..A zadávání fungovalo i s validacema (než jsem si všimnul že je tam automaticky ten stovkový řád v km, že jsem tam rval 5000 místo 50. tak to zařvalo že můžu jen nějaký interval zadat atd)
Ta cesta k nastavení byla jak píšeš
Samozrejme, ze som klepal na tie vysedene policka s nulami . absolutne nic, aj som drzal na tom riadku dlhsie prst a nic ...no neide to ... nechapem to, ze tebe to ide editovat ....
Nastastie toto neni showstoper ... da sa s tym v poho zit, len to nefunguje...
Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)

Uživatelský avatar
casco
*
Příspěvky: 93
Registrován: 26 dub 2021, 20:10

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od casco » 24 lis 2021, 19:12

Este ma napadlo Pedro76 ...ty mas aku navi? 10.25 alebo 8 palcov?
Kde to nastavujes ? Na strednom displayi pred volantom alebo na navigacii?
Ja mam siroku 10.25 palcov navi a serv.int sa nastavuje na nej. Vlastne teraz mi to neide nastavit.
Dik
Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)

Uživatelský avatar
Pedro76
*
Příspěvky: 38
Registrován: 23 srp 2021, 08:55

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od Pedro76 » 24 lis 2021, 19:35

Mam 10.25 navi, takze nastavuji pres navi...jediny rozdil vidim ze ja mam manual prevodovku, ty zrejme automat... ale ze by zrovna toto delalo rozdil...divny...
Hyundai Tucson NX4 1,6 T-GDI MHEV IMT 132kW/180k Style Premium Sunset Red
Hyundai i30 1,6 T-GDI Hatchback Go Czech Red 2016 (prodáno)

Uživatelský avatar
Pedro76
*
Příspěvky: 38
Registrován: 23 srp 2021, 08:55

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od Pedro76 » 25 lis 2021, 07:57

tak jsem to po ránu ještě zkouknul a ofotil... u mě teda tako to vypadá... a odpočítává to... stejně tak do toho můžu zase klepnout a přepsat...tak nevím co špatně u tebe :shock:
Přílohy
20211125_072214.jpg
20211125_072214.jpg (151.39 KiB) Zobrazeno 181 x
Hyundai Tucson NX4 1,6 T-GDI MHEV IMT 132kW/180k Style Premium Sunset Red
Hyundai i30 1,6 T-GDI Hatchback Go Czech Red 2016 (prodáno)

Uživatelský avatar
casco
*
Příspěvky: 93
Registrován: 26 dub 2021, 20:10

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od casco » 25 lis 2021, 13:49

No u mna chyba ta fajka ...aktivacia serv intervalu. Takze to mam koli niecomu zakazane... A neviem, kde sa to da povolit. Mozno mi to v servise zakazali cez diagnostiku editovat.
Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)

Uživatelský avatar
Pedro76
*
Příspěvky: 38
Registrován: 23 srp 2021, 08:55

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od Pedro76 » 25 lis 2021, 14:17

jako že tu fajku tam nemáš ? či je needitovatelná ?

napadlo mne či to nemohlo být nějakou meziverzí... já šel totiž na tu první oficiální verzi přes CZ updater z verze 202012 (že byť auto z července, měl jsem tam z výroby tuto verzi)... takže velký skok.. ale spekuluju... možná to u mě zapomněli zamknout... čert ví...
Hyundai Tucson NX4 1,6 T-GDI MHEV IMT 132kW/180k Style Premium Sunset Red
Hyundai i30 1,6 T-GDI Hatchback Go Czech Red 2016 (prodáno)

Uživatelský avatar
Pedro76
*
Příspěvky: 38
Registrován: 23 srp 2021, 08:55

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od Pedro76 » 25 lis 2021, 14:24

mimochodem, to "resetování" mapy se ti spravilo updatem ? ráno se mi stalo na stejným místě, za kruháčem prostě zamrzla mapa "na volnoběh".. a po pár sekundách se jakoby restartovala.... ale když jsem to dopoledne jel znovu s běžící navigací, tak to fungovalo bez problémů to místo.... divný

značky vs. mapy jak popisuješ mi občas fungovali pofiderně už v původní verzi... že někdy to strašně dlouho trvalo na té dodatkově přečtené, i když už jsem byl třeba mezitím na dálnici a tak... te´d je to lepší, ale ne uplně, že někdy 60tka v městě za křižovatkou už není, ale auto to tvrdí dokud neodbočím do jiné ulice z té hlavní kde se to měnilo....

tak nevím či mám updatovat, primárně asi kvůli těm pádům mapy, že ji mývám puštěnu abych ve výhledu viděl že to je někde rudý, ale navigaci nepouštím že jezdím svou cestou po městě, ne zkratkama co jsou sice dál, za to horší cesta... :mrgreen:
Hyundai Tucson NX4 1,6 T-GDI MHEV IMT 132kW/180k Style Premium Sunset Red
Hyundai i30 1,6 T-GDI Hatchback Go Czech Red 2016 (prodáno)

Uživatelský avatar
petzl62
******
Příspěvky: 4049
Registrován: 03 pro 2011, 17:09
Bydliště: Opava

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od petzl62 » 25 lis 2021, 16:08

casco píše:
25 lis 2021, 13:49
No u mna chyba ta fajka ...aktivacia serv intervalu. Takze to mam koli niecomu zakazane... A neviem, kde sa to da povolit. Mozno mi to v servise zakazali cez diagnostiku editovat.
Zkus zatáhnout ruční brzdu...?
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT Exclusive, paket Premium
Dlouhodobá spotřeba od11/6/2021 - 6,55 l/100km
Aktuálně 29000 km
Výhradně: EuroOil N95,bez biosložky

Uživatelský avatar
casco
*
Příspěvky: 93
Registrován: 26 dub 2021, 20:10

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od casco » 25 lis 2021, 17:44

Presne tak...fajocka tam vobec nie je a same nuly...vobec to nepocita..ani po resete.
Mapa sa mi neresetuje. HDA som este netestol...ale nemci tvrdia, ze im to po tej verzii 211117 prestalo to HDA vypadavat.

Rucna brzda nepomohla. Takze neviem co s tym serv intervalom...

Vam vsetkym ostatnym okrem Pedra76(tomu to ide) ide editovat serv interval?

Ja som mal verziu navy updatnutu Augustovu(srpen-ta bola stabilna) a potom tuto Novembrovu 2x.....verziu 211112 a nasledne 211117.
Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)

Uživatelský avatar
petzl62
******
Příspěvky: 4049
Registrován: 03 pro 2011, 17:09
Bydliště: Opava

Re: Vstavana navigacia v NX4

Příspěvek od petzl62 » 25 lis 2021, 20:49

Zjistím zítra a dám vědět. 2. servisní prohlídka 30tis. km. Ale mě se interval nevymazal, ani při prvním, ani druhém upgradu. Systém je to úplně stejný... #-o
Mapa mi nepadá, HDA nemám. Občas, nepravidelně se mi nezobrazují rychlostní limity. Zpravidla pomůže reset. Co je dost velké mínus je, že zmizela možnost uložení oblíbených kontaktů do předvolby telefonu ](*,)
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT Exclusive, paket Premium
Dlouhodobá spotřeba od11/6/2021 - 6,55 l/100km
Aktuálně 29000 km
Výhradně: EuroOil N95,bez biosložky

Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Elektronika“