Baterie

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Rejnok78
*

Baterie

Příspěvek od Rejnok78 »

Ahoj, pokud odpojím 12V baterii z důvodu dobití, vyhodí to po opětovném zapojení nějaké chyby? A co vše se bude muset nastavovat (hodiny, rádio)?
Hyundai Tucson nx4 1.6 T-GDI 116 kW, Premium FL, Ultimate Red Metallic, manuál

Hyundai Tuscon NX4, 1,6 T-GDI 110kW, manuál, STYLE, Engine Red.

Hyundai i30 1.6 cvvt
Reklama

Mi.Ha.
**

Re: Baterie

Příspěvek od Mi.Ha. »

A proč by jsi baterku odpojoval,kup si něco od Ctek,hlavně ne Lidl a spol co umí i baterii přepólovat. A nemusíš nic odpojovat.
Glock69
*

Příspěvek od Glock69 »

Proč ne nabíječku z Lidlu? I tady jsem na ni l četl docela chválu, obzvláště v poměru cena/výkon?.
tempest
**

Příspěvek od tempest »

Nabíječka Lidl vyhodí chybu při přepólování. Za mě OK.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Na nabijeni v aute bych radeji vzal ctek apod, pokud ji chces vytahovat tak klidne i lidlackou - porad to bude lepsi nez nic. Na i30 jsou debilni konektory na aku, co jdou blbe utahovat .. pochybuju ze ma tucson jine, rozhodne tomu castou demontazi nepomuzes :( bezne je ocko stahovane sroubem, tady sroub slozite zasouva klinek a i na max utazeni je ten klinek jaksi malej. Takze radeji uz nabijim v aute.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
tempest
**

Příspěvek od tempest »

Lidlem jsem nabíjel normálně i30 s aku v autě.
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Lidlom (Powerfix) nabijam cca 10r bez tahania baterii z vozidla, ziadne prepolovanie nehrozi (aj najstarsia vezia ktoru mam ja ma ochranu)

Od beznych zaplavenych (Accent, Fusion, Fabia) az po AGMkove ( 3 moto, Stonic, Jumper). Naposledy pouzita vcera u Stonica, dlhsie nebude jazdit :-)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
mozecek

Příspěvek od mozecek »

me lidl nabijecka odesla (po pripojeni nabijela asi tak 5 minut a pak uz davala minimalni proud), a zase tak casto se nepouzivala. Oboji asi vyrabi cinan, mozna i v jedne tovarne, ale tak nejak si myslim ze si znacka ohlida urcitou kvalitu soucastek i vyroby. Jestli mi shori nabijecka na chodbe tak mi to neprijde tak desna predstava jako kdyz ji mam polozenou na motoru nebo tesne vedle auta. Snad vsechny nabijecky jsou co se zapojeni bezpecne - tj nic se nestane ikdyz clovek otoci +-. O dost horsi je situace kdy lide zaviraji kapotu coz je zasadni fail skrz plynovani a jeste by cvakl drat. Treba DEFA je stopro bezpecna - ta si poskozeni hlida a vypne. Ctek ani Lidl netusim, i tak si myslim ze primarne dojde vlivem zkratoveho proudu k prepaleni tenkeho vodice od nabijecky. Jinak proc vzit znacku oproti lidl a jinym levnym je nabiti hodne vybite baterky - nechate svitit svetla a baterka ma pod 6V, levna nabijecka to neda a nabiji v rezimu moto. Reseni je jedine pripojit paralelne dalsi baterku. Ctek ji bezproblemu nabije. U AGM uz to nejde, ale zaplavenou klasiku umi Ctek i vybudit na vyssi napeti a promichat elektrolyt a trosku ji regenerovat.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
thaischumi
**

Příspěvek od thaischumi »

Já jsem jednou baterii odpojil, chtěl jsem resetovat bluelink připojení (hlásí disconnected, nešlo ovládat nic, prostě mrtvo, a to vyřešilo), všechny nastavení (i vozu i rádia) zachovaly, i hodiny se automaticky nastavily z DAB rádia. Já mám ale základnější výbavu a jsem dočetl že musí manuálně kalibrovat el. kufr a el. střešní okno což nemám možnost ověřit.

Ohledně nabíječek z Lidlu, mám, nebo měl jsem je skoro všechny, takže moje zkušenosti:

Současné 5A nabíječky: velikostně poddimenzovaný proto v létě bude přehřívat, skutečný dlouhodobý nabíjecí proud 3A (5A jen pár minut na začátku, jinak by shořela). Mám ji k nabíjení olovených aku do hraček, nikoli autobaterie.

V minulosti prodávali ještě trochu větší 5A nabíječky ale měly stejnou chybu jak napsal mozecek tak jsem to vyhodil, dnes už neprodává.

10A nabíječka: skutečný dlouhodobý proud jen 4A (skutečná 10A nabíječka pokud se chladí pasivně, by byla minimálně 2x těžší a větší, a 3x dražší). S proudem 4A není poddimenzovaná a je docela použitelná za tu cenu, jen doba nabíjení trochu trvá.
i30 Kombi 2019 1.4 T-GDI 103kW Comfort "Clean Slate Blue"
Tucson NX4e FL 2024 1.6 T-GDI 118kW Style "Ecotronic Gray Pearl"
RIP Focus MK2 Kombi FL 2008 1.6 TDCi 66kW 33x xxx km
RIP Focus MK1 Kombi 2004 1.8 TDCi 74kW 414xxx km
tempest
**

Příspěvek od tempest »

Prý jak je baterka úplně vycuclá a připojíš tvrdý zdroj s velkým proudem (druhou aku), tak ji odpravíš. Mělo by se to nabíjet pomalu.
i30mpact

Příspěvek od i30mpact »

Pokud chceš investovat do nabíječky, tak kromě CTEKu existuje ještě DEFA, která má snad být i lepší. https://www.youtube.com/watch?v=HS2gdhdDsAY
hudyss77
**

Příspěvek od hudyss77 »

Já už pár let mám v garáži na zdi Bosch C7 a tu občas použiju.
Tucson 1,6 T-GDi Smart - 07/2021
Rejnok78
*

Příspěvek od Rejnok78 »

Ahoj, díky za rady jak nabít baterii, ale potřebuji jí odpojit z důvodu restartu modemu pro komunikaci bluelink. Dle informace z podpory Hyundai mám baterii odpojit na 20 - 30 minut a pak vrátit infotainment do továrního nastavení. Poté znova aktivovat bluelink. Pokud toto nepomůže, mám navštívit servis, aby se připojily a zaslaly nějaké protokoly. Takže zjišťuji co vše musím nastavit po odpojení, mám verzi PREMIUM FL.
Hyundai Tucson nx4 1.6 T-GDI 116 kW, Premium FL, Ultimate Red Metallic, manuál

Hyundai Tuscon NX4, 1,6 T-GDI 110kW, manuál, STYLE, Engine Red.

Hyundai i30 1.6 cvvt
tomascvm
*

Příspěvek od tomascvm »

Mas FL, cize este to je v zarke. Osobne by som siel do servisu a nech sa oni postaraju o problem ktory mas s bluelink. Mas zaruku tak nech sa staraju. Nahodou odpojenie nepomoze a budes musiet aj tak ist do servisu ako pises.
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style + Dizajn pack (Silky Bronze)
Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Elektronika“