Neviem ti na to odpovedať, elektrika je pre mňa dosť španielska dedina. Počkaj, kým ti tu niekto fundovaný odpovie na to; alarm je v tomto fachman - napíš mu prípadne SS. Mne nešlo do hlavy ako je možné, že žiarovka jemnučko svieti, aj keď je vypínač nastavený v polohe, že sa má rozsvietiť až keď vypnem motor alebo otvorím dvere. Potom som si odvodil, že to musí byť stále pod prúdom práve kvôli tomu, že sa to má rozsietiť aj keď nie je kľúč v zapaľovaní, ale ja otvorím dvere. Elektrikár určite vysvetlí, aká súčiastka to zabezpečí (relé, rezistor, odpor, fakt neviem). Tak isto to musí byť zapojené aj v kufri, keďže sa rozsvieti keď ho otvoríš a kľúč v zapaľovaní nemáš. Na EČV by to snáď nemalo robiť, keďže tá svieti len pri rozsvietení svetiel vypínačom pri volante. Určite to teraz v lete vyskúšam, len ešte neviem kedy. Potom som kdesi vyčítal (možno aj tu na fóre), že žiarovky bez niečoho (asi rezistora) v nových autách robia presne ten problém s jemným svietením aj v kvázi vypnutom stave, ako sa to prejavilo mne. Je to zamotané

, najlepšie urobíš ak zájdeš priamo do kamenného obchodu a vyskúšaš na mieste - vymeniť žiarovku v stropnom svietidle je otázkou niekoľkých sekúnd. Nemusíš čakať na tmu, to jemné svietenie som videl aj cez deň.