Prevodovka

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Peter

Prevodovka

Příspěvek od Peter »

Chcel by som sa opytat ake mate skusenosti s radenim rychlosti. Mam getza 1.1 a prevodovka nejde uplne hladko. Rychlosti sa radia sice presne, ale pri radeni citim "zuby" prevodovky. Hlavne jednotka a dvojka. Obcas mam problem zaradit spiatocku. je to normalne alebo to je len moj pripad?
Reklama
 

Uživatelský avatar
venousek
**
Příspěvky: 190
Registrován: 26 dub 2005, 10:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od venousek »

To je divný, já mám 1.3, najeto 7500, a řadicí páka mi chodí úplně hladce, asi tak jako ve fabii.
Hyundai Getz MAX 1.3 12V od 29.12.2004 do 6.3.2010
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010
http://moje.auto.cz/nextright/hyundai-i30.html
Uživatelský avatar
mylys
Moderátor
Příspěvky: 321
Registrován: 19 dub 2005, 11:21
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mylys »

Ja mam Getze 1,3 a vsechny kvalty jdou radit lehce. Zajed si s tim k prodejci, u kteryho jsi to koupil at se na to mrknou. Normalni to urcite neni.
A nebo si domluv pred tim nez jim o tom reknes zkusebni jizdu s jinym kusem a treba i u jinyho prodejce a muzes porovnat.
akro260
*
Příspěvky: 27
Registrován: 31 kvě 2005, 18:51
Bydliště: Praha

Příspěvek od akro260 »

U některých 1,1 to tak je. Problém je hlavně při řazení z 1 na 2. Není to nic hrozného, chce to se naučit ten správný pohyb a pak to jde jak po másle. Mě to taky dělá a v servisu mě řekli, že by se to mělo časem oběhat. Mám najeto 12 tis. Jezdí spíš s Elantrou.
Než si nechat hrabat v nové převodovce, to raději ještě chvilku počkám.
Cemar
*
Příspěvky: 64
Registrován: 21 dub 2005, 22:02
Bydliště: Chrudimsko

Příspěvek od Cemar »

U mého Getze 1.1 jde řazení hladce a jednoznačně, pouze při řazení zpátečky je potřeba zastavit a počkat chvilku na neutrálu - v návodu uvádějí dokonce 3 vteřiny počkat... Výjimečně se mi stane, že zpátečka "nejde" napoprvé, pak vrátím zpět na neutrál, prošlápnu spojku a znovu s citem řadím, ale to je podle mne normální stav.
Pocit "zubů" při řazení dopředu může souviset třeba i se seřízením spojky.
Červený Getz 1.1 - třídveřový (byl), bílý Getz 1,4 - pětidveřový (byl), bílý Bayon 1,2 (je)
Peter

prevodovka

Příspěvek od Peter »

U mna je to s tou spiatockou tiez tak podobne.Robi to iba obcas a vzdy pomoze troska pretocit motor, S tymi "zubami" neviem ci som to nazval spravne, ale fakt je ten ze pri radeni 1 a nasledne 2 t onejde tak hladko ako by som si to predstavoval. Ja s tym nemam az taky problem, ale manzelke to obcas robi problem. Ked si zajazdila na svokrovom Punte tak bola z Getza dost sklamana, lebo zistila ze v Puntet to ide ovela lahsie, az samo.Staci len tuknut paku do spravneho smeru a prevod je tam.Kdeydo u Getza musim v prvej faze prekonat tie "zubi" a potom to tam padne tiez.
Skusim si checknut u predajcu co s tym a dam vediet.
Peter

Prevodovka

Příspěvek od Peter »

Tak som si bol odskusat 2 Getzov. Je to o tom istom. Takze asi som len trocha moc narocny, resp. moja manzelka. Jej by asi ulahodila len automatika.
DYK

Příspěvek od DYK »

Nachci se dotknout tvé ženy, ani ostatních vašich manželek, ale zlozvyk žen řidiček je "nedošlápnutý" spojkový pedál. Obzvlášť u nových aut je to znát.
Uživatelský avatar
Adam
*
Příspěvky: 53
Registrován: 06 črc 2005, 15:57
Bydliště: Olomouc

Příspěvek od Adam »

Já s tím žadný problém nemám, všechny kvalty jdou v pohodě.
Getz 1,3l 5dv., r.v. 2004
Uživatelský avatar
Maykl
Příspěvky: 5
Registrován: 07 zář 2005, 16:17
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maykl »

Já mám 1.1 Getze, a s řazením problém nemám, jen pokud ho někomu půjčím, tak tam ty kvalty nejdou stoprocentně, jinak s tou zpátečkou mám to samý, prostě někdy tam nejde hned napoprvé, ale to se prý u ´´malých´´ aut stává. 8)
Getz 1.1 MAX 5dv.
Lensik
Příspěvky: 5
Registrován: 28 zář 2005, 23:34

Řazení

Příspěvek od Lensik »

Tento problém mne zarazil, kdyz jsem si sveho G odvezl od dealera, nekolik km jsem radil bez spojky a od te doby bez problemu, rychle se srovnala. S doslapem spojky problem nemam, prtoze jsem predtim mel F Sierru a oproti ni je pedal spojky v G tak lehky, ze jsem si z prvu myslel, ze ho nepripojili.
Juraj
**
Příspěvky: 191
Registrován: 18 dub 2005, 20:42
Bydliště: Košice /Slovensko/
Kontaktovat uživatele:

prevodovka

Příspěvek od Juraj »

ja mám tiež 1.1 najazdené cca 13.000km a prevodovka beží hladko aj na 1 a aj na 2 stupni.Tak pravdepodobne to bude len v nastavení, treba si to nechať odkontrolovať, aby neskôr nenastal väčší problém :!:
Hyundai Getz 1.1 5dv /VS celadon blue/
Uživatelský avatar
Benedikt
*
Příspěvky: 72
Registrován: 04 říj 2005, 14:43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benedikt »

Mám pocit, že se řeší hladkost přeřazení a nikoliv jak se projevuje převodovka při jednodlivých rychlostech. Mám (i dle podpisu) G1.3 nový 14 dní a vkládám se do debaty na stranu těch, co se jim zdá, že by kvalty mohli "zapadávat" hladčeji - zejména mezi diskutovanými 1-2. Snad se to po několika tisících vychodí (v kladném významu).
Getz 1.3 - 09/05 - silver, vlastní přibastlení centrálu a komplet vytlumení mirelonem
PeterH

Re: Prevodovka

Příspěvek od PeterH »

Ja mam ten problem tiez. Pri radeni 1-2 citim zubi. Zabudol som podotknut mam Getz 1.3.najazdene len 4500 km.Este pockam ci to nie je zabehom,potom uvidim. Radenie do spiatocky tiez nieje idelane.Nechce sa zaradit dost casto na prvy krat.Musim dva krat zosliapnut spojku a potom to ide.Asi skocim do servisu nech to prehliadnu
jasan
Příspěvky: 4
Registrován: 17 zář 2005, 10:55

Prevodovka

Příspěvek od jasan »

PeterH Zaslal: čt prosinec 22, 2005 12:49 pm Předmět: Re: Prevodovka

--------------------------------------------------------------------------------

Ja mam ten problem tiez. Pri radeni 1-2 citim zubi. Zabudol som podotknut mam Getz 1.3.najazdene len 4500 km.Este pockam ci to nie je zabehom,potom uvidim. Radenie do spiatocky tiez nieje idelane.Nechce sa zaradit dost casto na prvy krat.Musim dva krat zosliapnut spojku a potom to ide.Asi skocim do servisu nech to prehliadnu
___________________________________________________________

Cau musim na tvuj prispevek zareagovat. Mam taky Getze 1.3, a zadny problem jak v hlucnosti, tak v razeni jsem nezaregistroval. A jeste jsem si precetl v tvem novem vytvorenem tematu "HLUK V PREVODOVKE", ze uz jsi v tom servisiu byl, ale tady najednou pises ze musis asi do toho servisu zajet. A kdyby ses vymlouval na to, ze uz si tam stihl dojet tak ten prispevek ve kterem pises ze uz si tam byl si napsal cca o 1 hodinu drive nez tento. Nechci se nejak do tebe navazet, ale nemam rad kdyz nekdo pomlouva tyto auta.
Odpovědět

Zpět na „GETZ“