palivový systém

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Richard
*
Příspěvky: 24
Registrován: 13 led 2006, 14:02
Bydliště: Praha

benzin

Příspěvek od Richard »

Beru jenom 95ku, nedavno jsem zkusil 20l u Essa 100 ale zadny velky rozdil jsem nevypozoroval. Kdz jsem podobny pokusy delal treba se starou Sierrou 1,6 OHC, tak jsem nejhorsi benzin bral v Mlady Boleslavi smer Jicin, myslim, ze to byla pumpa Hypernovy. Shit shit shit, cukalo... Jinak na ceny tak nejak nekoukam, s mym rocnim najezdem cca 15 000 to je taky jedno. Oblibeny jistoty jsou pro mne Shell, OMV, ESSO, ale treba na Robin Oil si jezdim tak akorat dofouknout gumy vzduchem s teplotni kompenzaci... :x
Reklama
 

Uživatelský avatar
Romcis
**
Příspěvky: 259
Registrován: 25 srp 2005, 20:45
Bydliště: Prysk village
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romcis »

U me kupodivu OMV hruza!!!Jede to jak zdechly.
Makro v Usti n.Labem pohoda,zadny problemy,jede jak ma,jezdim na nej vetsinou,jinak Benzina v UL je asi vyjimka,pac ten kdyz vezmu tak to jezdi jak dabel :shock: nevim,ale u jiny Benziny to bylo na .....neco,krome ty ustecky. :shock: Divny proste.
Shell nic moc extra,akorat to vic stoji,proste me se zda ze benzin z Makra a Shell = jede to stejne. Vyjimka je ta ustecka Benzina,to jede uplne jinak :shock: Asi nejaka anomalie...
Hyundai SCoupe - 1.5 12V ECFi 65kW 94' - KI Bright Aqua
Uživatelský avatar
Josef
****
Příspěvky: 1282
Registrován: 10 kvě 2005, 11:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od Josef »

performance píše:když jste u kvality benzínu, co a u koho tankujete? když jsem lantru koupil, stála nějakou dobu na dvoře s prázdnou nádrží a občas při prvních jízdách cukala... bylo mi doporučeno koupit několikrát po sobě u OMV Super 100 na propláchnutí a "propálení" ... cukání přestalo...
A to je přesně to, kdy je vhodné použít VELFOBIN i v létě. V prázdné nádrži zkondenzovala vzdušná vlhkost a voda se s benzínem nespojí. Proto se používá ten Velfobin, který na sebe vodu naváže a i s ní je s benzinem mísitelný.
Jinak pokud se týká kvality benzinu 95 (91) nedělejte si velké iluze. Pokud si zajedete k tankovišti do Kralup, nebo do Litvínova, uvidíte tam cisterny všech prodejců. Dovážejí se pouze benziny přes 98 oktanů. Takže benzím se stává šmejdem až na benzince "pečlivou péčí" personálu benzinky.
Farmář
***
Příspěvky: 763
Registrován: 27 kvě 2005, 22:35

Příspěvek od Farmář »

kdyz Accentik byl novej tak se tankoval vyhradne u ARAL
ted uz toho tolik nenajezdim tak tankuji u mensich a levnejsich pump a to vzdy natural 95
co se tyce toho velfobinu tak ja osobne tam nedavam,ale jelikoz se me kamarad ptal...zda to nemuze nak uskodit motoru... osobne si myslim,ze by to nemelo mit vliv :wink:
simca_1301
Příspěvky: 2
Registrován: 19 led 2006, 09:34
Bydliště: Brno

VELFOBIN

Příspěvek od simca_1301 »

Kdyby se prokázalo že nějaký přípravek (třeba velfobin) poškozuje motor tak si umím představit ten soudní proces, teda v EU ne ale v USA vědí co je to ochrana spotřebitele. Žádný výrobce si proto netroufne uvést na trh nevyzkoušený (škodlivý) výrobek. Proto bych se takovýchto výrobků vůbec nebál.
Simca_1301
Farmář
***
Příspěvky: 763
Registrován: 27 kvě 2005, 22:35

Příspěvek od Farmář »

souhlasim s tebou,ale co ja si pamatuji tak tenkrat byla vetsina auti jen s karburatorem....
a kolega mel na mysli zda to nema nejaky vliv na ridici jednotku...
ale kouknu po netu a snad neco najdu :wink:
Farmář
***
Příspěvky: 763
Registrován: 27 kvě 2005, 22:35

Příspěvek od Farmář »

neco malo sem nasel od Velvany...ohledne ŘJ tam ale nic neni

http://www.velvana.cz/index.asp?page=600&catalogItem=35
Uživatelský avatar
Josef
****
Příspěvky: 1282
Registrován: 10 kvě 2005, 11:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od Josef »

Farmář píše:neco malo sem nasel od Velvany...ohledne ŘJ tam ale nic neni

http://www.velvana.cz/index.asp?page=600&catalogItem=35
Obsahuje ethanol, aceton a inhibitory koroze.
Ethanol je líh, aceton je také hořlavina. Jaký by to asi mohlo mít vliv na ŘJ :oops: :?: :?: Maximálně to má vliv na oktanové číslo, které se vzhledem k množství, které je doporučeno do plné nádrže zvýší o 0,001 oktanů. :?
Uživatelský avatar
ryba
***
Příspěvky: 955
Registrován: 15 pro 2005, 08:20
Bydliště: HK

Příspěvek od ryba »

black_sheep píše:
beru jedine na OMV a Shellu, nezkousel jsem nikdy brat jiny, jen asi dvakrat kdyz mi dosel benzin nekde na konci sveta kde nebyla zadna jina pumpa tak jsem za kilo vzal a rozdil mozna byl, nevim, s takovym prachbidnym benzinem jsem radsi jezdil opatrne a dotankoval nekde u vyse zminenejch znacek :lol: precejen s mojim rocnim najezdem okolo 20tis to asi nema cenu resit ty ve kacule na litr, pac takhle dam 40tis rocne a jinak bych dal o 2800,- min, coz uz je zlomkovej rozdil, kterej se taky nemusi vyplatit... :lol: :wink:
to je sice pravda, ale ja to mam cca 35000 km rocne a je mi to celkem jedno co je to za benzin. Az se mi stane, ze to na nej nepojede nebo tak, tak uz tam v zivote nepachnu. Mimoto...me se ten cenovej rozdil docela vyplaci...kdyz vezmu Shell 95VP za 29, nebo Agip za 27,2...vzdy plnou, 46l, u shellu necham 1334, u Agip 1251. Na to, ze beru plnou vzdy po cca 10 dnech, to je 35 nadrzi...cca 3000 na rok. Na ulici je nenajdes. Holt to asi tak neresim, no.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Zbyněk

Velfobin

Příspěvek od Zbyněk »

Já osobně Velfobin dávám do auta pravidelně v zimě a na podzim.Zrovna dnes ráno -20 pod nulou a přes den -15,všechno na kost zmrzlé.Problémy to nedělá,prostě přijdu nastartuji a jedu.Tady na tom Jesenicku máme jedinou jistotu a to je ta,že bude pěkná kosa.
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Motory“