Klimatizace

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
s.f.loupeznik
Příspěvky: 7
Registrován: 08 črc 2008, 08:42
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Klimatizace

Příspěvek od s.f.loupeznik »

Tak jsem prošel o víkendu repasí kompresoru klimatizace.Původně jsem našel jen vadnou cívku spojky,kteou se podařilo opravit.Je v ní zalita dioda,která je skoro vidět při demontáži té cívky.Diodu jsem vyměnil a cívka funguje.Oprava cca za 40 Kč velmi ušetří,neboť nová cívka vás přijde na 3 tisíce.Další zjištění bylo,že se netočí kompresor.Po demontáži a rozebrání jsem našel uplně a totálně zadřený výstředník uvnitř.Je z hliníku a tak jsem podstoupil navaření a opracování.Drobnosti pak musely být očištěny a zalapovány,vše pak sesazeno za neustálého promazávání olejem pro účely klimy.Kompresor funguje,ale podstoupím ještě jednu demontáž skříně,neboť jsem neměl jediný náhradní díl a O kroužky musím dát nové.Pokud někdo budete mít zájem o fota,pošlu.
Reklama
 

rade622
***
Příspěvky: 980
Registrován: 08 črc 2005, 21:26
Bydliště: UH
Kontaktovat uživatele:

klima

Příspěvek od rade622 »

Pokud jsi všechno toto udělal sám a bez zkušeností, pak smekám. Fotky bych skutečně rád viděl, když pro nic jiného, třeba bych ti mohl pomoct neudělat nějakou chybu. Ukázal bych je známým, co repasují kompresory a možná by i oni pomohli. Zatím jen jedno, oleje pro mazání chladírenských kompresorů jsou speciální které se jinde nepoužívají, ale to snad víš.
Pošli mi ty fotky.
Rade622
Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.
s.f.loupeznik
Příspěvky: 7
Registrován: 08 črc 2008, 08:42
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

neustálé hledání

Příspěvek od s.f.loupeznik »

Kdo hledá,najde!Zajímalo mě,kdo vyrábí kompresor,který jsem musel repasovat a po delším a hodně usilovném hledání jsem našel.Netroufnu si říct,jestli je to moderní,nebo zastaralé řešení,ale spíš bych řekl,že ho už nikdo nepoužívá.Bylo u starých Fordů a podobných aut a nakonec se asi dostalo prodejem licence do Hyundaie.Vyrábí se totiž v Korei,ale do jiných aut se už nemontuje.Výstředník je velmi choulostivý na nečistoty a přesnost uložení v pístkách.Je-li tam vůle,kompresor klepe.Hlavně ale je výstředník velikou třecí součástí a když není dobře mazán,je v mžiku po něm.Jinak je kompresor řešen jako dvoustupňový,s dobrým průtokovým objemem.
Zde je odkaz na výrobce:
http://www.hcc.co.kr/English/02_product ... ressor.asp

Ve vozech Hyundai se používají ty uplně vlevo.
Uživatelský avatar
jardo0908
*
Příspěvky: 83
Registrován: 10 led 2008, 12:35
Bydliště: Vitanova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardo0908 »

Zdravim mal uz niketo problem s klimou blbne mi teplota mas asi znecistene cidlo a neviem ako ju vybrat musim si vzdy manualne nastavit co chcem lebo inak by zmrazilo stale ide iba vysiie na 32 zacne ist teply vzduch
Uživatelský avatar
kuzma
**
Příspěvky: 106
Registrován: 30 črc 2008, 18:49
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od kuzma »

měl jsem tento problém na Renaultu Scenic RX4 .......bylo málo náplně v klima
Aleš

Klima

Příspěvek od Aleš »

hmm, hezky se to čte..Mám auto už 2 týdny v servisu (je v záruce), "odešel " prý kompresor klimatizace-přestala fungovat, pak byly slyšet "divné" zvuky z motoru..Objednali NOVÝ, budu čekat prý ještě měsíc !!!!! - možná déle,NIKDO nedokáže říct,kdy nový díl dodají !!!!!!!! Stojí prý 35000 bez DPH. Mám jedinou jistotu, tohle léto se mnou Santa na silnici neprožije(vypojit nejde, řemen pohání i alternátor). Blil bych vzteky, je mi to houby platné,náhr.auto nedostanu(placená sl., takže jen za 800,-Kš bez daně na den!!), kopal bych korejce do řiti, kdybych to věděl, asijce bych nekoupil !
zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

Re: Klima

Příspěvek od zdenek76 »

Aleš píše:hmm, hezky se to čte..Mám auto už 2 týdny v servisu (je v záruce), "odešel " prý kompresor klimatizace-přestala fungovat, pak byly slyšet "divné" zvuky z motoru..Objednali NOVÝ, budu čekat prý ještě měsíc !!!!! - možná déle,NIKDO nedokáže říct,kdy nový díl dodají !!!!!!!! Stojí prý 35000 bez DPH. Mám jedinou jistotu, tohle léto se mnou Santa na silnici neprožije(vypojit nejde, řemen pohání i alternátor). Blil bych vzteky, je mi to houby platné,náhr.auto nedostanu(placená sl., takže jen za 800,-Kš bez daně na den!!), kopal bych korejce do řiti, kdybych to věděl, asijce bych nekoupil !
Kolik máš najeto? Podle mě může jít o stejný problém jako jsem psal u tomkiho, už od výroby je špatně dotažen šroub na kompresoru a během jízdy se povoluje. Tato konstrukční vada je všeobecně známá a každý servis by ti měl šroub při pravidelné prohlídce dotáhnout.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Aleš

Re: Klima

Příspěvek od Aleš »

mám najeto,cca 38 tisíc, paradox je, že auto bylo minulý měsíc na garanční prohlídce ! Právě jsem volal do Hyundai centrály, no,nepochodil jsem,ach jo
jaara
**
Příspěvky: 107
Registrován: 25 črc 2007, 15:03

Příspěvek od jaara »

Pokud to auto máš koupené jako fyzická osoba (tozn. ne na leasing a ne na firmu), tak musí záruční opravu podle zákona provést do měsíce. Když to do měsíce nebude, můžeš žádat vrácení peněz nebo jiné auto (co si vybereš je na tobě). Za měsíc bych se u nich stavil s právníkem :D.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Je na firmu,platba byla hotově..v záručních podmínkách je kulový,za každou radu jsem předem vděčnej ! Nejhorší je ta bezmoc, ptám se kdy bude náhr.díl = nevíme,ptám se,kde se mám zeptat,kdo mi dá info=nevíme, jak dlouho cca mám čekat= nevíme, dáte mi náhradní auto= nedáme ! hnus,hnus,nic než hnus...Auto za mega a budu se na něj dívat přes plot ..
osud
*
Příspěvky: 31
Registrován: 11 črc 2008, 12:03
Bydliště: Nový Vestec
Kontaktovat uživatele:

Re: Klima

Příspěvek od osud »

Aleš píše:.....Mám jedinou jistotu, tohle léto se mnou Santa na silnici neprožije(vypojit nejde, řemen pohání i alternátor)....
Nejde to obejít kratším řemenem a kompresor klimatizace obejít? Sice by si nechladil, ale jezdil.
Hyundai Santa Fe 2,7V6 AT 2001
Obrázek
zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

Příspěvek od zdenek76 »

Mohl bych sehnat nový kompresor origo Hyundai za cca 15.400,- bez DPH plus k tomu doprava ze zámoří, nevím jak je to těžký ale do 10.000,- za dopravu letadlem by se to mělo vejít. Dodací doba cca 16 dní. Bohužel pouze na benzinové motory 2.7V6 a 3.3V6.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
LUKEC
*
Příspěvky: 16
Registrován: 29 srp 2008, 18:53

PRODEJ KOMPRESORU

Příspěvek od LUKEC »

http://www.e-cat.cz/c-1382_196739_20709 ... esory.html
Podel mě rozumná cena ale neni skaldem.
Odpovědět

Zpět na „Santa Fe - Elektronika“