jak na rez

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Tata
*
Příspěvky: 49
Registrován: 25 dub 2007, 15:41
Bydliště: Ostrava

jak na rez

Příspěvek od Tata »

Ahoj, mam začínající korozi na podběhu,není to prorezlé skrz na skrz ,ale objevily se takové pupínky :D pod lakem,tak sem to dal dolů,očistil,ale je mi jasné ,že rzi se uplně nezbavím a můj dotaz zní,máte někdo zkušenost čím to natřít,aby to aspoň nějakou dobu vydrželo? a hned to zase neprokvetlo? Podotknu že to je zatím jen povrchové,na ploše cca 10x2 cm.Předem díky za odpovědi
Reklama
 

Uživatelský avatar
Jirka
****
Příspěvky: 1046
Registrován: 14 črc 2005, 15:12
Bydliště: České Budějovice

Re: jak na rez

Příspěvek od Jirka »

Tata píše:Ahoj, mam začínající korozi na podběhu,není to prorezlé skrz na skrz ,ale objevily se takové pupínky :D pod lakem,tak sem to dal dolů,očistil,ale je mi jasné ,že rzi se uplně nezbavím a můj dotaz zní,máte někdo zkušenost čím to natřít,aby to aspoň nějakou dobu vydrželo? a hned to zase neprokvetlo? Podotknu že to je zatím jen povrchové,na ploše cca 10x2 cm.Předem díky za odpovědi
To by mě taky zajímalo, jak do toho, odrbal jsem to v ploše úplně na železo, natřel 2x základ přímo na rez + vrchní lak a za pár týdnů zas puchýřky.
Tak znova, odrbat, ZAKYTOVAT, 2x základ + vrchní barva - to samé !
Paradox je, že okraj lemu byl úplně ohnilej, tak jsem ho trochu zabrousil, zdaleka nezmizela všechna rez. Natřel stejně a tam to drží.. Moc tomu nerozumím. To zas bude po zimě jak liška
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv., Obrázek
PRODÁNO 05/2012
Tata
*
Příspěvky: 49
Registrován: 25 dub 2007, 15:41
Bydliště: Ostrava

Re: jak na rez

Příspěvek od Tata »

No právě :( . Snad někdo bude vědět o nějakém přípravku či barvě,kterou lze aplikovat přímo na rez,tak aby to aspoň chvilku vydrželo,hlavně přes zimu.
Uživatelský avatar
tatchwud
***
Příspěvky: 939
Registrován: 05 črc 2008, 23:07
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: jak na rez

Příspěvek od tatchwud »

Tata píše:No právě :( . Snad někdo bude vědět o nějakém přípravku či barvě,kterou lze aplikovat přímo na rez,tak aby to aspoň chvilku vydrželo,hlavně přes zimu.
Když se to natře ještě po obroušení obyčejným odrezovačem,získá to tmavě namodralý film a pak základovka a barva - A JE TO.Samozřejmě to není na věčné časy,ale nějakou dobu to vydrží. Rez je jako kámen prevít. :lol: Je to věčný,předem prohraný zápas. (Jako boj o život,taky je předem prohraný :mrgreen: )
i30, Champaigne Silver, style, 1.6,benzín, 09/2008
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
Uživatelský avatar
tatulda
**
Příspěvky: 357
Registrován: 22 úno 2008, 22:13
Bydliště: Bystřice n.Pernšt.
Kontaktovat uživatele:

Re: jak na rez

Příspěvek od tatulda »

Tak tak,odrezovač,základovka,vrchní barva.Na šáde se mi před lety dávnými osvědčila barva HAMERITE(nebo tak nějak),natřel jsem s ní příčku pod chladičem a nabouraný zadní roh a držela velmi dobře(ale ta cena)
H.Elantra 2,0i/104kW/02,dříve Lantra 1,6 a Pony 1,5
Uživatelský avatar
Tony
**
Příspěvky: 102
Registrován: 03 pro 2006, 21:09
Bydliště: Hradec Králové

Re: jak na rez

Příspěvek od Tony »

Jo jo.Hammerite je sice dražší barva,ale na rez jsem s ní spokojený.Na ty podběhy jí nebude zapotřebí tolik. :)
Accent 1,5 12V 65 kW/88 HP,1996
rade622
***
Příspěvky: 980
Registrován: 08 črc 2005, 21:26
Bydliště: UH
Kontaktovat uživatele:

Re: jak na rez

Příspěvek od rade622 »

Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.
Tata
*
Příspěvky: 49
Registrován: 25 dub 2007, 15:41
Bydliště: Ostrava

Re: jak na rez

Příspěvek od Tata »

Díky všem za příspěvky.Zkusím odrezovač a na to plácnu Hammerite,díval sem se ,že se dělá v různých barvách,tak by to mohlo i nějak vpadat a dám vědět s odstupem času jak sem dopadl.
Uživatelský avatar
Patrick
*
Příspěvky: 96
Registrován: 21 říj 2008, 22:43
Bydliště: Kosice-Saca (SR)

Re: jak na rez

Příspěvek od Patrick »

noo najskor by som asi tiez prevetral flexu(uhlova bruska :D) potom to potriet tym HAMERITOM a na taku prevenciu proti hrdzi je dobry REZISTIN zvykne sa to davat do podbehov a pod veci cize v by sa asi hodil.. potom jasne zagitovat,strieknut :) ak to nieje nic hrozne.. co to by to malo vydrzat.. :))
Hyundai Accent 1,3 12V
Uživatelský avatar
Dr Meduza
****
Příspěvky: 1105
Registrován: 14 kvě 2008, 08:34
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: jak na rez

Příspěvek od Dr Meduza »

Ja mam docela dobrou zkusenost s nasledujcim postupem
Obrousi se az na uplne cistej kov
Nastrika se zinkovim sprejem
Prekytovat a zabrousit a potom nastrikat jak chci
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
Dom
Příspěvky: 5
Registrován: 04 lis 2008, 17:53

Re: jak na rez

Příspěvek od Dom »

No, hlavně jsem ještě neviděl jak se dělají pupínky pod barvou na zdravém plechu. Zatím vždycky co jsem viděl byly plechy rezavý zevnitř. Musí se tam přece dostat voda. Když obrousíš barvu, tak tam snad vždycky najdeš dírku - třeba téměř mikroskopickou, ale vodě to stačí. Nebo byla barva odražená. Nejúčinější je po opravě ochrana z druhé strany. Vršek ošetříš poměrně lehce - to ti ostatní radili asi dobře - pořádně očistit, dobrý základ a dost vrstev laku. S Hammerite mám taky dobrou zkušenost. Pokud se z druhé strany nedostaneš (mezi plechy, dutiny) tak pořádně vystříkat nějakým mastným maglajzem. Kdysi jsem si na mou Škodověnku míchal resistin, vyjetý olej (není hygroskopický), technický benzín na naředění a konkor (ten rozpouští rez). Když jsem se na to po třech letech podíval, bylo to ještě krásně mastný a zdravý. Sice jsem měl týden pod autem plechovky, abych si nevyplavil garáž, ale nerezly mi ani plechy nastříkané obyčejným základem na kov a nitrolakem.
Na mém Accentu levná oprava lemů zadních blatníků -> Vystříhat vše rezavé, odstřižky pozinkovaného a lakovaného plechu ze střechy, nýtovací kleště, dvousložkový tmel. Přežilo to zimu a ani známka po korozi.
Tata
*
Příspěvky: 49
Registrován: 25 dub 2007, 15:41
Bydliště: Ostrava

Re: jak na rez

Příspěvek od Tata »

Ahojte všichni,
no přesně jak psal Dom,po obroušení menší či větší DÍRY!! v kastli,no říkám si do p.r.d.e.l.e :) .Po úvodním šoku jsem se trochu uklidnil a začal jednat.Po obroušení a vyčištění jsem vnitřek zamatlal takovým gumoasfaltovým sajrajtem,zvenku zatmelil díry a bez nějakého podkladu rovnou nanesl Hamerite ve třech vrstvách,samozřejmě každou vrstvu jsem nechal proschnout.Vzhledově nic moc teda :mrgreen: ,ale je to už delší dobu a rez se zatím nikde neobjevila a to je to o co mi šlo ,tak doufám,že to ještě nějakou dobu vydrží.Jinak všem díky za příspěvky !!
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“