Nehody

Moderátoři: Farrael, Engineer, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Yurii
Moderátor
Příspěvky: 3430
Registrován: 08 říj 2006, 09:41
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Yurii »

No prijde mi to trochu jako to co co zbylo z totalne zrohlikovanyho Scoupa jednoho naseho kolegy. uz si ani nemuzu vzpomenout na jmeno já hlava děravá :(
Nicméně holčina měla sakra štěstí, párkrát jsem tamtudy jel a dalo by se tam jet i rychlejc. Kurňa chtělo by to něco bezpečnějšího :cry:
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Reklama
 

Uživatelský avatar
viki_
*
Příspěvky: 58
Registrován: 19 dub 2005, 08:37
Bydliště: Pardubice

Zrusena Lantra

Příspěvek od viki_ »

V podpisu mam odkaz, ktery jsem objevil na strankach hasicu, kde je zdokumentovano odklizeni vraku me Lantry po bouracce. Narazil do me zezadu Ford F-150 (cca 3tuny, ta cerna obluda pick-up, co je tam videt na nekolika fotkach) v dost velke rychlosti. V okamziku narazu jsem stal na konci kolony pred mistem, kde se opravuje most, je tam provoz v jednom jizdnim pruhu rizeny semaforem. Asi jak se mi snazil v posledni chvili pred narazem vyhnout, nabral me trosku zleva, takze auto se po narazu stocilo bokem a zadni casti narazilo jeste zboku do Punta, ktere stalo prede mnou. Nastesti se mi nestalo nic vazneho, jen otres mozku a ruzne pohmozdeniny, otluceniny atp.. Velke stesti bylo, ze jsem jel sam a ze vzadu nikdo nesedel (deti!), protoze nechci vubec domyslet, jakym by to mohlo skoncit masakrem...

Je to pritom naprosto prehledny usek a prede mnou v te chvili stalo minimalne dalsich 20 aut, ktere byly videt uz z velke dalky. Takze muzete jezdit sebe opatrneji, ale nektere veci neovlivnite.
Ex Lantra 1.8 GT, Ceed SW 1.6 benzin
Uživatelský avatar
vlastaFR
***
Příspěvky: 919
Registrován: 18 lis 2006, 17:05
Bydliště: okres frýdlant

Re: Nehody

Příspěvek od vlastaFR »

hlavne ze si vpoho!
stesti nebo schoda nahod no...
muj revir sou dalnice ( :D ) a tu vetu cos psal si kladu casto az premejslim, ze se na rizeni vyprdnu (ale drzej me vtom penize :? )
a ted si vybrat...
Lantra J2 1.8, 1996 125HP
Suzuki DR 650 SE, 1996 44HP
Iveco Daily 3.0HPT 2008 180HP
Honda civic 1.8Vti 1999 169HP - supr vozitko :)
Uživatelský avatar
Tringi
Moderátor
Příspěvky: 1853
Registrován: 01 kvě 2007, 19:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Tringi »

Bohužel tentokrát můžu tohle téma obohatit i já. Mě ani mému autu se sice nic nestalo, ale jiné nehodě jsme včera byli blíže než je příjemné. Začnu odkazy:
http://brnensky.denik.cz/kratce_region/372219.html
http://zpravy.idnes.cz/srazka-osobniho- ... 4_brno_dmk
http://www.novinky.cz/clanek/154259-vid ... stala.html
V těch dvou posledních zprávách je to ta menší zmíněná nehoda, tedy obrázky a videa se nevztahují.

Jednu věc musím komentovat hned ze začátku. Jak se říká že Tiburon má poddimenzované brzdy, tak po včerejšku nemůžu souhlasit. Tedy včera, 13.11. cca 7:45, si to letím docela rychle směrem z Ostravy na Brno, provoz není nijak velký, tak to jde a chystám se minout sjezd na Vyškov. Najednou koukám, že ten náklaďák s přívěsem co se objevil přede mnou (asi 300m) jede nějak divně, prostě najednou byl napříč, teda přinejmenším přívěs. Nejspíš byl prázdný nebo jen lehce naložený, což bylo opravdu štěstí, protože začal hodně "nervózně" poskakovat. Samotný náklďák něco stáhlo na prostřední svodidla, od kterých se sice odrazil, ale stáhl s sebou i svůj přívěs, který málem pokračoval přes ty svodidla do protisměru. Asi proto šel ten řidič do těch svodidel znova, přívěs se v tu chvíli (nárazem) vzepjal snad dva metry do výšky, ale zůstal v našem směru, naštěstí.
To byly tak dvě sekundy. Já jsem už měl výstražné, a brzdil jsem tak, abych dostatečně před oním místem zastavil, ale přitom aby to nikdo nenapálil do mě ze zadu. Na to že bylo mokro, a stále jsem měl svoje letní Hankooky, vůbec jsem nezaregistroval ABS ani žádnou nestabilitu auta.
Nehoda byla v levém pruhu tak jsem opatrně přejel jsem do pravého. Když jsme byli blíže (cca 1s) tak jsme si teprve všimli že v tom rychlém pruhu není jen ten náklaďák, ale cca 40m za ním i něco co bylo béžový sedan (Renault tuším). Auto komplet pomačkané, předek i zadek roztrhaný po celé silnici, pytle nestřelily (pokud tam vůbec byly), na zadních sedadlech by to spolujezdec nepřežil ...a lezly z toho dvě holky.
Tak jsem cca na jejich úrovni zabrzdil v odstavném pruhu. Byl jsem první. Mezi mnou a havarovanými jelo snad ještě 15 aut, a všichni jeli do piče. Už jsem pár sekund stál, ale oba s kámošem jsme museli držet kámošku, která se drala ven pomáhat, a to protože kolem pořád lítaly auta, mimojiné projela i sanitka! A trvalo dobrou půl minutu, než se všechno konečně zastavilo. První za námi v odstavném zastavilo taky Háčko, černé Santa Fé. Díky těm co zastavili, mohly holky (no mamča s dcerou) od auta přeběhnout alespoň do odstaveného pruhu, kde se jim začala věnovat kamarádka. Na první pohled byly jen v šoku, na druhý už byla paní řidička docela pochroumaná. Naštěstí ve chvíli kdy jsem roztrhnul lékárničku, objevil se jiný člověk, nějaký zdravotník, který se o ně postaral daleko lépe, než bych to zvládl já. S pár dalšími za námi, a se slečnou z 112, jsme pak začali řešit kde to vlastně jsme, kolikátý kilometr, jaké auta atp. Nebyl jsem ale první kdo volal, takže už byli profesionálové na cestě ;-)
Co říkal řidič náklaďáku, tak jen ucítil ránu, podíval se do zrcátka a už jen viděl, jak mezi autem a přívěsem vleče to osobní auto. Podle řidičky toho auta, jej předjížděly, když ucítily ránu v jednom z kol (čerstvě po výměně pneu, tuším říkala), a pak už se do něj jen neovladatelně zapletly. Celé auto se při tom otočilo, takže to více odnesla ta starší, řidička.

Tady pak začíná ta další sranda, kdy největším důvodem neprůjezdnosti toho středového pruhu byli ti, co si všechno při projíždění fotili a natáčeli. Dokonce si fotili a natáčeli i mě, protože jsem tam stál hned vedle, a mohlo ty vypadat že jsem se do té nehody taky zapletl. Mě ani nenapadlo to vyfotit nebo někomu říct ať to fotí, ale třeba se na internetu něco objeví. Většina lidí, když viděli že to máme zajištěné, pomalu odjela. Mě bylo řečeno PČR (no, mimo vyšetřovatele nebyli ti kluci starší než já) ať počkám. To už mě tam nebylo třeba, o zraněné se staraly sanitky, vrak odklízeli hasiči, a já tam čekal snad hodinu. Dvakrát jsem se šel ptát teda co a jak, nic kloudného mimo "počkejte" jsem se nedozvěděl. Mezitím přijel i manžel řidičky. No nakonec jsem se protáhl až k vyšetřovateli, fakt v pohodě chlap, ne jako ti příslušníci kolem, on si opsal údaje a jeli jsme.

No, zážitek. Pak jsme ještě v Brně potkali policejní kolonu jak někam spěchala. Snad pět antonů, stejně klasických aut, a jedno dokonce černé jen s majáčkem. Netušíte co to bylo?
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
rade622
***
Příspěvky: 980
Registrován: 08 črc 2005, 21:26
Bydliště: UH
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od rade622 »

Pochvala Tringi, pomoct jiným v dnešní době není běžným jevem.
Pokud jde o tu kolonu, mohl by to být ministr vnitra spěchající na předání
998 nových aut na Brněnský okruh. Proč 998 když jich měli dostat 1000?
Protože podle mých správ dvě již rozstřelili cestou na tu šaškárnu.
Ale prý ne vlastní vinou.
Rade622
Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.
Uživatelský avatar
Tringi
Moderátor
Příspěvky: 1853
Registrován: 01 kvě 2007, 19:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Tringi »

rade622 píše:Pochvala Tringi, pomoct jiným v dnešní době není běžným jevem.
Nevím nakolik jsem zrovna pomohl, jen jsem zavolal 112 a kdyby nepřijel ten zdravotník, tak bych první pomoc asi nechal na kámošce, protože bych měl strach abych jim spíš neublížil než pomohl. Ale říkal jsem si, že by u takové nehody každý alespoň zastavil, když už ne rovnou pomoct, tak alespoň zavolat pomoc nebo se přinejmenším ujistit, že už někdo pomáhá. No, nepřekvapilo mě že jsem se mýlil.
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
Uživatelský avatar
Borek
******
Příspěvky: 4501
Registrován: 25 črc 2005, 01:25
Bydliště: Orlické hory
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Borek »

Jak píše Rade,člověka potěší,že jsou ještě lidi,kteří neváhají pomoci,místo aby si dělali fotky pro kamarády v hospodě a nebo jen rychle projeli kolem.
Klobouk dolů před tebou,za ochotu pomoci jiným.Dnes to totiž už není pro každého samozřejmost. :wink:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Uživatelský avatar
vlastaFR
***
Příspěvky: 919
Registrován: 18 lis 2006, 17:05
Bydliště: okres frýdlant

Re: Nehody

Příspěvek od vlastaFR »

bych rek, ze by zavolal kazdej.
jen k tomu jak pises, ze nema tyburon poddymenzovany brzdy (je pravda ze do toho nevidim) ALE poddymenzovany brzdy nepoznas tak, ze to zaslapnes, ale tak ze se prhrejou a pak nebrzdis. skus si jet z nejakejch hor po serpentynach dolu (nebo proste porad plnej a furt brzdy naplno) :arrow: stylem brzda plyn a pak to poznas jaky to ma brzdy. ja tohle sem schopnej z Lantrou udelat za 30km a brzdy se mi prehrejou a je po prdely. ¨dvakrat se mi to stalo a je to hodne, hodne a hodne spatny
Lantra J2 1.8, 1996 125HP
Suzuki DR 650 SE, 1996 44HP
Iveco Daily 3.0HPT 2008 180HP
Honda civic 1.8Vti 1999 169HP - supr vozitko :)
rade622
***
Příspěvky: 980
Registrován: 08 črc 2005, 21:26
Bydliště: UH
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od rade622 »

Vlasto, ten svůj příspěvek jsi myslel vážně nebo na něčem právě teď jedeš? Myslím tím návykové látky, ne auto.
Skutečně je s podivem, co dokáží někteří vyplodit za hovadiny.
Rade622
Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.
Uživatelský avatar
Tringi
Moderátor
Příspěvky: 1853
Registrován: 01 kvě 2007, 19:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Tringi »

No, já vůbec netuším co může udělat takové přehřátí brzd. Sice jsem už stylem plyn-brzda řádil, ale nikdy ne více než deset nebo patnáct minut v kuse. Ono už ani pořádně není kde :cry:
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
Uživatelský avatar
vlastaFR
***
Příspěvky: 919
Registrován: 18 lis 2006, 17:05
Bydliště: okres frýdlant

Re: Nehody

Příspěvek od vlastaFR »

rade622 píše:Vlasto, ten svůj příspěvek jsi myslel vážně nebo na něčem právě teď jedeš? Myslím tím návykové látky, ne auto.
Skutečně je s podivem, co dokáží někteří vyplodit za hovadiny.
Rade622
na nicem nejezdim. muzes to upresnit
Lantra J2 1.8, 1996 125HP
Suzuki DR 650 SE, 1996 44HP
Iveco Daily 3.0HPT 2008 180HP
Honda civic 1.8Vti 1999 169HP - supr vozitko :)
Uživatelský avatar
mirpie
******
Příspěvky: 4138
Registrován: 29 zář 2007, 21:41
Bydliště: Brno, Nové Město na Moravě

Re: Nehody

Příspěvek od mirpie »

tak já brzdy přehrál skoro na všem, s čím jsem jel.. Nemyslim ted samozřejmě ani poklidnou, ani svižnou jízdu, ale vyloženě rally jízdu, v místě, kde nebyl provoz(ohrožoval jsem jen sám sebe). U renaulta mi to přestalo brzdit asi po 5minutách hodně ostré jízdy plyn/brzda/plyn. Malá okreska, samé zatáčky, vždy za dva 100km/h, za tři 145km/h a tvrdá brzda těsně před zatáčkou, průjezd, natvrdo plyn a opět tvrdá brzda na poslední chvíli... Za 5minut už to nebrzdilo..
A na Coupé už jsem podobně uvařil brzdy taky... Chtělo by to větší kotouče a hlavně lépe chlazené.
Pro běžný provoz nebo na jedno ,dvě , tři tvrdé zašlápnutí to samozřejmě stačí, ale na styl jízdy brzda/plyn nebo na okruh to samozřejmě není...
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Uživatelský avatar
Borek
******
Příspěvky: 4501
Registrován: 25 črc 2005, 01:25
Bydliště: Orlické hory
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Borek »

Já jsem s brzdami max.spokojený.Nevadnou a brzdí jako čert-mám ještě původní i Hyundai destičky(53000km).Brzdy jsou stejné s těžším Tiburonem 2,7l 6V,tak nejsou na 2,0l určitě poddimenzované :D .
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Uživatelský avatar
vlastaFR
***
Příspěvky: 919
Registrován: 18 lis 2006, 17:05
Bydliště: okres frýdlant

Re: Nehody

Příspěvek od vlastaFR »

rade622 píše:Vlasto, ten svůj příspěvek jsi myslel vážně nebo na něčem právě teď jedeš? Myslím tím návykové látky, ne auto.
Skutečně je s podivem, co dokáží někteří vyplodit za hovadiny.
Rade622
takze odpovedi se nedockam!!!!!!!!!!!!! a tos to urcite cetl! :arrow: to ses tak nafoukanej clovek?? cekal si nato dlouho co, abys mel podmet o me napsal takovej vyplod!!!!! :lol: :lol: :lol: takovy trapny narazky, sem delal ve skole (na zakladce). takze priste at to ma aspon hlavu a patu, kdyz uz chces takhle trapne nekoho schazovat!!!!!!!!
prtz na tom co sem psal nevidim nic spatnyho.
pane nafoukany Rade622
ehm nezapomen dat zas odkaz na moderatory at mi daj zaracha
Lantra J2 1.8, 1996 125HP
Suzuki DR 650 SE, 1996 44HP
Iveco Daily 3.0HPT 2008 180HP
Honda civic 1.8Vti 1999 169HP - supr vozitko :)
rade622
***
Příspěvky: 980
Registrován: 08 črc 2005, 21:26
Bydliště: UH
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od rade622 »

Té poslední větě nerozumím, takže ji nebudu komentovat.
Pokud se chceš v tom hovně rýpat, v blahé naději, že najdeš oříšek, můžu ti
již dopředu říct, že si na něm stejně nepochutnáš.
Tvůj příspěvek, na který jsem reagoval a který jsem chtěl nechat vyšumět
je totiž kravina na kvadrát. A to ještě říkám velmi slušně.
Účinnost brzd zjišťovat stálým brzděním z kopce - říká ti
něco """ s čím nahoru s tím také dolů """ jde o řazení a brzdění motorem.
Takže odlehčení brzd. Jo jo náklaďáky, kdo má céčko a víc ví.
Canc s brzděním a plným plynem to se snad ani nedá pochopit.
Cos vlastně chtěl říct? Že existují brzdy, které jsou
sériově dodávané a stále brzdí? To snad ne.To neumí ani keramiky.
Každé brzdy po určité době ztrácejí účinnost bez ohledu na výrobce, typu brzd a vozu.
Jen se bojím, aby někdo z nezkušených to nevzal doslova a nezkoušel to v provozu.
Tringi má na svém voze brzdy, které jsou přiměřené a plně funkční v běžném provozu.
Když by chtěl auto použít jinak, musí je upravit. To je můj rezult.
Pokud se chceš bavit o účinnosti brzd podle typu či materiálů můžeme, něco v archívu mám.
Rade622
Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.
Odpovědět

Zpět na „Fotky & Videa“