Koupě Getze

Tato sekce je určena těm, kteří zvažují koupi vozu Hyundai (ne Hyunday).

Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři

Odpovědět
campagnolo
*
Příspěvky: 11
Registrován: 30 zář 2008, 15:04
Bydliště: Praha

Re: Getz 1,5 CRDI 3 válec

Příspěvek od campagnolo »

Janjan píše:Ano, spojka zabírá nahoře, musel jsem si na to chvíli zvykat :wink:
Dekuji, to me hodne uklidnilo :D

Jo a ty klice neni problem dodelat.
Postup:
Koupit klic u Hyundaie, nechat ho nekde vybrousit, opet zajet do Hyundaje kde ho nakoduji.
Cena za origo klic s dalkou k alarmu je 3900,- bez DPH, neco za vybrouseni a nakodovani dalsich 500,-. Je to ranec ale hlavne ze to jde.
Reklama
 

Janjan
**
Příspěvky: 186
Registrován: 29 pro 2005, 20:53
Bydliště: Třinec

Příspěvek od Janjan »

Můj syn dělal autoškolu právě s tímto tříválcovým nafťákem. Po přesednutí do toho našeho jednajedničkového benzíňáku měl tento komentář: To naše auto je strašně tichý. Ta naše spojka zabírá vysoko. Ty naše kvalty tam padají skoro samy (často k tomu stačí jeden prst) :wink:
GETZ Dynamic 1.1/48kW
petr bojer
Příspěvky: 4
Registrován: 17 zář 2008, 14:40
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Green is IN

Příspěvek od petr bojer »

Kačka píše:Getzíka by som kúpiť doporučila, jazdím s ním denne tak 50km a jazdí krásne, aj ked už má pomaly najeto 60tis. Exteriér podla mňa vyzerá hodne cool, teda vždy keď ho vidím, srdce mi zaplesá. :D Interiér je čo do priestoru luxusný a v podobnej cenovej kategórii určite Getzík vedie. Čo sa týka jazdných vlastností, ako hovorí Leo, keď v ňom sedíš, zvádza ťa k rýchlejšej jazde, pretože je svižný, ale pri vyšších obrátkach hlučnejší v porovnaní s inými autíčkami, takže máš pocit, že by to chcelo ešte zaradiť 6. :lol: Potešilo by ma, keby sa mi podarilo znížiť spotrebu na 6l, teraz mi to vychádza na viac, ale presné výpočty to nie sú... Inak ešte pozorujem, že spojka zaberá oproti iným autíčkam trochu pozdejšie, ale na to sa dá zvyknúť. Doporučujem Ti zohnať si aktuálny Svět motorů, kde je spravený na toto autíčko test a obstál moc dobre. Z rovnakého zdroja viem, že sa na Getzíka chystá facelift, resp. už je spravený a vyzerá teda moc lákavo (z obrázka - pohľad spredu). Myslím, že tam bolo spomenuté, že dovoz na český trh sa chystá niekedy v zime. Nechcete si s priateľkou radšej počkať? :wink:
:D :)
campagnolo
*
Příspěvky: 11
Registrován: 30 zář 2008, 15:04
Bydliště: Praha

Re: Koupě Getze

Příspěvek od campagnolo »

Tak od stredy jsem majitelem vozu Getz 1.5 CRDI ve stribrne barve, modelovy rok 2005, do provozu 9/2005, t.j. jeste predfacelift s 3 valcovym motorem. Najeto zatim cca.100km po Praze :D Je to dovoz najeto ma 38000km, servisni knizku to ma taky.
Stav km odpovida i puvodnim pneu Kumho nebo Hankook (ted nevim) s odpovidajicim DOT.
Vuz ma celkem slusnou vybavu, 4xAirbag, ABS, Klimu, palubni pocitac, dalkový centrál s alarmem (original Hyundai v klicich), 4x el. okna, el. zrcatka,mlhovky, cyklovac steracu, elektrohydraulicky posilovac, sit kufru, vyskove stavitelnou sedacku ridice, sedadlo s nastavitelnou operkoubederni patere, zadní kotoučové brzdy.
Vuz byl pravidelne servisovan a pred prodejem jeste dostal uplne novy pylovy a vzduchovy filtr. Ma taky novy koncovy tlumic vyfuku (ze by tak rychle rezly??), no ja mam novy :-).

Nemam radio, je tam jen ta origo zaslepka a do ni nastrceny konektor a antena.
Taky nemam elektrony ale pouze vysisovane original poklice (smyla se z nich ta stribrna vrstva a jsou jen sede jak mys)

Jizdni dojmy napisu pozdeji.

Zdarec :-)
Uživatelský avatar
vipe
Moderátor
Příspěvky: 993
Registrován: 17 lis 2007, 17:24
Bydliště: MOST
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě Getze

Příspěvek od vipe »

campagnolo píše:Tak od stredy jsem majitelem vozu Getz 1.5 CRDI ve stribrne barve.....
Tak to máš zřejmě plnou výbavu. Přeji příjemné povozeníčko a hlavně jízdu bez nehod a bez poruch. :wink:
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
campagnolo
*
Příspěvky: 11
Registrován: 30 zář 2008, 15:04
Bydliště: Praha

Re: Koupě Getze

Příspěvek od campagnolo »

vipe píše:
campagnolo píše:Tak od stredy jsem majitelem vozu Getz 1.5 CRDI ve stribrne barve.....
Tak to máš zřejmě plnou výbavu. Přeji příjemné povozeníčko a hlavně jízdu bez nehod a bez poruch. :wink:
Dekuji, az na el. oteviraci strechu asi ano :-))

Tak ty jizdni dojmy. Absolvoval jsem zhruba 100km jen po Praze v zacpach a cestu Praha - Potsdam (u Berlina) a zpet.
Po Praze je mekci a houpavejsi podvozek vyhodou. Rizeni jde s elektrohydraulickym posilovacem bezproblemove. Ve voze nic, krome ramecku SPZ na zadnich dverich :lol: , neklepe a nerezonuje. Razy z nerovnosti se k rukam na volantu snad ani nedostanou, fakt dobre utlumeny. Spotreba v Praze 7,5.
Tak a ted dalkova jizda. Aerodynamicky hluk v norme, spis zadny zazrak. Spotreba 6 rovnych. Pocitano od plne do plne.
Podle palubniho pocitace 6,3.
Cestovni rychlost krome kousku kolem Usti n. L. byla cca. 120-130 km/h. Takze si myslim, ze ta spotreba je jakz takz.
Motor ma do kultivovaneho projevu a to hlavne pri rozjezdech a malych rachlostech daleko, naopak v tahu je celkem pohodovy a ma slusny zatah i ve vyssich rychlostech a do tahlych stoupani. Maximalku jsem zkousel chvili a jelo to podle tacho 185 a podle navigace to bylo 167. Po celou dobu jelo auto splehlive a nezaludne. Volant se neklepal a to i pres korejske Pneu. Proste Getz se mi jevi jako spolehlivy pracant, ktery plni potrebu prevezt z bodu A do bodu B a to v pohode. Sedacku mam u ridice vyskove stavitelnouz a s bederni operkou. \ujeto na otocku cca.750km a nebyl jsem ani unaven a ani me nebolela zada, byt zpocatku jako bych nemohl najit optimalni polohu.

Jeste pred cestou jsem namontoval radio Blaupunkt. Zadny problem s tim nebyl. Vycvaknul jsem zaslepku, byl tam jiz nasunuty ISO adaper, takze jsem koupil jen adapter na antenu, zasunul ramecek kolem radia, dozadu na radio nasroubovl ten gumovy cudl co zapadl v sachte do drzaku, zatlacil a sup uz to hralo. Ma to repro i vzadu...super.

Koupe nelituji a zatim me Getz Diesel tesi :D :D :D
Uživatelský avatar
Mexican
*******
Příspěvky: 7953
Registrován: 05 srp 2007, 14:39
Bydliště: Střelice (JmK)
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě Getze

Příspěvek od Mexican »

campagnolo rozdiel v generaciach motorov je dost velka pozeram... u mna cesta z Hannoveru cez drazdany-prahu do Brna 120km/h a sem-tam predbehnutie vyssou so spotrebou 4,8 litra.. co je 1,5 litra menej, potesi

prajem vela stastnyx km a najma vzdy stastny navrat domov :)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023

http://pancuha.wordpress.com/
Uživatelský avatar
DEXTER
**
Příspěvky: 391
Registrován: 27 kvě 2008, 19:45
Bydliště: Blava

Re: Koupě Getze

Příspěvek od DEXTER »

ja jazdim mesto Blava za 5,5litra 6litrov mam ked jazdim 150-160km/h mam motor ako gets CRDi nechapem u teba tu velku spotrebu ked Gets je lahsi ako accent
ACCENT r.v. 2/2008 1.5 16V CRDi VGT -GOLD
petr bojer
Příspěvky: 4
Registrován: 17 zář 2008, 14:40
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě Getze

Příspěvek od petr bojer »

honza_013_Seat_toledo píše:Uvažuju s přítelkyní o koupi Getzíka jak mu říká přítelkyně chtěl bych se zeptat zda má nějaké slabé stránky či vaše názory na toto autí,kolik je v nem mista, a tak podobne. díkes

Honza_013
http://www.honza013.wz.cz
Ahoj Honzo, já mám Getze už od května 2006 a jsem s ním opravdu spokojený :) .Můžu říct že je to fakt spolehlivé autíčko a nemůžu se ho doposud nabažit!Mám ho v docela dobré výbavě, nechal jsem si na něj před 2 lety udělat i folie a nemá chybu!Interiér je v červené barvě, kůží potažený volant i hlavice řad. páky a to také v barvě interiéru.Akorát jsem si na něj koupil 15"kola s novými pneu, aby to vypadalo sportovněji!Jestli můžu, tak vřele doporučuji! Ahoj Péta z Teplic.
Přílohy
Getzíček
Getzíček
eNqb_4g8zy.jpg (51.26 KiB) Zobrazeno 2666 x
Uživatelský avatar
adam221
****
Příspěvky: 1449
Registrován: 12 pro 2007, 23:24
Bydliště: Bratislava

Re: Koupě Getze

Příspěvek od adam221 »

DEXTER píše:ja jazdim mesto Blava za 5,5litra 6litrov mam ked jazdim 150-160km/h mam motor ako gets CRDi nechapem u teba tu velku spotrebu ked Gets je lahsi ako accent
Ako pisal Mexican.. V Accente mame 4 valec a Getz aspon tento starsi ma 3 valec...
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
aldakutil
*
Příspěvky: 73
Registrován: 10 led 2009, 20:33

Re: Koupě Getze

Příspěvek od aldakutil »

Ahoj. Tak čtu vesměs samou chválu. Koupil jsem v roce 2006 3 roky starého Getze. Měl 45000 km. Od te doby jen samá spokojenost. Váhal jsem (rozhodování bylo těžký a hlavně dlouhý...Fábia,Clio,Fiesta,Punto 2). Poslední dva zůstali Fiesta a Getz. Na Fiestě mi nevyhovoval motor (pouze 50Kw). Chtěl jsem motoricky něco podobnýho s čím jsem jezdil doposud, ale na nižší sazbě povinného pojištění. (měl jsem Seat Ibiza 1,5 63 kw 1988) Takže to vyhrál Getz. Dlouho jsem sledoval testy, zkušenosti majitelů, recenze a tak. Myslím, že lepšího auta v té době nebylo. A že se na něj rád dívám stále. Ty dnešní tvary ??? Když jsem se jednou stavil v prodejně...jen tak se informovat na ceník a prodavačka mi doporučila si počkat na novej model (2005), tak jí říkám, že nechci novej, že se mi líbí ten stávající a že je to poslední krásný auto. No asi jsem trochu konzervativní. Drží mne stále ty hranatější tvary. A ty nádherný světla. Fakt se povedl.
Užitek ? Mám limitovanou sérii : otáčkoměr,stavitelný sedadlo i volant,přední okna v el.,dělený zadní sedadlo. Vše co jsem chtěl tam bylo. Snad akorát mlhovky. Klima mi nechybí...jezdím málo, ale s chutí.
Slyšel jsem od známých, proč tak malý auto ? Co je na něm malýho ? Máme měsíční mimino, další dvě děti a v pohodě se vlezem. Dozadu dám 3 autosedačky. Kufr mi stačí, je to jen o poskládání. A stejně většinou jezdí prázdnej. Tak na co vozit větší.
Takže jsem si koupil to co jsem si vysnil, škoda jen, že se už nevyrábí. Je to pořád srdíčko.
Getz 1,3 60kw limited edition (2003)
Uživatelský avatar
vipe
Moderátor
Příspěvky: 993
Registrován: 17 lis 2007, 17:24
Bydliště: MOST
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě Getze

Příspěvek od vipe »

Další človíček s pozitivním myšlením :wink: , ale pro tři děti je opravdu asi malej (někam na dovolenou), ikdyž do města na couračky je to ideál.
Getzík je taky moje láska. :D/
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
aldakutil
*
Příspěvky: 73
Registrován: 10 led 2009, 20:33

Re: Koupě Getze

Příspěvek od aldakutil »

Zatím žádnej dlouhej přesun na dovolenou nebyl. Děti, investice do domečku a tak. Ale pokud by to nastalo, tak ještě existujou střešní boxy ne ? To je ideální místo pro příležitostnou bagáž. A ten litr navíc na kilometr by mne určitě nezruinoval. :D
Getz 1,3 60kw limited edition (2003)
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: Koupě Getze

Příspěvek od Hardcam »

My mame taky 1.1 a moc moc spokojeny, spotreba kolem 5,3. Ale bez klimy, mlhovek, cyklovace staracu, nastavovani sedadel atp. jen elektrika na okna a radio na CD, je to auto jen do skoly (2x70km) a do Kauflandu - jinam fakt ne:) puvodne toho, jehoz fotka je 5 prispevku nad mym, pac ho Petr Bojer prodaval, ale jelikoz jsme spatne pochopili podminky koupe, seslo z toho, pac 320 tisic Kc je na 2006 fakt moc:)
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Uživatelský avatar
Kolik
*
Příspěvky: 50
Registrován: 19 led 2009, 23:44
Bydliště: Praha 4

Re: Koupě Getze

Příspěvek od Kolik »

Vsechny moc zdravim,
behem par dnu bych si mel jit vyzvednout do Auto Palace noveho Getze 1.4 Dynamic, Onyx Blue, airbag u spolujezdce, radio s CD a MP3 za slusnych 229 900 Kc. Na nakup auta zase tak moc nespecham, a tak porad premyslim, jestli do toho jit nebo ne. Za tu cenu mi to prijde dobra nabidka a chci do toho jit, protoze Getz ma velmi dobre recezne, a protoze se uz doprodavaji skladove zasoby a brzo nebudou. Na druhou stranu jsem koukal, ze ted ma akce skoro kazda automobilka, takze kdo vi, jak bude vypadat situace za pul roku. Navic jsem se koukal na akcni cenik Hyundai Accent 1.4 Dynamic dnes prijde na 239 900 Kc cili o deset tisic vic. Tak bych rad slysel vas nazor jestli Getz nebo nikam nespechat a koupit si Accent, az to bude fakt potreba (tak do pul roku)...
Odpovědět

Zpět na „Koupě ojetého nebo nového vozu Hyundai“