Ako ma Santa vcera n....l!

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Pet
*
Příspěvky: 17
Registrován: 18 led 2009, 20:04

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od Pet »

Hardcam píše:Ja bych vsadil na nehodu pri transportu...ac to malo kdo vi, bohuzel se par varek Hyundai nepovedlo a po Cechach tak jezdi vice techto aut (predpokladam, ze to tak ma ice znacek), ac to jejich majitele nevedi,jelikoz odstin se na jejich konkretnim kusu povedl vyrovnat. Pet-ovi bych radil, at si necha zmerit vrstvu laku s jinym Santa Fe, mozna na tom neco bude, ale divim se, jak si mohli dovolit predat mu dvoubarevne auto. V Kosmonosech je i specialni bazar s vozy poskozenymi pri transportu, kamrad tam koupil P 307 a maj tam hodne napr. BMW X5

Tohle ma taky 0km najeto a podivej, jak mu nesedi odstin a pak ze Skodovky jsou nejlepci:)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
Nastastie som to auto este nekupil, zaplatil som iba zalohu 10.000 Sk, takze cierny peter nie je v mojich rukach. Nehoda pri transporte? Neviem, neviem. Bol som pritom, ked auto doviezli a skladali, nebolo na nom vidno ziadne ocividne poskodenie, i ked je pravda, ze bolo spinave ako prasa. Na druhy den som bol znovu u predajcu, ked auto brali umyvat, opat som si nic mimoriadne nevsimol. Ak by to boli veci hodne vymeny naraznikov, tak by som si to asi vsimol. Ale tvoja dedukcia moze byt spravna, nakolko je zvlastne, ze prave oba narazniky... :roll: . Neviem ako to funguje, ked sa nieco take stane pri nakladani, alebo vykladani lode, pripadne ci medzi Koperom a predajcom je nejaky medzisklad, kde sa take nieco moze stat a oni narychlo nieco zbuchaju. Ale ten napad s premeranim vrstvy laku je dobry, asi to spravim. Taktiez si tam dam postavit auto majitela salonu ktory ma tiez santu asi 1,5 rocneho vo farbe Vanilla white a som zvedavy. I ked na druhej strane mi uz dosla trpezlivost s predajcom aj importerom a vazne uvazujem o niecom inom, pripadne to kupit inde. Neviem, ale z toho santu som uz zdaleka neni taky nadseny ako pred mesiacom, ked som ho objednaval. Predajca s tazkym srdcom suhlasil, ze to daju prelakovat, ale o nejakej zlave nechce ani pocut. Mam pocit, ze je tu spatna komunikacia, alebo nejaka hra medzi importerom a predajcom.
Reklama
 

zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od zdenek76 »

jen k Lexusu RX400h, přestavbou na N1 se z toho stává auto pouze pro 4 lidi, takže na to pozor
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Pet
*
Příspěvky: 17
Registrován: 18 led 2009, 20:04

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od Pet »

zdenek76 píše:jen k Lexusu RX400h, přestavbou na N1 se z toho stává auto pouze pro 4 lidi, takže na to pozor
Jasne evidujem. Mal som predtym Corollu Verso prvej generacie, dovezenu z Nemecka v roku 2003, ked sa este u nas vobec nepredavali. Kamarat mi ju doviezol, spravil na nu STK na verziu N1 a behal som s nou s odpoctom DPH ako 4-miestnou. Bez problemov, casto som mal aj 5 osob a nikdy som neprisiel do konfliktu so strazcami zakona a mojej penazenky. :) Asi som mal aj trochu stastia. Uvidime.
matysekul
Moderátor
Příspěvky: 3020
Registrován: 04 říj 2008, 17:50
Bydliště: Česko

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od matysekul »

A další věc,porovnej si výbavy.Rozdíl výbav mezi dvěma zeměmi bývá někdy dost velký.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Pet
*
Příspěvky: 17
Registrován: 18 led 2009, 20:04

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od Pet »

matysekul píše:A další věc,porovnej si výbavy.Rozdíl výbav mezi dvěma zeměmi bývá někdy dost velký.
Porovnane, temer absolutne identicke medzi HU/SK, CZ/SK totalne rovnake.
Uživatelský avatar
Joe # 13
*
Příspěvky: 83
Registrován: 26 bře 2006, 12:59
Bydliště: Plzeň

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od Joe # 13 »

Mám jen obavu, že i když to nechaj přelakovat, tak lakýr by musel být " pánbůch ", aby zohlednil stáří laku, číslo a vyzrání laku po schnutí. Výsledek může být úplně stejný, nebo i horší. :( Jako lakýr, bych do toho nešel. Bílá je nejhorší barva na dolakování věcí k většímu celku. Až půjdeš do salonu, tak si vem sluneční brýle a uvidíš, jak se ty odstíny bílé na tom autě prozradí.
2.0 CRDi - Powered by Richard
namornik
*
Příspěvky: 23
Registrován: 25 led 2007, 12:15

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od namornik »

Nevim jestli se to uplne trefuje do fora, spis jsem Santu v patek n....l ja. Povedlo se mi se Santou zapadnout na silnici v Krusnych horach. Ve fujavici se spoustou jazyku na silnici zuzene snehovymi barierami. Kvuli autum zapadlych prede mnou jsme byli nuceni couvat za nulove viditelnosti a levym zadnim kolem jsem trefil snehovy jazyk. Je to ta nejhorsi varianta - hnaci kola - leve predni a prave zadni se toci na lede - leve zadni sedi v zaveji. Nastesti, jelikoz slo o silnici, tak to vyresilo 10 minut prace s lopatou, ale je to pouceni pro priste - Santa neni offroad.

SF 2.2 CRDI
marco0
*
Příspěvky: 59
Registrován: 02 bře 2009, 09:53

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od marco0 »

to, ze Santa nie je offroud som si uvedomil aj ja. Mam od brany na hranici pozemku ku garazi riadne stupanie, ale navyse aj hnned za branou sa musim tocit dolava postupne az do pravého uhla. Celú zimu som vysiel hore, snad len zodvakrat to troch hrablo sneh ale teraz pred dvoam tyzdnami som vysiel tesne podvrch, kde by som sa uz mohol otocit, ale auto sa uz ani nepohlo. To nie je problem, ale scuvat po tako smyklavom snehu a do zakruty tak aby som netrafil ani stlpik, ani ramena brany sa mi piodarilo s riadnou davkou stastia, tak som sa radsej uz potom ani nepokusal, az ked som odpratal takmer vseto sneh. Samozrejme ze som aml zamknuty pohon 4x4. Ale bez retazi to auto nevyjde, naozaj to nie je off roud, ale suv
Uživatelský avatar
Jarda776
*
Příspěvky: 95
Registrován: 09 čer 2008, 17:27
Bydliště: Hodonin

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od Jarda776 »

No zalezi urcite aj na pneu, ja jsem treba tahal dodavku ze skarpy na silnici pokryte snehem. A zadny problem dodavku jsem vycuchal ze skarpy jak nic, zahrably vsecky 4 naraz a byl venku. No a pred tydnem jsem se vratil z hor kde bylo pres metr snihu, kdyz jsem prvni den zaparkoval Fíka zacal padal snih, za 6 dni jsem mnel ne strese 70 cm ulehleho snihu. Ometl jsem dvere, nastartoval a bez problemu jsem si prozazil cestu az k chate(cca 700m do kopce). Ja su s Fíkem zatim spokojeny, mosim zaklepat nikde mne nenechal vyset. :wink:
Hyundai New Santa Fe 2.2 CRDi ELEGANCE / manual
Uživatelský avatar
Zdeněk ČB
**
Příspěvky: 223
Registrován: 04 lis 2006, 17:28
Bydliště: České Budějovice

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od Zdeněk ČB »

Jarda776 píše:No zalezi urcite aj na pneu, ja jsem treba tahal dodavku ze skarpy na silnici pokryte snehem. A zadny problem dodavku jsem vycuchal ze skarpy jak nic, zahrably vsecky 4 naraz a byl venku. No a pred tydnem jsem se vratil z hor kde bylo pres metr snihu, kdyz jsem prvni den zaparkoval Fíka zacal padal snih, za 6 dni jsem mnel ne strese 70 cm ulehleho snihu. Ometl jsem dvere, nastartoval a bez problemu jsem si prozazil cestu az k chate(cca 700m do kopce). Ja su s Fíkem zatim spokojeny, mosim zaklepat nikde mne nenechal vyset. :wink:
Promiň, ale teď ještě tu o šípkové růžence :D

Také jsme byli na horách, připadlo přes noc cca 70 cm a ráno jsme neometali jen dveře, ale poctivě museli vyhrabat celé auto a pak ujeli tak 6 m než nám auta zůstali sedět na břiše a kolečka se bezmocně točila ve vzduchu .... Kolega měl Hondu Crv a úplně to samé. Je to auto, ne traktor nebo buldozér. Ale co já vím, třeba jste měli jiný sníh .......
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
Uživatelský avatar
Jarda776
*
Příspěvky: 95
Registrován: 09 čer 2008, 17:27
Bydliště: Hodonin

Re: Ako ma Santa vcera n....l!

Příspěvek od Jarda776 »

Je to mozne a zalezi taky na podkladu, ale byl jsem tam s kamosem a ten ma taky novu Hondu CR-V a taky vyjel, mel ale trosku problemy(mame stejne pneu).
Hyundai New Santa Fe 2.2 CRDi ELEGANCE / manual
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“