Rada ke koupi Santa Fe

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Uživatelský avatar
vitak
**
Příspěvky: 148
Registrován: 03 lis 2008, 23:12

Re: Rada ke koupi Santa Fe

Příspěvek od vitak »

Když už jsme u té jízdy terénem - chtěl bych vás upozornit na jednu věc,na kterou je třeba si dávat pozor. Při jízdě hlubokým sněhem jsem nabral sníh mezi ramena zadní nápravy, poloosy, péra a rám - a ten do ráma přimrzl. Nechtějte slyšet, jaké zvuky to po rozjezdu vydávalo. Vysekat led, zvláště kolem manžet, nebylo vůbec jednoduché. Takže má rada zní - po jízdě hlubším sněhem vyšťárejte sníh z výše uvedeného prostoru, hrozí zejména poškození manžet poloos. Tehdy jsem pochopil, proč pravé offroudy mají zadní nápravu tuhou - nemá se tam co ucpat a poškodit.
Ještě musím pochválit zimní pneu Matador Nordicca - na dobrém průchodu mého Santy terénem mají jistě lví podíl, nezalepují se a i na silnici jsou podle mého názoru tiché a úsporné. Navíc jsem je koupil na internetu za 2000 Kč/kus, což je myslím skvělá cena.
Ještě k té Š 120 - nechápu, jak někdo může stále nostalgicky vzpomínat na její jízdní vlastnosti. Kdysi jsme s kamarádem na zamrzlé zasněžené ploše jezdili osmičky se Zastavou a Š120 - Škodovka neméla sebemenší šanci. Ani v lese se neosvědčila - při jízdě po nakloněné kluzké cestě (do strany) jsme kolikrát museli z boku tlačit na zadek, aby nesjela z cesty. Každé další moje auto mělo přední pohon a od té doby jsme jezdili bez problémů. Nemluvě o Santovi, to je úplně jiné kafe.
Santa Fe 2.0 CRDi, 4x4, r.2004
Reklama
 

Uživatelský avatar
saman
**
Příspěvky: 349
Registrován: 11 lis 2008, 18:18
Bydliště: Kaliště

Re: Rada ke koupi Santa Fe

Příspěvek od saman »

Tak dej vědět co jsi koupil. Či stále nerozhodnut?
Sonata 2,4 2009
Pegas
*
Příspěvky: 27
Registrován: 19 led 2009, 15:52
Bydliště: Litomyšl

Re: Rada ke koupi Santa Fe

Příspěvek od Pegas »

Ahoj,rozhodl jsm se pro CRDi 2.0,ale ještě bych ho potřeboval někde vidět,tady v okoli v bazarech není nebo jsem ho nenašel.Ale budu hledat. :D
Nenašel by se tu někdo ochotný,kdo by mě Santu předvedl nebo dal tip na bazar?Jsem z Litomyšle(VČ).
Děkuji všem za odpovědi.Pomohly.
Odpovědět

Zpět na „Santa Fe - Ostatní“