Nova Santa Fe - zkusenosti cerstveho majitele

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
neon
**
Příspěvky: 170
Registrován: 13 úno 2006, 16:19
Bydliště: morava

to Zdeněk76

Příspěvek od neon »

Dopřejme mu radost a uvidíme alespon ,jak bude s tím řádit po městě pokud to je špk plná výbava 950 v aut.nafta a barva ???? Počkáme si také a za dva roky půjdem do toho ??? Já proto stále váhám s tím vylepšováním,ono je to nákladné a jako já když mám 02 za dva r. to bude 6 r. tak při prodeji vše co do toho dáš je pryč. Pokud si to ovšem necháš déle,tak pro radost je to dobré. Ješte budu uvažovat ,zda neschánět na novou fé doplnky pomalu a potom vybavit,ale mohu ti zase říct,že jsem opět jel v novém modelu je to ok,ale ta stará se jeví jako pohodovější na jízdu a hlavně do pohodlí.Je nějaká měkčí ta nová už je více parádnější,ale ta útolnost už tam není,ale to je jen na vkusu a zvyku. Kdyby se to dalo vrátit,určitě i když mám auto pěkné a dobré,tak bych koupil starý model - ale nové ,jenže v této době když jsem to scháněl,už to bylo vyprodáno. Co se stalo to se stalo,jsem zatím spokojen a budu vyčkávat na nabídky prodejců. čau.
Reklama
 

Ozawa
*
Příspěvky: 89
Registrován: 29 led 2006, 17:00

Pro Tomka

Příspěvek od Ozawa »

Váha vzduchu - to je taková ta krabička u vyústění přívodu vzduchu, těsně před filtrem? Nejsem profík, takže promiňte ten výraz. Přívod vzduchu se neměnil, jen jsem sundal vrchní kryt filtru, vyjmul tu origo vložku a nasadil nový filtr. To by snad neplechu dělat nemělo. Jen ten filtr byl v takovém krásně barevném deklu, který jsem z něj sundal, protože nasměrování nasávacího otvoru pak bylo stíněno původním spodním krytem a rostla mírně spotřeba. Asi to běželo na bohato... Teď už je to fajn.
Jinak dík za odpověď :wink:
Santa Fe 2,7V6
Subaru Forester 2,5 XT Aut.
Ozawa
*
Příspěvky: 89
Registrován: 29 led 2006, 17:00

Re: to Zdeněk76

Příspěvek od Ozawa »

neon píše:Dopřejme mu radost a uvidíme alespon ,jak bude s tím řádit po městě pokud to je špk plná výbava 950 v aut.nafta a barva ???? Počkáme si také a za dva roky půjdem do toho ??? Já proto stále váhám s tím vylepšováním,ono je to nákladné a jako já když mám 02 za dva r. to bude 6 r. tak při prodeji vše co do toho dáš je pryč. Pokud si to ovšem necháš déle,tak pro radost je to dobré. Ješte budu uvažovat ,zda neschánět na novou fé doplnky pomalu a potom vybavit,ale mohu ti zase říct,že jsem opět jel v novém modelu je to ok,ale ta stará se jeví jako pohodovější na jízdu a hlavně do pohodlí.Je nějaká měkčí ta nová už je více parádnější,ale ta útolnost už tam není,ale to je jen na vkusu a zvyku. Kdyby se to dalo vrátit,určitě i když mám auto pěkné a dobré,tak bych koupil starý model - ale nové ,jenže v této době když jsem to scháněl,už to bylo vyprodáno. Co se stalo to se stalo,jsem zatím spokojen a budu vyčkávat na nabídky prodejců. čau.
No tak my u nás už máme jasno. Vyhrála drobná přístavba domečku, zahradní altán a zastřešení pergoly. :roll: Bude se holt vylepšovat. Ale všechno proti má svá plus - za dva roky už nový santík, trošku "dospěje", budou nějaké akce a mírně ojetý bude za pěkný peníz. Nakonec manželce ještě poděkuju :P .
Santa Fe 2,7V6
Subaru Forester 2,5 XT Aut.
neon
**
Příspěvky: 170
Registrován: 13 úno 2006, 16:19
Bydliště: morava

to zdeněk76

Příspěvek od neon »

Tak a je rozhodnuto bez komentáře a dalších slov......................... musíme přiznat,že mají někdy více pravdy protějšky jako jejich otro.. ale dočkáme se !
zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

Příspěvek od zdenek76 »

dneska jsem viděl v šumpru dalšího santu, stál u dacana, model po faceliftu, barva jako já, jestli diesel/benzin to nevím, na střeše rakev a ještě bez spz - měl zelený převozky, akorát na rámečku pro spz byla tuším adresa toho prodejce v šumperku (teď si nevzpomenu na jméno)
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
neon
**
Příspěvky: 170
Registrován: 13 úno 2006, 16:19
Bydliště: morava

odpověd Zdeněk

Příspěvek od neon »

Je to možné,protože jsem volal Butovice Praha mají jen 2.4i za 569 tis. 2 modré a 1 hnědou,tak to asi do vezl Talanda do špk,zase má někdo radost,jsou to doopravdy pohodová auta,já nyní vyměním olej a pomalu to odstavím,dám to do pucu na další sezonu,pohraju si s tím a další spíše napříští rok budu hledat možnost nové fé to už budou snad nějaké akce nabídky příp.někdo prodá atd.. ty takto neuvažuješ ? Proto jak jsem psal nevím zda tady do toho mám něco strkat,nebo se soustředit na tu další variantu,ale to až osobně.Dík za zprávu a čau. Ten známý bude mít v šok jakou santu novou barvu atd... kolik ho to přijde ??
zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

Příspěvek od zdenek76 »

já počítám, že si tohoto santu nechám minimálně 4 roky, takže do toho teď ještě něco vrazím. jinak ten známý nevím přesně, ale zeptám se, mluvil o ceně nějak velmi těsně pod milion, snad že 950t základ nejvyšší výbava a k tomu nějaké doplňky (metalíza, rámy, stupačky, apod.) a pak říkal, že k tomu bude mít jen jednu sadu kol, takže s další sadou se nad ten milion asi dostane. to je už dost, prostě o nějakých 300t více než ten starší model v akci
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
SantaNew
*
Příspěvky: 30
Registrován: 31 bře 2006, 23:12

Příspěvek od SantaNew »

Tak další zkušenosti z nové SF

Tentokráte z noční jízdy:

Podsvícení modrou barvou je výborné, velmi intenzivní, takže ve městě řidič pořád vidí budíky. Trochu jiná situace nastane v noci mimo město. Stahnutím na minimum se palubní podsvícení ztlumí, ale chtělo by to ještě o fous víc. Trošku nepříjemnou věcí je to, že panel CD/radia se téměř neztlumí, takže oslňuje. Další muškou na kráse, na jinak výtečném autě je nemožnost doobjednat xenony. Budu to řešit asi výměnou standartních žárovek za žárovky s progresivnější svítivostí. Svítivost standartních žárovek mě připadá subjektivně slabší. Výtečné je nasvícení otvorů pro nápoje, takže v noci nešátráte naslepo. Dobré je i osvětlení dveří, které jsem měl vždy jen v mnohem dražších autech, takže by se němělo stát, že v otevřené dveře řidič projíždějícího auta přehlédne.

K pohodě za volantem:

U duální klimatizace bych uvítal možnost ofuku předního skla samostatně. Možná to tam i je, ale zatím se mě to spouští pouze s ofukem nohou. Zkusím to ještě nastudovat s manualem v ruce :-( Jinak výdech klimatizace na druhou řadu sedadel ve středním sloupku, je výtečné, a velmi praktické.

K střešnímu nosiči:

Vzhledem k tomu, že nemám v úmyslu nic převážet na střeše, me připadalo zbytečné vozit sebou stále příčníky, které jsou jinak šikovně ve standartní výbavě. Po dotazu v Autopalace Butovice, mě bylo sděleno, že nejdou demomontovat, takže si svou aerodynamickou brzdu budu vozit zřejmě na lyžinách po celou dobu co budu SF vlastnit.

Ke kufru:

Dokonalé, dokonalé, geniální.
S roletou i bez, spodní megapřihrádka je úžasná, prostor neuvěřitelný.
Hyundai Santa Fe 3/2006 Dynamic 2,2CRDi VGT 4x4 5míst M/T
neon
**
Příspěvky: 170
Registrován: 13 úno 2006, 16:19
Bydliště: morava

new santa fé

Příspěvek od neon »

Je hezké slyšet spokojeného majitele new sanry fé jen tak dál a hodně štastných km bez nehod a poškození a později bez trastných bodů !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1jaromir
*
Příspěvky: 16
Registrován: 20 čer 2005, 20:56

Nový Santa

Příspěvek od 1jaromir »

Tak jsem si už objednal toho novýho Santu dlouho jsem váhal s barvou, teď mám červenou 2 CRDi 92 kW, ale nakonec to vyhrála stříbrná metla. K dostání má být až v červnenci objednal jsem si tam parkovací asistent, jak psal ,,Nový Santa,, špatně se odhaduje parkavání, tažný, zamykání a v Eleganci tak se už těším. Jo a kbyby někdo chtěl tak v tom červenci s kolegou budeme nechávat 2 ks SantaFe v Brně u Balvina obě jsou stejný.
Čau Jaromír. :lol: Tyto stránky jsou supr.
neon
**
Příspěvky: 170
Registrován: 13 úno 2006, 16:19
Bydliště: morava

Santa New

Příspěvek od neon »

Nějak jsi přestal dávat informace o nové santě co je s Tebou ??? Jak se Ti udržuje ta barva je náročná na údržbu ?? Něco dej vědět !!
SantaNew
*
Příspěvky: 30
Registrován: 31 bře 2006, 23:12

Re: Santa New

Příspěvek od SantaNew »

neon píše:Nějak jsi přestal dávat informace o nové santě co je s Tebou ??? Jak se Ti udržuje ta barva je náročná na údržbu ?? Něco dej vědět !!
Takže novinky ze života mojí Santičky:

Dlouhá celodenní cesta po dálnici objevila jednu nectnost SantyFe, a to tvrzený plast na horní straně dveří u okna. Způsobuje otlak na lokti řidiče, pokud je člověk zvyklý mít loket opřený výše, než je měkčená loketní opěrka. Budu s tím muset něco udělat. Zatím ale nevím co. :-( Snad polštářek :-)

Dokoupil jsem navigaci StreetPilot od Garminu a umistil ji na předni sklo, nad schránku nad radiem. Sedí tam dokonale, a vecer barva displaye koresponduje s modrým podsvícením SF. Vybiral jsem mezi TomTomem, Sony a Garminem - nakonec zvítězilo to, že už jsem měl 4 Garminy, a jejich mapy distribuované Picodasem, mě subjektivně připadají nejlepší. Mám na PDA ješte Pocket Kim, a Navigon, takže myslím můžu srovnávat. Další důvod byl ten, že StreetPilot nemá hardisk, který na českých silnicích dostává šíleně zabrat, ale výměnné flashové karty.
Mám ještě od Garminu GPS60CS coz je mnohem vychtanější navigace, ale do auta se hodí víc ten StreetPilot. Ukázala se výborná vlastnost nove SF, a to počet zásuvek palibního napětí. 2 u řidiče ( jedna pro GPS, druhá pro Handsfree, jedna pro zadní sedadla (v budoucnu DVD) a jedna v kufru (v budoucnosti lednice, na delší cesty - externi osvětlení )

Barva je výborná, pořád mě baví jak se podle počasí a denní doby mění.
Teď je bohužel celá zapylená, protože kousek od místa kde parkuji, kvetou třešně, a nemám čas nechat Santičku osprchovat. Jinak myčce se vyhýbám na sto honů, a pokud to jde, tak jenom sprchuju. A to tak max.4 do roka. Dříve jsem umýval myčce docela často, ale lak tím trpěl šíleně, a obzvlášť na tmavém autě je vidět úplně každý škrábanec od kartáčů. Další výhoda zaprášeného auta je v tom, že tolik neláká zloděje, a další vypatlaná individua, třeba s hřebíkem v ruce.

Další poznatek se týká autorádia. V posledním čísle 4x4&MPV je test SF, a recenzent tam strhal radio. Měl jsem už hodně rádií, ale žádné nehrálo tak dobře a s tak velkou podporou formátů a RDS, jako v SF. Samozřejmě to nechci srovnavat s tuningovým zvukem Nakamitchi nebo Pioneeru, ale s základním radiem v BMW 3, Audi A4,Volvu 40/,60, Škodě Fabii/Octravii a
dalších autech, které jsem řídil a poslouchal v nich hudbu. Prostě je to velmi dobře hrající, standartně montované, a bez příplatku dodávané radio. Pokud si bude chtít někdo zvuk v autě ještě zlepšit, tak to určitě půjde, ale já to nepotřebuji.

Spotřeba teď 6,6l/100km (1/3dálnice 120km/h 1/3 mimo město - klidná, ale ne pomalá jízda, 1/3 město-klidná jízda bez akcelerací na světlech.
Kromě pitomě navržené a vyrobené přepážky N1, nic nevrže a neskřípe.
Přepážka je zoufalá, budu ji muset nechat celou rozebrat, utlumit a namontovat zpátky. Ve městě, nebo na hrbolaté silnici vrže téměř stále.

Auto vřele doporučuju. Za ty peníze ( 850tKc )nemá na trhu konkurenci.
P.S. ofuk čelního okna tam samozřejmě je. Jen jsem to asi přehlídnul.
Klimatizace je výborná, a automatická kontrola ovzduší příjemná, obzvlášť, když za ní nemusíte připlácet jako jinde :-)


Santa New
Hyundai Santa Fe 3/2006 Dynamic 2,2CRDi VGT 4x4 5míst M/T
neon
**
Příspěvky: 170
Registrován: 13 úno 2006, 16:19
Bydliště: morava

to santa new

Příspěvek od neon »

Tak konečně něco nového a později zase napiš - jinak přepážku vydělej a je klid - nikdo to nekontroluje ani v STK je to zajímavé že ? Klidně nech v garáži do stk a je to. Jinák díky určitě to čte více zájemcé o nové santa fé . á mám černou starší model,ale ta údržba to je něco,proto se ptám na vínovou ,ale asi až bude se jednat o novou, tak nevím co je méně udržobé.Zatím žádné není vidět - uvidíme.Dík
1jaromir
*
Příspěvky: 16
Registrován: 20 čer 2005, 20:56

Příspěvek od 1jaromir »

Ta spotřeba je supr ja se pohybuji na starší Sante kolem 8 - 8,5 l .
Zajímalo by mě jaké má pokrytí navigace Garmin v ČR, jezdím po celé ČR více však Moravu Dík za zprávy.
ivan
Moderátor
Příspěvky: 2247
Registrován: 08 srp 2005, 00:10
Bydliště: Domažlicko

Příspěvek od ivan »

Hmmm!!! :shock: Teda SantaNew-ůme,to máš opravdu krásnou spotřebu na tak velký auto!!O proti první generaci,že by se zlepšili???Korejci!! :wink:
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“