Ahojky,jaký máte dosah dálkového ovládání od centrálu? Proč se ptám.Kolega chtěl udělat vtip a namířil mi dálku na auto,se slovy máš asi slabou baterku a auto odemkl.Vtip je v tom,že auto je na parkovišti hlídaném kamerovým systémem,asi 100 m přes několik zdí a v silně rušeném prostředí(energetika) a on namířil na monitor,kam je výstup z kamery.To byste nevěřili,jaké bylo jeho zděšení,když se auto odemklo a zamklo ještě několikrát.A moje samozřejmě taky
U Tiburona jsem byl taky překvapen jak daleko to dosáhne. Teď jsem si na mapě změřil vzdálenost míst kde jsem stál a kde bylo auto, a bylo to odhadem 70 metrů. A i to se mi zdá docela hodně. A možná by to dosáhlo ještě dál, maximum jsem nezkoušel. Co se týče rušení, jestli se projeví záleží na jaké frekvenci to dálkové ovládání funguje. Zřejmě na nějaké "dobré"
Wikipedie tvrdí že se u nás používá frekvence 433,92 MHz a taky je tam zajímavá poznámka, že záleží ze kterého směru vysíláš, protože motor a další součástky můžou stínit.
Právě že auto stálo čelem k baráku a monitor je oproti autu otočený na druhou stranu.Takže ho otevřel,když stál k autu zády Tohle jde tak trochu mimo mně,moc to nechápu,ale na ten výraz nezapomenu
Ano i mě funguje na takovou vzdálenost jakou bych nečekal. Ale já využívám zábradlí jako antény. Když si u vchodu do budovy nejsem jistej jestli auto je zamčené, tak přiložím a stisknu. Auto stojí mezi dalšími vozy a zatím vždy s úpěchem zamčeno.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
U Tiburona není problém zamknout na 150m,možná i více.Ale našel jsem také jedno místo-parkoviště na střeše bývalého Carefouru(nyní Tesco) v Hradci Králové.Okolo je šílené množství velkých parabol a jiných antén a tam opravdu odemykám z 5m,jinak to nejde.Poprvé jsem myslel,že dochází baterka v dálkáči,ale další pokusy a dny ukázaly,že je to místem parkování. Jinak odemykám i od stolu z paneláku od tchýně,auto na parkovišti přes cestu +-150m.Nejmenší dosah má snad,když přicházím k zadní části auta.
Frekvence je tuším jak psal Tringi-je napsaná na zadní straně dálkáče(nemám teď u sebe,jen vím,že je od Bosche ).
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
souhlasim s poznamkou "jirkaho" nekdy zamknu na dalku cca 150 - 250m a nekdy se mu fakt nechce kdyz sem dva metry od neho. ale co obcas je to dobre kdyz si nejsem jist ze jsem zamknul.
Skúsim vysvetliť tak ako to chápem ja:
Určité ocelové konštrukcie môžu pôsobiť ako prijímacia anténa. Napr. zábradlie,plot- ak jeho rozmer je násobkom frekvencie. Pri jednej inštalácii závory sme neboli schopní ovladačom otvoriť závoru cez cestu= 6m. Je to skratka ducharina
Čo sa týka i30- niekedy 4m, niekedy poctivých 70m
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)