LAK - problemy & ochrana

Karosérie, lak, doplňky

Moderátoři: Martun, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
rokolo
****
Příspěvky: 1010
Registrován: 20 bře 2008, 13:52

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od rokolo »

Hlavně to bylo pod tou puklinou nějak hodně rezavý...jako u Andyho4, kterýmu to auto rezlo přímo před očima #-o
Accent 1.5 CRDi ELEGANCE - Black Ebony
Reklama
 

Uživatelský avatar
_miv_
**
Příspěvky: 318
Registrován: 03 kvě 2008, 13:02
Bydliště: BB - SK

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od _miv_ »

to je fakt bolo to zahrdzavene ale ked som to oskrabal od hrdze a vycistil a odmastil tak to vyzeralo ze som na plechu neviem ci pozinkovanom ale vyzeralo to tak a tak som to natrel uvidime :mrgreen:
Hyundai i30 Fastback - 1,4 T-GDi 7DCT - Style - Polar white - MY2019
Hyundai Accent - 1,5 CRDi VGT - Elegance - Gold Beige
SlavoRK
**
Příspěvky: 138
Registrován: 28 led 2008, 11:12
Bydliště: RK, Česká republika

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od SlavoRK »

Tá hrdza na ťukanci fakt vyzerá hrozivo... 8-[ Ale ako vravím, keď som zatrel farbou moje "krátery" tak dali pokoj a nezdá sa mi, že by to pod tou farbou hrdzavelo, zatiaľ je kľud. [-o<
Je fakt že boli až na plech.
Hyundai Accent 2007
1,4 Elegance Natural Gray
Dlhodobá spotreba 5,8 l / 100 km
Garcia007
**
Příspěvky: 215
Registrován: 15 čer 2009, 08:25
Bydliště: Poprad

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od Garcia007 »

... ja som mal presne take ako ma _miv_ ... ale na druhej strane ... ;) ... drisol som nato ten origos retusovaci lak ... vyzera to sice blbo ale aspon nehrdzavie ... hodim tu foto ... dufam ze ete dnes ... ;)
Uživatelský avatar
palčo
**
Příspěvky: 306
Registrován: 15 lis 2007, 17:41
Bydliště: RK

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od palčo »

_miv_ píše:presne ako hovorite pani. najlepsie je ze ta sada pomaly stoji 17€ co je teda palka za takyto rozdiel. To som si mohol kupit lak na nechty a ten by som urcite trafil lepsie odtien a nie tayto rozdiel.. no co uz. premyslal som este nejako zriedit tu farbu aby dostala bledsi odtien ale neviem...
Viem ako sa zatváriš, ale dobre si tú farbu pretrepal? Aj mne sa prvýkrát zdala tmavšia, ale keď som je potom poriadne pretrepal, bolo to OK. :-k
HYUNDAI Accent, 1,4 Dynamic-Gold beige
Uživatelský avatar
_miv_
**
Příspěvky: 318
Registrován: 03 kvě 2008, 13:02
Bydliště: BB - SK

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od _miv_ »

no ved prave... keby som ju nebol hrkal s gulickou ktora hadam zodrala flasticku z vnutra tak by ma to nejak nesokovalo. ale prehrkal som to urcite dobre. mozno, neviem, mozno keby som ju hrkal 15 minut bolo by lepsie... ja som s tym hrkal asi 7-8 minut... asi malo alebo je fakt tmavsia... a mozno som ju prehrkal... :mrgreen:
Hyundai i30 Fastback - 1,4 T-GDi 7DCT - Style - Polar white - MY2019
Hyundai Accent - 1,5 CRDi VGT - Elegance - Gold Beige
Uživatelský avatar
altar
*
Příspěvky: 17
Registrován: 27 bře 2010, 08:26

Praskanie laku?

Příspěvek od altar »

Zdravim vsetkych Accent kolegov.
Hned na uvod sa ospravedlnujem. Som v tychto veciach laik a mnoho problemov na aute este neviem pomenovat (nakolko je to moje prve :D ).
Chcem sa spytat na nasledovne:

Som majitelom novucickeho Accenta, ktory som kupoval priamo v predajni :hyu: koncom Februara tohto roka.
Mam ho v ciernom (pastelovom) prevedeni.
Od vtedy sa uz 2x rucne umyvalo a 1x prebehlo autoumyvarkou. Dnes, po autoumyvarke, ktora ho zbavila kiloveho naaanosu blata som si ho pekne rucne navoskoval.
Pricom som si vsimol nieco velmi nepekne na vodicovej strane v podvozkovej casti.
Prikladam aj foto z mobilu. Viem, nie je moc kvalitne ale znalejsi problemu budu urcite vediet oco sa jedna.

1/ Toto, co vidite (na foto nizsie) som nasiel len na strane vodica. A mna by zaujimalo, ci som si to niecim sposobil JA alebo NIE a tym padom by to bolo na reklamaciu.
2/ Co mi hrozi ak to nebudem riesit?
3/ Este jedna otazka. Opat k laku a karoserii. Dnes, ked som si auto rucne voskoval som si na par miestach vsimol na karoserii malinke, drobne "nerovnosti" ako ked vam na auto kvapne "miazga" zo stromu. Ale je to desne tvrde a neda sa to nechtom zoskrabat. Bojim sa do toho moc rypat aby som naaahodou neodlupol vacsiu cast nateru a nezostal mi tam holy plech nakoniec.
Teraz som si neni isty, ci to naozaj nie je zoschnuta miazga, lebo zvyknem parkovat po smrekom ked som v praci alebo to moze byt nieco s naterom/lakom a tym padom je aktualna znova otazka v bode cislo 1 (reklamacia - ano, nie?).
4/ Bohuzial nemam auto kde parkovat. A ked ho parkujem (hlavne cez vikend) pred svojim barakom - tak nan vacsinu dna svieti slnko. Moze to autu (laku) nejak vazne uskodit, ked sa denno-denne rozpaluje na slnku? (este k tomu cierna fabra...). Ja viem, ze mu to nepomaha ale tak som myslel, ze par rokov tuto otazku nebudem musiet este riesit, no teraz ked zacinam vidiet na aute rozne taketo "defekty" tak som zneistel.

Dakujem za akekolvek postrehy, tipy a nazory.
Přílohy
06062010119.jpg
06062010119.jpg (112.74 KiB) Zobrazeno 2438 x
Uživatelský avatar
rokolo
****
Příspěvky: 1010
Registrován: 20 bře 2008, 13:52

Re: Praskanie laku?

Příspěvek od rokolo »

Tak za:
1) S touto černou barvou se myčce vyhýbej. Myj to pouze ručně. Ideální je to nejdřívě někde ostříkat WAPkou a potom to ručně umýt. Pokud ti to stojí celý rok venku, tak to minimálně 2-3x ročně navoskuj. Dobrá je nanoleštěnka, dá to málo práce a můžeš ji tak aplikovat častěji. Každé auto se na slunci rozpálí, i bílé. Přes léto používej na čelní sklo takovou tu odraznou clonu, případně si nech udělat na zadní okna fólie.
Jen tak na srozuměnou, například takové černé BMV, které jezdí pravidelně na myčku (kartáče) vypadá po pár letech též pěkně matně. Ostatní barvy jsou na tom podobně...

2) To co píšeš o laku, o těch nerovnostech a hlavně to přiložené foto, to nevypadá vůbec dobře :!: Vůbec neotálej a ihned reklamuj:!: Nech si to napsat i do servisní knížky, že ti opravovali nebo tak něco Pokud je to smůla (miazga) ze smrku, tak to by se to mělo dát poznat a odstranit to jde. Jsou na to i přípravky.

3) Přeju hodně šťastných kilometrů bez nehod :wink:
Accent 1.5 CRDi ELEGANCE - Black Ebony
Uživatelský avatar
Vilda
******
Příspěvky: 3712
Registrován: 15 kvě 2008, 21:26
Bydliště: Praha 5

Re: Praskanie laku?

Příspěvek od Vilda »

Mě to připadá, že se odlupuje ten plastový nástřik .?. co má chránit práh ... jak píše Rokolo, hurá na reklamaci do servisu ..
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024

Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný

Yamaha Midnight Star 1300 De luxe

New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Uživatelský avatar
Poly
*
Příspěvky: 21
Registrován: 10 dub 2010, 21:34
Bydliště: Most

Re: Praskanie laku?

Příspěvek od Poly »

Taky si myslím, že to je ten plastový nástřik. Jestli to bylo pod tím trochu mastný, tak se pořádně nechytil a po čase se začne odlupovat ...
Hyundai Accent Elegance 1.5 CRDi gold beige
hicadsum
Příspěvky: 3
Registrován: 13 čer 2009, 16:13

zadní nárazník - výměna

Příspěvek od hicadsum »

Chtěl bych reagovat na první příspěvek, protože jsem měl stejnou smůlu - poškrábal jsem, lehce promáčkl a prorazil (v délce cca 7cm) zadní nárazník po straně. Je to plastový díl, čekal jsem, že výměna bude do 5OOO Kč. Zašel jsem do místního servisu Hyundai (bylo to na východním Slovensku a nemá cenu jmenovat) a dost nemile jsem se překvapil - novej nárazník v základové barvě (musí se přestříkat) stojí cca 300 eur, práce dělá dalších cca 300 eur, t.j. celkem 600 eur (15 450 Kč). Nárazník není skladem, musí se objednat, k dispozici bude nejdříve za 5 dní. Na internetu jsem po delším hledání našel nárazník v základové barvě za 126 eur s daní, ale nemá to pro mně cenu řešit, protože sám si to nenastříkám a asi bych to ani nevěděl přehodit... Chtěl jsem to platit ze svého aby to bylo jednodušší a nekomplikoval si život s pojišťovnou. Takovou pálku ale platit nechci...
Jinak k opravám oděrek - hodní lidé škrábli dveře klíčem, sehnal jsem si korekční set (barvička a lak) za 4OO Kč, reznout to nebude, ale moc hezky to nevypadá. Odstín je lehce odlišnej a je vidět šmouhu, kde jsem to nanesl. Na oprýsknutou barvu od kamínku to ale bude dobrý... V servisu navrhli přestříkat dveře, nebo alespoň jejich část (stavil jsem se ve dvou autorizovaných servisech) - odhadli to na 5 a 15k Kč.
Zajímalo by mně, jestli někdo měnil zadní nárazní a za kolik včetně práce. Díky.
Uživatelský avatar
Gandalf
*****
Příspěvky: 2059
Registrován: 07 říj 2008, 19:22
Bydliště: Brno-venkov

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od Gandalf »

Netuším, jestli to máš v záruce a chceš to nutně dělat ve značkovém servisu, ale já si před pár lety nechával přestříkat nárazník a domontáž/montáž Ti samozřejmě provedou v lakýrnické dílně (je úplně jedno jestli sundávají starý a nasazují nový nebo stále stejný - práce je to stejná, pokud není nečekaný problém s napasováním toho nového). Problém je v tom, že si už nedokážu vybavit cenu, ale určitě to nebyla taková hrůza, jak píšeš. Chce to jen najít spolehlivého lakýrníka v okolí :)
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
hicadsum
Příspěvky: 3
Registrován: 13 čer 2009, 16:13

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od hicadsum »

V záruce to sice ještě je, ale na takové poškození se určitě nevztahuje. Snad by záruka nepadla výměnou nárazníku v neznačkovém servisu? Je to zajímavá možnost, problém ale ještě vidím v odstínu barvy. Nejsem si jistý, jestli je naděje aby lakýrník trefil odstín. Od hyundaje jsem právě čekal, že bude mít kanystry s namíchanou barvou...pokud nebude mít rovnou díl v mojí barvě...
Díky...
Uživatelský avatar
cert
****
Příspěvky: 1414
Registrován: 29 zář 2008, 09:39
Bydliště: Pelhřimov
Kontaktovat uživatele:

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od cert »

hicadsum:
plastový nárazník nech svařit, bude to v pohodě a ani nepoznáš kde to bylo a kor když se bude lakovat. Vyjde Tě to na zlomek ceny. Jinak lakování je v klidu - barvu trefí ikdyž v mém případě až napodruhé (prostě jsem se na to nevydržel dívat a reklamoval jsem jiný odstín opravy). Lakování by se taky nechalo tak kolem 3t Kč sehnat - záleží jestli máš obyčejnou barvu nebo metlu a jakou metlu (třeba moje velvet red metalíza se trefuje hůř).
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Uživatelský avatar
Martun
Moderátor
Příspěvky: 4475
Registrován: 28 pro 2008, 22:53
Bydliště: Teplice

Re: LAK - problemy & ochrana

Příspěvek od Martun »

hicadsum
ceny jsou to neskutečný, pokud by to šlo na pojišťovnu asi bych to neřešil, sice zaplatíš spoluúčast a přijdeš o nějaké procento z bonusu ale nemusíš si dělat hlavu z takový cifry! :roll:
jinak taky bych se nebál nechat to nastříkat od normálnho lakýry. Dneska už mají skoro všichni doma "míchačku " s počítačem, takže jim to barvu určí vyloženě po kapkách...

Cert stát se může, ale jde taky o to jaký se použije plnič.. jeho barva.. (podklad pod tvoji barvu)
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW

prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
Odpovědět

Zpět na „New Accent - Exteriér“