Zdravím Vás,
prosím Vás, kde najdu motorky od ostřikovačů?
Nefungujou mi ostřikovače jak na předním tak i na zadním skle. Myslel jsem si, že mám trysky zamrzlé, ale jak zkusím ostríkat sklo, tak motorky nevydávají žádné zvuky, tak je možné, že mi zamrzly / Nebo máte nějaký jiný nápad, kde by mohla být chyba?
Předem dík za odpověď
k motorkum se dostanes tak ze sundas prave predni kolo sundas, ten plastovy pobeh je uchyceny dole myslim ze 3mi srouby jinak je to uchycene na takove plastove cvoky - uprostred to ma takovy kolicek na ktery kdyz treba sroubovakem zatlacis tak vjede jakoby dovnitr a vyskoci - bacha snadno se daj ztratit! takhle to vycvakas sundas podbeh a uvidis motorky na nadrzce. Ja jsem mel ty motorky oba dva zarezle to bude zrejme i tvuj pripad ale lepsi je zkusit promerit napajeni motorku jestli neni chyba v elektrice. Jinak jestli se nebojis vetsi akce muzes odsroubovat nadrzku ostrikovacu vytahnout motorky a vykuchat vycistit a slozit zpatky. Je to celkem narocne je to titerna prace a jde o nervy ale kdyz jsi sikovny tak to zvladnes kdyz budes vyndavat ty motorky tak se zrejme poskodi i tesneni co je kolem nich s tim je taky problem ho sehnat ja jsem tam nacpal jakesi dve tesneni ktere jsem koupil v nahradnich dilech pro skodovky a uz cca pul roku spokojene strikam
Super dík moc, zítra hned zkusím, protože umývat okna sněhem mě fakt nebaví
Zkusím mrknout na pojistku a pak sundat ten podběh. Já jsem spíš na diody a podobné věci šikovný, takže asi rozmontovávat motorky nebudu
Ale i tak moc děkuji
minlou zimu mi jeli bez problemu, letos porad zamrzaji. Rovnou doporucim, bafni fén a profoukej oba dva motorky a pojedou ti. Uz jsem to delal dvakrat a to tam mam 100% neredenou nemrzku. Toz nechapu co se deje. Pouzival jsem ji i minuly rok.
J4cker:
toto sú prvé príznaky toho, že ti ruplo tesnenie v motorčeku.Motorček je zaliaty vodou, síce funguje, ale nie na dlho. Je totiž zaliaty čistou vodou, nie nemrznúcou zmesou. Tá nemrzka sa tam už ako nemá dostať, priestor už je vyplnený, a preto pomáha teplovzduška....
Lepil som to po rozobraní takým modrým sarajtom z WURTH-u, ak je moja diagnóza správna, za chvílu ti motorček zhorí, budeš ho musieť prevíjať-zakúsne sa tam ložisko, lebo stator je ocelový a hrdza, ktorá tam vznikne zaplní priestor medzi rotorom a statorom. Jednosmerný motor ťahá až do zhorenia....
pár som ich opravoval, včetne prevíjania...
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
alarm píše:J4cker:
toto sú prvé príznaky toho, že ti ruplo tesnenie v motorčeku.Motorček je zaliaty vodou, síce funguje, ale nie na dlho. Je totiž zaliaty čistou vodou, nie nemrznúcou zmesou. Tá nemrzka sa tam už ako nemá dostať, priestor už je vyplnený, a preto pomáha teplovzduška....
Lepil som to po rozobraní takým modrým sarajtom z WURTH-u, ak je moja diagnóza správna, za chvílu ti motorček zhorí, budeš ho musieť prevíjať-zakúsne sa tam ložisko, lebo stator je ocelový a hrdza, ktorá tam vznikne zaplní priestor medzi rotorom a statorom. Jednosmerný motor ťahá až do zhorenia....
pár som ich opravoval, včetne prevíjania...
Tak to presne sedi s tim zalitim, protoze kapalina pak byla rozmrazena az na dno a motorky ani necvrnkli. Kdyz jsem primo je zahral tak jelo. Supr, tak dalsi investice. Diky za podrobne info Jednou uz jsem ten motorek kuchnuty mel
bohužel pracovní doba mi nedovolila, abych se dostal k těm motorkům, ale teďka jak u nás jeden den byo teplo, tak motorky roztály a už normálně fungovali. Takže mám strach, abych neměl taky těsnění v háji /
Čo sa týka motorčekov, asi by som sa pri takom stave ,ako opisujete vybodol na opravy a pokúsil sa zohnať tie, čo boli mimo nádržku .napr. Lada a vymenil to aj s nádržkou. Moc si to už nepamätám, ale tie sa tuším dali opravovať( cca dva, som rozchodil)Ako hlavná výhoda tejto konštrukcie je fakt, že aj keď pracovné tlaky sú rovnaké- na prerazenie tesnenia, z tohoto motorčeka aspom teoreticky voda "vykvapká" (aj keď uznávam, že je to technickyý nezmysel), je k tomu lepší prístup.Nevýhoda je neskoršia reakcia na stlačenie gombíka= sacia výška=spadnutie vody.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)