Hyundai H1 - dotaz

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
saraju13
*
Příspěvky: 23
Registrován: 15 lis 2010, 20:11

Hyundai H1 - dotaz

Příspěvek od saraju13 »

Zdravím všechny a prosím o radu...
V 8-místné H1 mi jde velmi ztěžka posouvat v druhé řadě jednoduché sedadlo (dvojité jde bez problémů) a jelikož je to ještě půl roku v záruce, chtěl jsem to opravit v servise. Tam to rozebrali, vyčistili a jde to pořád ztuha. Tak to uzavřeli tím, že nikde není napsané jaký odpor a sílu je třeba vykonat při posunu sedadel (podle mne pěkná blbost, když dvojité sedadlo jde z lehka a jednoduché ne), a že to možná je tak nastavené u všech H1. Údajně se musí na to přijet podívat někdo z Prahy a rozhodnout, zda to je na záruku, či nikoli. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli má (měl) někdo stejný problém?!?

Také mě udivilo, že když jsem se ptal servisáka na interal výměny oleje, tak mi sdělil, že po záruce, pokud moc nenajedu, můžu měnit až po dvou letech...

Ještě mám dotázek, jestli někdo nevíte jak spravit přerušený pásek vyhřívání zadního skla (pokud to nějak vůbec jde), a zda jste někdo řešil chybějící zadní stěrač (v servise mi řekli, že dodatečné namontování by stálo tak do 30 tis. Kč).

A ještě prosím o informaci, zda má někdo zkušenost s okenními foliemi, jestli se toho mám obávat nebo ne. Tím, že v kufru není žádný kryt to musím zatmavit, v autě je všechno vidět jak na dlani.

Díky moc za případné info!
Reklama
 

Beruna666
Příspěvky: 9
Registrován: 14 led 2011, 19:25

Re: Hyundai H1 - dotaz

Příspěvek od Beruna666 »

Tato zavada je dost častá u všech H1 několikrát jsme museli u H1 u těchto sedadel měnit spodní ližiny a to i u dvojitých sedadel ,tato reklamace by měla být uznána.
Co se týče zadního stěrače,nechapu jak ti servis mohl nabýdnout montáž stěrače,když zadní dveře k tomu nejsou přispusobený (tím myslím držák pro motor stěrače) tím padem by ti tam museli montovat stěrač např. ze Santa Fe a to i ovladací pačku,rele a hlavně si nedovedu přectavit do jaký pojistky by to chtěli napíchnout ..pokud ti něco takového nabydli nebude tato montáž v souladu firmi Hyundaj ale jejich vlastní improvizace (doporučuji nemontovat !!!) Hyundaj H1 měl v umyslu dělat jenom jako skřínovou dodavku ne jako min bus ...tuto verzy udělali jenom na skoušku ..co na to řekne trch ,proto plno věcí v H1 neni doladěných, jako ten zadní stěrač a celkově celej zadní interier je dělanej na koleni.
S tmavení oken doporučuju ..např. pro Anglii u H1 byli okna stmavená už od výroby .No snad ti to nějak pomohlo :hyu:
saraju13
*
Příspěvky: 23
Registrován: 15 lis 2010, 20:11

Re: Hyundai H1 - dotaz

Příspěvek od saraju13 »

Díky za příspěvek... Jen nevím, jak je donutit na tu reklamačku lyžin, když pořád melou svoji písničku! Že by zkusit jiný servis?!?
Beruna666
Příspěvky: 9
Registrován: 14 led 2011, 19:25

Re: Hyundai H1 - dotaz

Příspěvek od Beruna666 »

je to taky jedna zmožností ale hlavně nechapu proč ti servis nechce uznat reklamaci ? Protože ty jako zakzník pokud nejsi spokojený s funkčnosti nějake sočástky ,ktera u noveho vozu pracuje scela normalně by tuto součastku měla bez komentařu vyměnit a ne skoušet o tom polemizovat stebou jako ze zákazníkem ..docela bych doporučoval podat písemnou stížnost na zastupitelsvi Hyundaj ,ktera jí pro tebe vyřidí sama s patřičným servisem
Uživatelský avatar
Espero
******
Příspěvky: 2764
Registrován: 02 srp 2007, 10:01
Bydliště: Tetín-Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Hyundai H1 - dotaz

Příspěvek od Espero »

To saraju13: Vidím to opravdu na změnu servisu, nevím kam jezdíš, ale jsou tam zřejmě blbci a jak známo, nejhorší je srážka s blbcem.
Totiž i záruční oprvava je kšeft, akorát cenu asi o něco později zaplatí někdo jiný, tedy dovozce nebo výrobce, přesně nevím. S tím jsem se potýkal u dacie, ten servisák u Renaultu měl také podobné názory, ale když jsem mu řekl právě toto, tak sklapl a začal zařizovat a úspěšně. Ale spíš půjde o blbce, protože jak píšeš s tím olejem - totiž jestli je auto tvoje, pak si po záruce můžeš natolik dělat co chceš, že nemusíš vůbec nic, tedy ani měnit ten olej, když se tak rozhodneš bez ohledu na to, jestli je to správné nebo není.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
Uživatelský avatar
bufan1
*
Příspěvky: 92
Registrován: 05 zář 2009, 20:40
Bydliště: Praha

Re: Hyundai H1 - dotaz

Příspěvek od bufan1 »

Mám folie všude už druhým rokem a jsou suprrrr. Cena 5000,-
Klima je pak účinnější :!:
Co nejde silou, jde ještě větší silou :-)
Odpovědět

Zpět na „H1 Van / Bus / Truck“