Rudolf píše:No já se nechal ukecat a poprvé v životě jedu do Chorvatska. Už teď mě jímá hrůza z té cesty. 940km mě přijde jako cesta na konec světa...

Neboj, všechno je jednou poprvé

I já před 3 lety jel prvně autem do Chorvatska, do Zadaru. Trasa dlouhá asi tak 1100 km, je to kousek nad Splitem. A to jsem to jel s 13 let starym Oplem Astrou - bez klimatizace

Ale zásadně na takové štreky nejezdím v pátek, ani v sobotu. Já se sbalil uprostřed týdne ve středu, vyrazil jsem na noc kolem 22:00h a s menšíma přestávkama na kafčo a cigárko u čerpaček, jsem byl před polednem u moře. Na noc se jede vážně ideálně. Rakousko naprosto čisté, bez kolon, tam jsem byl kolem 01:00h, Slovinsko se taky dá přeskákat a Chorvati maj už všude k moři dálnice, tak že vážně v pohodě. A zpět jsem se vracel raději taky mimo hlavní termín pátek nebo sobotu. Pak jsem viděl v televizy tu zoufalost, co se děje v Chorvatsku a Rakousku na dálnicích právě v pátek večer a přez sobotu a v životě bych tam takto nejel. A jestli máš rád pivíčko a nepovezeš si s sebou basičku, tak jediné co se tam dá pít a aspoň trochu se to pivu chuťově podobá, je jejich všudezdejší pivo Karlovačko. S tvym autem tam budeš vážně cobidup