Ceník ix20

Moderátoři: frawd, Moderátoři

shotik
****
Příspěvky: 1002
Registrován: 24 čer 2006, 13:42
Bydliště: Praha 9 Kbely
Kontaktovat uživatele:

Re: Ceník ix20

Příspěvek od shotik »

ty za 285 byli novy a za 261 najeto 5000km
Hyundai Scoupe 1994 prodano
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano
Fabia 1,9TDI prodano
Octavia II 1,9TDI
Reklama
 

pietro32i
***
Příspěvky: 750
Registrován: 19 zář 2010, 02:01

Re: Ceník ix20

Příspěvek od pietro32i »

koudý píše:.. už to bude jen levnější.. jako vše co se okouká, zestárne a morálně zastará... Další pozitivum je možnost vychytaných much - časem se vždy optimalizují výrobní procesy jako prevence záručních oprav, takže nejpozději vyrobené modely bývají zpravidla nejlepší co se týče spolehlivosti a trvanlivosti.
S tým sa dá do určitej miery súhlasiť, ale nie je to vždy tak. Vyskúšal som si teraz nakonfigurovať auto v rovnakej výbave ako mám a musím povedať, že (nie)som prekvapený. V tej istej výbave by som dnes kúpil to isté auto ako pred rokom a pol IBA o 150,- eur lacnejšie (podľa oficiálneho cenníka).
Keď som plánoval kupovať auto, tak som si cca rok sledoval vybrané modely rôznych značiek, o ktorých som uvažoval a poviem ti, že nejaké extra skutočné zlacňovanie sa nikdy nekonalo. Vždy to navonok vyzeralo ako výrazné zlacnenie, keďže som si však nezapisoval len ceny, ale aj výbavu, tak si dovolím tvrdiť, že 99 % zlacnených áut nebolo skutočne zlacnených. Takmer vždy išlo iba o kompromisy vo výbave, čo sa odrazilo na koncovej cene výrobku. Proste marketing "jak sviňa", ako v obchoďáku, keď máš ceduľku "akcia", kde je uvedená okrem akciovej ceny aj akože pôvodná, vyššia cena, ktorá nikdy v skutočnosti neexistovala. Niekedy som dokonca zaznamenal paradoxne reálne zvýšenie ceny, aj keď proklamované bolo zníženie. Nie vždy sa to dá samozrejme úplne presne zistiť, pretože predajcovia to zahmlievajú kombinovaním rôznych paketov výbavy, ale +- je to tak. Čiže zlacňovanie možno áno, nie však po roku-dvoch.
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010) Obrázek
Odpovědět

Zpět na „ix20“