Nehody

Moderátoři: Farrael, Engineer, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
black_sheep
Moderátor
Příspěvky: 6616
Registrován: 17 čer 2007, 18:39

Re: Nehody

Příspěvek od black_sheep »

co dodat, jen že máš jako vždycky pravdu. přiznám, že na to občas zapomenu a když mi to pak dojde tak si vlastně říkám, proč člověka tak baví hazardovat se životem.. :-k
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Reklama
 

Uživatelský avatar
laufas
******
Příspěvky: 2748
Registrován: 19 led 2008, 14:25
Bydliště: OL

Re: Nehody

Příspěvek od laufas »

nejvic si clovek uvedomi az se neco stane. klasika. btw mit q7, x5,6 a jiny monstra nic neznamena. naopak
i30 1.4 + kn, 12/2007
Uživatelský avatar
mirpie
******
Příspěvky: 4138
Registrován: 29 zář 2007, 21:41
Bydliště: Brno, Nové Město na Moravě

Re: Nehody

Příspěvek od mirpie »

znamená to to, že pokud povezeš manželku a prcka např. v i10, i20, Fabii, Cliu, Polu, Swiftu, Getzu, Pandě, 206ce, atd atd a napere to do tebe, at už 18letej mistr světa s kšiltovkou v nabroušeným civicu, co nezvládl zatáčku a vjel ti před auto, nebo manažer v octavii či passatu, co kvůli mobilu v ruce nestačil včas zareagovat, či nepozorný důchodce ,co na křižovatce při výjíždění z vedlejší nedotočil volant, tak s největší pravděpodobností tam všichni zařvete, než když to vpasuje do podobného monstra.
Ale vim co chceš říct. Řada majitelů těchto oblud si pak připadaj nesmrtelní a podle toho jezdí a více ohrožují ty ostatní...
Na silnici se vydávám každý den a každý den mám blbý pocit, co kdyby to někdo nezvládl a já mu křížil cestu....
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Uživatelský avatar
Yurii
Moderátor
Příspěvky: 3430
Registrován: 08 říj 2006, 09:41
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Yurii »

Člověk vždycky musí bejt trochu připravenej i za ty ostatní ](*,) Na našich silnicích rozhodně. Bohužel to úplně vždycky nejde.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Uživatelský avatar
Borek
******
Příspěvky: 4501
Registrován: 25 črc 2005, 01:25
Bydliště: Orlické hory
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Borek »

Tak jsem včera jel s rodinou na výlet do Prahy.Po hradecký dálnici.Jednu chvíli si říkám,proženu pavouky ve výfuku(myslím,že ve výfucích nezůstal ani jeden :D ).Předjel jsem nepočítaně aut-byl malý provoz.Potom zpomalil na předpisovou rychlost.Po nějaké době jsme dojeli k omezení na dálnici,kdy byl provoz sveden do jednoho pruhu.Stál jsem v levém pruhu.Pomalu se popojíždělo a postupně dojížděli další auta.Za mnou stálo nějaké Audi a jeho řidič(šťastný nedočkavec,ani to neví :D ),viděl mezi auty a kamiony v pravém pruhu mezeru a momentálně jel druhý pruh trochu rychleji(přesto krokem),tak přejel tam.
Za mnou už stálo tak 12-15 aut,kolona se opět pomaličku(krokem)rozjela.Rozjedu se(to je nervák,co??? :D ),a Fabie za mnou poskočí,jako když se neumí rozjet(zaplať bůh,už jsem byl dostatečně daleko [-o< )a v zrcátku vidím jen létající nárazníky a plechy,jak nějaký nepozorný kretén,sroloval celou tu kolonu aut :shock: [-( .Poslední zásah dostala právě ta Fabie za mnou a já měl štěstí,že už jsem se rozjel(i tak za mnou stálo hodně aut,takže by do mě max.ťukla).Rovný,přehledný úsek dálnice-ten snad spal nebo telefonoval ](*,) .Kolony musel vidět na km.
Tak tomu říkám z pr..e klika. O:) Kdybych nevyhnal pavouky z výfuku,tak stojím o několik aut vzadu a mám dnes z :tus: zkrácený Fiat 500. :D
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Uživatelský avatar
Lukino
Moderátor
Příspěvky: 457
Registrován: 30 bře 2006, 10:23
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Lukino »

Měl jsem tento týden hodně podobné štěstí jako Borek. Dálnice D1 ve směru z Ostravy na Brno. Provoz jedním pruhem, zúžení do levého. Nebyl provoz, takže jsme všichni jeli cca 80-tkou na kterou byla před zúžením značka. Dostatečně předem se tedy v klídku řadím do levého a čekám, že dodávka cca 70 metrů přede mnou udělá totéž. Neudělal, mastí si to dál rovně. Nechávám mu místo, aby se zařadil. Nic. Krátce bliknu dálkovými, jako v poho dělám Ti místo. Nic. V duchu si říkám, to nevidí to zúžení bo co? Když jsme byli před zúžením cca 50 metrů a dodávka v pravém pořád nezpomalovala a ani to nevypadalo, že se zařadí přede mě do levého, dávám nohu z plynu. Za další vteřinu to psychicky nevydržím mrknu do zpětného zrcátka, další auto za mnou cca 200 metrů, říkám si OK to zvládne a okamžitě jdu tvrdě na brzdy co to dá... No borec v dodávce dojel až ke značkám snad na pět metrů pak se probral, strhnul volant do levého a během toho manévru začal brzdit, prostě značka ideál. Jako zázrakem se do zúžení vešel, ale díky smyku co dostal v něm žongloval jak kuželka dobrých pár metrů... Opět mrkám do zpětného jak se to vyvíjí za mnou... Ježíši kriste! Dupnu na plyn... ufffff... Děkuji automobilovému pánu bohu za 200 koní pod kapotou, protože hovado za mnou v (hádejte můžete dvakrát, ano správně) Passatu vůbec nebrzdil ačkoli musel vidět varovné blinkry, které se na mém autě automaticky rozblikali jakmile jsem začal krizově brzdit. Pouze obligátně svítil dálkovými a řítil se na mě. Na první pumpě jsem zastavil a jen tak zavolal ženě jak se má, nevím proč jsem dostal nutkavou potřebu ji slyšet...
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Uživatelský avatar
Tringi
Moderátor
Příspěvky: 1853
Registrován: 01 kvě 2007, 19:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Tringi »

Pěkně pánové, jsem rád že jste v obou případech "zachránili" svá auta.
Obojí co Lukinovi se mi už také přihodilo.

Jednou jsem si takhle po okreskách "ujížděl" nějaké fábii v sedanu, která mě vždycky dojela v obci. V jedné z obcí jsem odbočoval z hlavní doleva, kde jsem úplně zastavil, protože jsem dával přednost protijedoucímu pánovi na skůtru. Ten byl dál a jel pomaleji než se mi na první pohled zdálo, ale řekl jsem si, že když už stojím, tak přece pět sekund počkám, a jen tak pro jistotu jsem mrknul do zpětného zrcátka. Ještě že jsem měl zařazenou jedničku a vytočené kola doleva! Fábie se na mě neohroženě plnou rychlostí řítila. Všechny koně mým autem v tu chvíli trhly tak, že jsem si zachránil zadek doslova o centimetry; a ona jela dál rovně, mám dojem že jsem slyšel i troubení, ale to mohl být pán na skůtru, kterému jsem v tu chvíli přehradil cestu a on při brzdění téměř přeletěl přes řídítka.

A jako zmíněný řidič dodávky jsem musel několika ostatním připadat dnes ráno. Na místní dálnici (omezené na 90 km/h) jezdí všichni mírně nad limit, já mírně nad mírný nadlimit :oops: ale doufám že příliš neprasím. V každém případě tam v táhlé levotočivé zatáčce máme teď také zúžení, jedna značka je 400 metrů před, druhá asi 200 metrů. Tak si dneska piánko všechny předjíždím, obvykle se chci zařadit až minu druhou značku, kde jsem ale viděl felícii, tak jsem trochu přišlápl, abych ji ještě předjel a za zatáčkou před felícií avie, se kterou jsem úplně nepočítal ...no, nakonec to nebylo o metry, zařadil jsem se určitě alespoň deset metrů před prvním sloupkem a patnáct před avií, ale v bezprostředně následující šikaně jsem řádně prověřil brzdy a grip svého :tus:
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
Uživatelský avatar
Aleš
****
Příspěvky: 1292
Registrován: 18 čer 2009, 14:34
Bydliště: Humpolec

Re: Nehody

Příspěvek od Aleš »

Tak to jste oba pánové měli pěkný štěstí! No hlavně že to dobře dopadlo
ROVER 75 2.5 V6 r.v.2000
Bylo:
:hyu: Hyundai Lantra kombi 1.6 GL benzín, 84 kW, r.v. 97 :hyu:
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
Uživatelský avatar
Farrael
*****
Příspěvky: 2161
Registrován: 01 bře 2010, 21:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Farrael »

Dám sem jednu věc, kterou se mi povedlo vyfotografovat ještě tehdy u rodičů v Bohnicích když jsem tam ještě bydlel. Docela síla. Není to klasická nehoda, ale auta tam účinkují také.
Obrázek
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Uživatelský avatar
Martun
Moderátor
Příspěvky: 4475
Registrován: 28 pro 2008, 22:53
Bydliště: Teplice

Re: Nehody

Příspěvek od Martun »

No tak to je mazec! ](*,) V menším jsem to zažil taky. To je již dlouho o řidičáku jsem neměl ještě ani potuchy.. Nějací šmejdi zapálli na sídlišti popelnici.. vedle zaparkovanejch aut.. popelnice hořela neskutečným plamenem, ač plechová.. (búh ví co v ní bylo) a škodovka těsně vedle ní, chytla taky!! Byla to neskutečná rychlost. Než dorazil hasiči ze 120tky půl ubylo..
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW

prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
Uživatelský avatar
Farrael
*****
Příspěvky: 2161
Registrován: 01 bře 2010, 21:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Farrael »

Jj tohle byla ultra rychlost. Během pěti minut stačily chytnout čtyři auta a rovnou vyletět do vzduchu :-# A vzniklo to tak, že nějakýcho chytráka napadlo si čistit motor benzínem či ředidlem. Hádejte jak to dopadlo. To co vyhodil svýho byla Fobie - sebe kupodivu do vzduchu nevyhodil. Dál to odnesla kompletně 206, druhý taky myslim Fobie, ale dle fota už si nejsem jist a čtvrtá 120tka schořela na půl chuděra. Ta Puma co stojí v popředí to neodnesla jen, protože jí její majitel vyběhl hned po tom co to vybouchlo z baráku a začal kropit vodou z lahve, aby mu taky nechytla. No zajímavý to bylo.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Uživatelský avatar
Chasnik
******
Příspěvky: 4140
Registrován: 08 srp 2011, 19:23
Bydliště: Litoměřicko

Re: Nehody

Příspěvek od Chasnik »

No jo, ty stánky u silnice, z toho mám vždycky obavu. Situací, kdy si někdo vzpomněl na poslední chvíli s cihlou na brzdě, že si koupí houby, med, jahody, okurky, meruňky a bůhvíco jiného, jsem už pár zažil. Kdybych nebyl paranoik, který často počítá s tím nejhorším, asi bych už si o takové brzdiče na poslední chvíli párkrát nabil kokos... :(
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
Uživatelský avatar
Espero
******
Příspěvky: 2764
Registrován: 02 srp 2007, 10:01
Bydliště: Tetín-Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od Espero »

Co se týká požáru auta, tak to jsem zažil na vlastní kůži v r. 1988. Koupil jsem si fungl novou Š120 a po ujetí cca 100 km hned při prvním výletě mi chytla za jízdy plamenem. Naštěstí se to projevilo současně tím, že auto chcíplo, takže jsem vlétl dozadu provázen přítelkou a otevřel kapotu. Krátkozraká přítelka, neznaje možných následků, tam rovnou strčila hlavu pod kapotu, ale jak jsem otevřel kapotu, tak oheň blafl a ožehl jí obličej, takže se zbarvila do uvařena rakova. Já jsem to utloukl nějakou mikinou co jsem serval za sebe, byl to jen malý ohník, nicméně stačily přehořet nějaké dráty a bovden od sytiče. Později se ukázalo, že karburátor tekl a protože ho ti šikulové konstruktéři umístili přímo nad výfukovým kolenem, tak jak tekl ten benzin na to rozpálené litinové koleno tak blafnul. Takže když vyhořela ta decka benzinu, co byla v plovákové komoře, bylo po ohni. Oprava v záruce, nový karburátor, bovden sytiče a část elektriky. Naštěstí na kastli to vliv nemělo, nezničila se.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
Uživatelský avatar
alvin
**
Příspěvky: 341
Registrován: 28 črc 2011, 21:35
Bydliště: BRATISLAVA ,pôvodne NITRA
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od alvin »

Škody 100-130 do r.v.1986 horievali najčastejšie z dôvodu uvoľnenia hadice,resp.celého nátrubku,smerujúceho od palivového čerpadla kolmo nahor,lebo následne začal benzín bez výstrahy striekať na sviečkové káble.Potom druhá,častá príčina bola,že mali majitelia za sedačkami nahradené pôvodne 40 Ah baterky veľkými,ktoré navyše nemali riadne upevnené a tak sa neraz opreli kladným pólom o kostru :( :( :( . Ja som osobne osobne priamo nezažil na vlastnej koži ohník v škodovke,ale moje prvé vlastné vozítko, stovka, mala za sebou požiar motora práve z prvej uvedenej príčiny,ale predošlý majiteľ ho rozchodil,ako sa vraví a bol som svedkom 4.4.2006,priamo v centre Nitry, požiaru Š120 práve zas z druhej uvedenej príčiny :(
Přílohy
ZM216AH.JPG
ZM216AH.JPG (186.04 KiB) Zobrazeno 1088 x
DACIA Sandero 1,0 SCe Arctica, ex-HUNYADI GETZ 1,1i/2004 ,zvaný Veľrybák, 132 000 Km,kupovaný ako fungláč-nedám naň dopustiť,len zub času
predtym 2x Daewoo, 2x OPEL ASTRA,SEAT Ibiza, 2x Škoda,
Uživatelský avatar
FISHkaa
Moderátor
Příspěvky: 3367
Registrován: 28 dub 2010, 14:48
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody

Příspěvek od FISHkaa »

Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Odpovědět

Zpět na „Fotky & Videa“