Film jsem si nakonec pred 14ti dny stahl taky na uloz.to, jsem rad, ze jsem za tu hovadinu nemusel platit, ale svuj dluh kinematografii jsem splatil jinym filmem. Mirek mi jiste odpusti, ze jsem ho na film hnal do kina

No, co k tomu rict. Asi na to pohlizim jinak, nez jak by si autor (dokumentu pral, ale samotny dokument a vznik automobilky jen ukazal na fakt, jaci lide jsou, byt ziji desitky let bok po boku. Jak jde o penize, soused souseda klidne zabije nebo vypali kvuli par set tisicum. Nez jsem zhledl film, zil jsem v domneni, ze tak cinila automobilka, tohle pro me bylo milym prekvapenim. Vyber lokality vidim jako vcelku pochopitelny - obrovska rovinata plan, situovana v miste nejvetsi nezamestnanosti a levne pracovni sily (napriklad Slovaci).
Na casti toho ohromneho uzemi pestoval SOUKROMY VLASTNIK zeli. Skoda urodne zeminy, ale nosovicke zeli je/byl byznys. A ten byznys nahradil jiny byznys - auta. O vetsine ostatnich pozemku asi ani nema smysl mluvit, to tam zcela jasne popsala jedna z Nosovjanek - do zemedelstvi se uz moc lidi nehrne a pudu by sotva nekdo dalsi deistky let obdelaval. Ti, co prodali, jsou vesmes spokojeni a nekteri si prisli i na zajimave penize.
Prinosem pro me bylo to, ze jsem aspon z casti nahledl do fariky a zjistil, kolik se do jednoho hodinu a ctvrt trvajiciho snimku vejde posuku. A pan mluvci by se mohl naucit mluvit, vzhledem k jeho pracovni pozici by to celkem prislo vhod.