PetrUL píše:Zdravím, o víkendu jsem otevřel přední kapotu a našel na motoru zbytky starého chleba. Parkuju venku na sídlišti a i u mého předchozího auta jsem měl problém s hlodavci, kteří se chodili ohřát do motorového prostoru. Někde jsem četl, že hlodavcům nejvíce chutnají hadičky a polstrování z motorové části škodovek a volkswagenů, a tak jsem se informoval v  

jakou mají s tímto zkušenost a zda existuje nějaká obrana před těmito nevítanými návštěvníky. Technik mi řekl, že mají bohaté zkušenosti s okousanými hadičkami a nabídli mi tzv. plašičku - přístroj do motorové části, který odpuzuje hlodavce. Prý funguje dobře a cena je cca 1000 Kč. 
Rozhodl jsem se, že ho vyzkouším a objednal jsem si ho. Počítám, že příští týden mi ho namontují do auta a pokud bude zájem podám hlášení zda funguje.  
Máte s tímto už někdo zkušenost?

Ahoj,vyzkoušenou plašičku vede Auto Kelly,fungují dobře obě. Mě se ale nejvíc osvědčila rada jednoho hajného,co mu v lese okusovalo auto,kde co 

Vezmi starý štětec ,nejlépe zárohák a natři plastové díly,spodek nárazníku a podobně psí močí 

Plastům to neublíží a kuna si vyhlédne jiné auto - spolehlivě. Podle toho jak prší a kam jsi to všude natřel to vydrží i víc než měsíc. Pokud parkuješ na jednom místě,natři trochu i zem. 100% spolehlivá je tygří moč,o tom se dá najít povídání na netu,ale o tygrovi fakt nevím. V jednom článku se ale píše......poproste za úplatu nějakého cirkusáka 

To není vtip,funguje to,vyzkoušejte,kuna psy,tygry a neustálý hluk nemusí. Vyřešilo by to tedy i staré rádio v motorovém prostoru, jaká stanice se doporučuje nevím 

Franta.