není Hyundai jako Hyundai

Jak upravit svého hjundaje.

Moderátoři: Farrael, Engineer, Moderátoři

Odpovědět

Nabízí místní prodejci Hyundai dostatek doplňků pro naše autíčka?

ano
3
7%
ne
40
93%
 
Celkem hlasů: 43

zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

není Hyundai jako Hyundai

Příspěvek od zdenek76 »

Tak jsem si chtěl ušetřit tahání dalších věcí přes oceán a oslovil jsem pár prodejců Hyundai, jestli jdou přes ně objednat nějaké doplňky od Hyundai Mobis. 2 mi neodpověděli vůbec, 2 nevěděli o co vůbec jde, 3 poslali téměř stejnou odpověď, že dodávají jen originální příslušenství.
No nevím, co si mám o tom myslet. Hyundai Mobis je jedna z dceřinných firem Hyundai, která dělá mimo jiné právě doplňky (spoilery, koberce, světla, zrcátka, nárazníky, ...), všechny díly co jsem od nich zatím koupil byly v origo Hyundai krabicích, s certifikátem/homologací a hologramem Hyundai.
Vypadá to, že u nás prostě prodávají jen těch pár kousků od Hyundai Motor (pro info H.Motor mělo pro starýho Santu "katalog" o čtyřech stranách a ani ne snad 10 výrobků, H.Mobis katalog má 34 stran a výrobků skoro 100). Na to, že u nás staví fabriku, tak na své zákazníky docela ser...
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Reklama
 

vipe

Příspěvek od vipe »

Moje řeč. Naprosto souhlasím ze zdenkem. Chce to více doplňků, ale u nás na trhu. :wink:
Kyrglík
***
Příspěvky: 832
Registrován: 19 led 2006, 20:12
Bydliště: Chotěšov-Plzeňsko

Příspěvek od Kyrglík »

Naprosto s váma souhlasím...Na našem trhu není pořádný výběr na naše autíčka.Ve světě toho je dost,ale tady???Bída,bída,bída :cry:
Hyundai Coupé 2.0 16v
138 vraníků a 4 očíčka..Krásný očíčka
GREY SHEEP (ŠEDÁ OVCE) tohoto klubu, ale nejsem sám!!
Lado
*
Příspěvky: 58
Registrován: 21 led 2006, 23:15
Bydliště: Praha

Příspěvek od Lado »

Pokoušel jsem se o něco podobného před rokem,ale se stejným výsledkem. Snažil jsem se oslovit i některé naše výrobce,ale ti se neobtěžovali ani s odpovědí. Nabídka korejských e-shopů je zejména pro korejské SUV fantastická a nedovedu pochopit dealery Hyundaie,že se o to nezajímají. Když jsem se obrátil na Shark Racing,ať něco podniknou s poptávkou ve Střední Evropě,tak mi řekli,že jednají s nějakou ostravskou firmou.Dodnes,jsem u nás nic neviděl.Zkus porovnat ceny na obdobné příslušenství nabízené u našich dealerů a přes e-shopy. V řadě případů to není rozdíl v marži a clu +DPH,který bych chápal, ale rozdíl diametrální. Je mi líto,že se Hyundai v Evropě nezabývá více touto záležitostí.Přitom nehovořím o dílech,na které je třeba mít homologaci. Mám kupátko 05 a i když se tam na něj taky něco sežene,s nabídkou na Santa Fe či Tucson se to nedá srovnat. A přitom se zejména Tucson prodává v našem regionu jak housky na krámě. Sorry.
Uživatelský avatar
Hanz
****
Příspěvky: 1390
Registrován: 24 pro 2005, 16:11
Bydliště: picava, mladoboleslafsko

Příspěvek od Hanz »

Napadá mě jen jedno slovo - BÍDA! :cry: A při dotazu na tunera (ne stodolovýho, ale uznanýho výrobcem) není odpověď.... :cry:
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
black_sheep

Příspěvek od black_sheep »

plati tahle otazka i pro nas - veteranisty? :lol: pokud ano, odpoved je jasna hihihih :lol:
Lado
*
Příspěvky: 58
Registrován: 21 led 2006, 23:15
Bydliště: Praha

Příspěvek od Lado »

Jelikož vidím,že nejsem sám s pocitem bídy na trhu autodoplňků pro naše pojízdné i z různých důvodů nepojízdné oblíbence,nabízí se otázka co dělat?První korejský e-shop pro doplňky Hyundaie vznikl,jak jsem se dočetl,z popudu a za podpory samotných představitelů automobilky. Proč nedat dohromady menší partu,která by za ředitelem Hyundaie ČR zašla a pohovořila na toto téma. Z diskuze o různých závadách vyplývá,že je mezi námi dost těch,kteří v tom vyznají a mohli by se věnovat, třeba na ''vedlejšák'', některým úpravám. Ctění dealeři Hyundaie se spíš snaží získat na prodej další značky než se zabývat spokojeností se službami těch,kteří v jimi prodaných vozech jezdí.
Mají tady stavět automobilku a jak jsem četl,mají záměr u nás kompletovat mj také Tucson.Tato skutečnost by mohla ovlivnit i větší aktivitu na poli autodoplňků a jejich montáže.Zapřemýšlejme,zda má něco podobného smysl!
Odpovědět

Zpět na „Tuning“