Nelepte se na kamiony!!!

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Davidos

Re: Nelepte se na kamiony!!!

Příspěvek od Davidos »

Nexus píše:nevím jak tobě, ale to se mi stalo asi jednou v životě :roll: byť spousta řidičů jezdí jak hovado, tak kamioňáci snad téměř všichni ví, že mají delší brzdnou dráhu a narozdíl od osobáků si ten rozestup dokáží udržet a nezkouší se lepit za cenu, že možná ušetří pár vteřinek :roll:
No jel jsem od Jičína na Novou Paku...tam frézování asi 10cm hluboký..všichni tam zastavovali a pomalu přejížděli ..já udělal to samý...kouknu do zpětnýho zrcátka a kamion na mě a začal ještě troubit.....nemít děti v autě tak jsem vylezl a trochu mu to vysvětlit...takových případů je,ale více....a nejlepší...když jede proti tobě a div tě nedonutí zastavit nebo se bojíš,že ještě kousek a jseš ve škarpě...Ale zase jak kdo atd... :mrgreen:
Hyundai i30 combi 2gen. 1.6 mpi r.v.2015
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
Reklama

Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Ano a dalsim dulezitym argumentem kamionaku je oblibena veta "BEZ NAS BYSTE CHCIPLI!"
O predjizdeni kamionaku mezi sebou, o letnich gumach a mnoha dalsich nesvarech si asi psat nechces, vid? Ono je lepsi to vsechno hodit na osobaky, jak vam tu praci pritezuji.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Davidos

Příspěvek od Davidos »

Předjíždění kamionů...myslím jeden kamion druhýho je masakr..hlavně na dálnici ..z Prahy do Liberce jeden předjížděl druhýho a zpomalil nás na 30km/h....docela sranda :lol:
Davidos

Příspěvek od Davidos »

A na závěr-jednou jsem se nalepil na kamion,že ho předjedu...v televizi tak 2 dny před tím byla nehoda jak kamionu spadla hrouda ledu na osobák...jedu za ním připravím se a najednou mu začalo z plachty padat kusy ledu...to bylo šlápnutí na brzdu...a nadávek ](*,) pak jsem ho předjel a zpomalil...no a pak tam kde je 90km/h..jel 50km/h a to já už byl pryč...asi si byl vědom co se děje....
Deegr

Příspěvek od Deegr »

A co máme dělat? Jasně, utvoří se několika kilometrový štrůdl kamionů a to bude lepší, než když vás při předjíždění zdrží kamion, vy ten čas pak už dohnat nemůžete,že? Tuhle blbost o předjíždění napíše vážně jen člověk, který v kamioně nikdy ani neseděl. Chtěl bych vás vidět, jak několik let budete jezdit za kamionem vždy, když ho dojedete, aby jste ty chudáčky v osobáku náhodou nezdrželi. A zase je to dáno tím, že mi máme omezenou dobu, po kterou smíme jet a když se chvátá, tak toho před sebou prostě přejedu, nemůžu za to, že mi to víc jak 90 km/h nejede. Ono by stačilo, kdyby ty kamiony při předjíždění mohli jet více, jak 90 km/h, třeba 100km/h a předjetí by trvalo pár vteřin. Bohužel to předpisy neumožňují a tak se předjíždí tak pomalu.
A ano, bez kamionů by asi spousta lidí chcípla, je to bohužel smutná pravda. Lidi zlenivěli a těžko by si dokázali sehnat jídlo jinak, než v obchoďáku, včetně mě.
Hyundai i30 N Performance
Kia Pro Cee'd GT 2015 Prodáno
Hyundai i30 1.6 GDI Style 2012 Sold
Fiat Stilo Abarth 2.4, 2002 Sold
Fiat Bravo HGT 2.0 20V,1996 Crash
Fiat Uno 1.4,1991 Sold
suah
**

Příspěvek od suah »

Deegr, evidentne to beries moc osobne :D

Ponahlame sa vsetci. Aj ked mas osobne auto, tak v niektorych horskych oblastiach proste nepredbehnas kludne aj niekolko kilometrov. A ked ides za kamionom, ktory ide polovicnou rychlostou ako by si isiel ty, tak tych par minut stratis - pri dlhsej ceste stane ti to stane niekolkokrat a zrazu uz celkom slusne meskas na schodzku..

Mam za to vinit kamionistov? Nie, chyba je vo mne, ze som proste neodhadol ten cas spravne. Rovnako aj ten vodic kamionu - ked mu planovac cesty vypluje 9 hodin, tak proste musi ratat s tym, ze to mozno bude 10 hodin. Obzvlast, ked uz nema moznost to meskanie dobehnut..
Deegr

Příspěvek od Deegr »

Davidos píše:A na závěr-jednou jsem se nalepil na kamion,že ho předjedu...v televizi tak 2 dny před tím byla nehoda jak kamionu spadla hrouda ledu na osobák...jedu za ním připravím se a najednou mu začalo z plachty padat kusy ledu...to bylo šlápnutí na brzdu...a nadávek ](*,) pak jsem ho předjel a zpomalil...no a pak tam kde je 90km/h..jel 50km/h a to já už byl pryč...asi si byl vědom co se děje....
Jo, to je bohužel pravda. My jako řidiči s tím ale moc udělat nemůžeme. Na tu plachtu se nedostaneš, aby jsi mohl ten let sundat, proto jsou tu ty bezpečnostní rozestupy. Nejlepší by bylo, kdyby ve fabrikách a na benzínkách byly rampy, kam by jsme mohli zajet a ten let sundat. Jenže tyhle rampy jsem viděl jen v Německu a Rakousku a to jen na pár místech. V CZ na to rovnou zapomeňte.
Fiat Uno 1.4,1991 Sold
Haer

Příspěvek od Haer »

Ale no tak... Podivejte se na tuhle diskuzi a prevedte si ji na cesty. Pak to na nich vypada tak, jak to vypada. Kazdy ma tu svou pravdu a dobre duvody, proc je ten jeho nazor lepsi nez nazor ostatnich. Pritom pri trose pochopeni, tolerance a galantnosti by bylo na cestach lip, mene nervu i kritickych situaci nebo havarii. Ruku na srdce, kdo z Vas nikdy neudelal nejakou kravinu - at uz ze spechu, kvuli spatnemu odhadu, z unavy nebo rozcileni nebo jen pro sve ego? A jak reagoval ten druhy? Zkusme mit trosku pochopeni i pro toho druheho, at je to osobak nebo kamion.
Hyundai i30-2012 Style 99kW 04/2012...soucasnost Obrázek
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano Obrázek
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
Deegr

Příspěvek od Deegr »

suah píše:Deegr, evidentne to beries moc osobne :D

Ponahlame sa vsetci. Aj ked mas osobne auto, tak v niektorych horskych oblastiach proste nepredbehnas kludne aj niekolko kilometrov. A ked ides za kamionom, ktory ide polovicnou rychlostou ako by si isiel ty, tak tych par minut stratis - pri dlhsej ceste stane ti to stane niekolkokrat a zrazu uz celkom slusne meskas na schodzku..

Mam za to vinit kamionistov? Nie, chyba je vo mne, ze som proste neodhadol ten cas spravne. Rovnako aj ten vodic kamionu - ked mu planovac cesty vypluje 9 hodin, tak proste musi ratat s tym, ze to mozno bude 10 hodin. Obzvlast, ked uz nema moznost to meskanie dobehnut..
I to se stane. Bohužel do kamionů dávají slabé motory. Většinou jsou to šestiválce s výkonem kolem 450 koní a krouťákem 2200Nm, jenže když je naloženej, tak váží 40 tun a to na ty slabé motory do kopců ho dost. Věřte, že ten řidič kamionu se nechce loudat 40 km/h do kopce, ale víc to prostě nejede.
Fiat Uno 1.4,1991 Sold
Davidos

Příspěvek od Davidos »

Jo to vím...ale jak dodržet bezpečnou vzdálenost,když chce člověk předjíždět :-k ....
suah
**

Příspěvek od suah »

Deegr, ja to chapem. Preto ho z toho nevinim. Rovnako ako ty by si nemal vinit cloveka, ktory chce ist 80 - lebo tie dovody na to mat moze. Tiez ked som viezol v aute tortu, tak som nesiel tak, ako chodim bezne #-o
Davidos

Příspěvek od Davidos »

Deegr píše:A co máme dělat? Jasně, utvoří se několika kilometrový štrůdl kamionů a to bude lepší, než když vás při předjíždění zdrží kamion, vy ten čas pak už dohnat nemůžete,že? Tuhle blbost o předjíždění napíše vážně jen člověk, který v kamioně nikdy ani neseděl. Chtěl bych vás vidět, jak několik let budete jezdit za kamionem vždy, když ho dojedete, aby jste ty chudáčky v osobáku náhodou nezdrželi. A zase je to dáno tím, že mi máme omezenou dobu, po kterou smíme jet a když se chvátá, tak toho před sebou prostě přejedu, nemůžu za to, že mi to víc jak 90 km/h nejede. Ono by stačilo, kdyby ty kamiony při předjíždění mohli jet více, jak 90 km/h, třeba 100km/h a předjetí by trvalo pár vteřin. Bohužel to předpisy neumožňují a tak se předjíždí tak pomalu.
A ano, bez kamionů by asi spousta lidí chcípla, je to bohužel smutná pravda. Lidi zlenivěli a těžko by si dokázali sehnat jídlo jinak, než v obchoďáku, včetně mě.
Tam nejde o to..kdyby ho předjel v 90km/h...tak je to v pohodě..ale on ho předjížděl a jel těch 30km/h...byl to mírnej táhlej kopec..Mě nejen ,že zpomalil na 30km/h ..ale já za ním těch 30 jel [-o<
FISHkaa
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FISHkaa »

Stejně tak jako mezi řidiči kamionů se najdou hovada, který ti zprudka najedou do pruhu, či vyjíždí ze stoupacího pruhu, tak i mezi řidiči osobních autse najde hromada idiotů, který podíždí, vybržďují apod...
Já si myslím, že si nemáme co vyčítat a jenom doufat, že na tyto exoty si PČR jednou konečně došlápne... ;-)
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Tema jako rozebirat politiku a benzin vs diesel.

To mi pripomina slavny "citat":

Hadat se v internetove diskusi je jako soutezit na paralympiade. I kdyz vyhrajes, stejne jsi retard :lol:
Deegr

Příspěvek od Deegr »

Haer píše:Ale no tak... Podivejte se na tuhle diskuzi a prevedte si ji na cesty. Pak to na nich vypada tak, jak to vypada. Kazdy ma tu svou pravdu a dobre duvody, proc je ten jeho nazor lepsi nez nazor ostatnich. Pritom pri trose pochopeni, tolerance a galantnosti by bylo na cestach lip, mene nervu i kritickych situaci nebo havarii. Ruku na srdce, kdo z Vas nikdy neudelal nejakou kravinu - at uz ze spechu, kvuli spatnemu odhadu, z unavy nebo rozcileni nebo jen pro sve ego? A jak reagoval ten druhy? Zkusme mit trosku pochopeni i pro toho druheho, at je to osobak nebo kamion.
Samozřejmě máš pravdu, ale přece jen řidiči kamionů jezdí i osobákama a ví, jak ty auta jezdí a jaké to je s tím jezdit, ale co řidiči osobáků? Ty v kamionu nikdy ani neseděli a neví, co to obnáší ho řídit. V ideálním případě by řidiči s osobákama měli absolvovat třeba jen měsíční kurz řízení kamion. Pak by to na těch silnicích vypadalo jinak, lidé by chápali, proč se ty dva kamiony předjíždí, protože by už věděli, jaké to je jet několik hodin jinak, než by jste jeli vy když jste za kamionem a nemáte ho kde předjet, tak samozřejmě hned na prvním místě by jste se chtěli dostat před něj. Bohužel to tak není a proto to vypadá takhle. Tím chci jen říct, že řidič kamionů zná osobák a jízdů s ním, bohužel opačně už to takto není a také to tak vypadá a je to vidět i zde na tomto topicu, ale sem tam se najdou lidi, co s tím kamionem nemusí jezdit, ale chápou ty důvody, bohužel takových je jen minimum.
Naposledy upravil(a) Deegr dne 27 dub 2012, 11:50, celkem upraveno 1 x.
Fiat Uno 1.4,1991 Sold
Odpovědět

Zpět na „Pokec“