Kdo tady má Trajeta?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
tr2700automat
**
Příspěvky: 203
Registrován: 12 led 2012, 08:05

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od tr2700automat »

Vcera rano pri startovani zelene kontrolky zasvitili vse v pohode a potom za par minut jizdy zase zhasli :shock: . Co se tyka stmivace palubovky vidim ve dne ze klima neni moc osvetlene, ze by to byl stmivac palubovky :roll: ? Nikdy jsem ho nepouzil, kde se ten stmivac palubovky nachazi? :oops:

Tak jsem sel ted v noci do garaze vyzkouset v noci ty kotrolky a ejhle zelene kontrolky svitili v pohode :wink: . Ze by byl nekde vadny kontakt a zelene kontrolky jednou sviti a jindy ne? :shock: Zitra rano to zase vyzkousim :?

Dnes od rana uz zelene kontrolky zase vesele sviti :mrgreen: . Smekam klobouk Jiri =D> , mel jsi pravdu stmivac palubky ktery se nachazi nalevo od volantu byl uplne ztlumeny a proto byli ztlumene i zelene kontrolky, takze zadna porucha nebyla. Jeste jednou diky Jiri =D>
Reklama
 

Uživatelský avatar
jiri.vacha
***
Příspěvky: 771
Registrován: 24 led 2012, 22:33
Bydliště: Loučná-Lom

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od jiri.vacha »

Tak hlavně že jsi na to přišel,rád vždy pomůžu,ale někdy jsou to takový blbosti,že to hlava nebere :mrgreen: :mrgreen:
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
Uživatelský avatar
jiri.vacha
***
Příspěvky: 771
Registrován: 24 led 2012, 22:33
Bydliště: Loučná-Lom

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od jiri.vacha »

Tak jsem minulý týden překročil hranici 200 tisíc, :mrgreen: auto šlape jak švýcary =D> ,mno on je to dovoz ze švýcar,tak musí že:mrgreen: Jsem s ním maximálně spokojen. =D>
Jinak je tu u trajetů nějak mrtvo :?: Japa to :?:
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
kanal
**
Příspěvky: 150
Registrován: 22 zář 2010, 16:15
Bydliště: jižní plzeňsko

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od kanal »

Mas pravdu, Jiri, u trajetu ticho po pesine... Asi sou to tak vynikajici a bezporuchove vozy, ze nikdo nema co psat...Nebo se to tak sere, ze se toho kazdej uz zbavil a zbyli jsme jen my dva :mrgreen:
Budu ted delat vetsi servis, tak poreferuju i s fotkama, snad. Treba vacka pujde ven, vuz si zada vymenu hydraulickych zdvihatek, jeden, nebo dva jsou spatny :-k , preventivne menim vsechny, nemam rad problemy [-X
Trajet 2.0 CRDi, 2003
miro13
**
Příspěvky: 135
Registrován: 29 črc 2009, 11:14
Bydliště: Humenné

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od miro13 »

kanal píše: vuz si zada vymenu hydraulickych zdvihatek, jeden, nebo dva jsou spatny [-X
Ahoj, ako prosím spoznám vadné hydraulické zdvihátka, ako sa to prejavuje? #-o
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Uživatelský avatar
tr2700automat
**
Příspěvky: 203
Registrován: 12 led 2012, 08:05

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od tr2700automat »

Gratuluji Jiri za prekroceni hranice 200.000km =D> .Teze oznamuji max spokojenost s Trajetem, toto auto je doslova poklad =D> .
Takze narikate ze je to zde u Trajetu nejak mrtvo :mrgreen: ? Tak Vam dam poradne zabrat s timto tematem :wink:

VREDESTEIN QUATRAC3 (celorocni) versus MICHELIN ALPIN A4 (zimni)

Obrázek

Za par tydnu uz konci podzim a muj milovany krasny cerny rychly a silny Trajet 2.7 automat se uz chysta nasadit boticky do zimy ktera brzo prijde. Letni pneumatiky Miselenky ktere ted nosim jsou jiz absolutne na konci zivota a uz je dale nepouziji. A tak premyslim ktere pneumatiky mam doprat memu sestivalcovemu milacku? :-k

Dve veci jsou prozatim jiste:

Za prve pneumatiky budou dle technickeho prukazu a podle tovarni maticky Hyundai s rozmery 215x65 R15 96H

Za druhe jelikoz Trajet je me druhe auto z kterym celorocne najezdim malo kilometru (pod 10.000 km celorocne) tak jsem se rozhodl nasadit pneumatiky ktere nebudu menit v zimnim a letnim obdobi a ktere pouziju po cele roky az do jejich opotrebovani.

V mem druhem aute sportak Hyundai Coupe 2.0 s kterym zasadne jezdim jak v zime tak i v lete menim zimaky s letnimi gumy. V Trajetu ale jsem se rozhodl ze pouziju po cely rok jen jeden typ pneumatik ktere jsem jiz vyhledl a ktere budou bud celorocni VREDESTEIN QUATRAC3 anebo zimni MICHELIN ALPIN A4. Pravdepodobne to asi budou celorocni VREDESTEIN QUATRAC3.

Samozejme ze souhlasim s nazorem ze celorocni pneumatika se nemuze vyrovnat v zime zimnim pneumatikam a v lete letnim pneumatikam ale POZOR TATO CELOROCNI PNEUMATIKA SE LISI!!!. Neni nahodou ze podle Autobildu v listopade 2011 v testu celorocnich pneumatik tato pneumatika VREDESTEIN QUATRAC3 ziskala zaslouzene prvni misto a to s velikym nadskokem od dalsich vyrobcu kteri obsadili druhe a treti misto.

Take ale premyslim zda je vhodnejsi pouzit po cely rok spolehlive a vyzkousene zimaky MICHELIN ALPIN A4? :-k Otazka ale je jak rychle se v lete tyto velmi dobre zimni pneumatiky opotrebuji :-k kdyz beru na mysli ze v lete Trajet odjizdi na prazdniny do jiznich koncetin k mori kde se na silnicich v lete asfalt doslova rozteka vedrem :shock: od salajiciho slunce v jizni Evrope.

Ma nekdo z Vas zkusenosti z celorocni pneumatikou VREDESTEIN QUATRAC3 anebo s pouzitim zimni pneumatiky MICHELIN ALPIN A4 i v lete? :-k Muzete mi poradit, anebo pripade odradit od meho nazoru pouzit po cely rok bud VREDESTEIN QUATRAC3 (celorocni) anebo MICHELIN ALPIN A4 (zimni) a kterou z techto pneumatik si mam vybrat? :-k Jo a cenove podle Heureky je:

Quatrac3 215/65 R15 96H cena 2389-3285
Michelin Alpin A4 215/65 R15 96H cena 3092-4173

Obrázek
Uživatelský avatar
enjoy
****
Příspěvky: 1272
Registrován: 19 srp 2011, 20:23
Bydliště: Praha 3

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od enjoy »

Osobně bych to takhle neprovozoval po celý rok, ale když už, tak ty Vredesteiny...mají docela vtipný vzorek :mrgreen: ,mohlo by to i fungovat..otázka je, jak si poradili se směsí,aby to v zimě nebylo tvrdý a v létě mekký..
Jezdit na zimákách v létě mi přijde jako pěkná prasárna, ale je to takhle vidět na mnoha dráhých autech, asi jejich majitelé nemají na pneumatiky :mrgreen:
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
Uživatelský avatar
tr2700automat
**
Příspěvky: 203
Registrován: 12 led 2012, 08:05

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od tr2700automat »

enjoy píše:Osobně bych to takhle neprovozoval po celý rok, ale když už, tak ty Vredesteiny...mají docela vtipný vzorek :mrgreen: ,mohlo by to i fungovat..otázka je, jak si poradili se směsí,aby to v zimě nebylo tvrdý a v létě mekký..
Jezdit na zimákách v létě mi přijde jako pěkná prasárna, ale je to takhle vidět na mnoha dráhých autech, asi jejich majitelé nemají na pneumatiky :mrgreen:
VREDESTEIN QUATRAC 3
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Cim vice ctu tim vice jsem presvedcen jit do celorocnich VREDESTEIN QUATRAC3.

Na vnitrni strane Vredesteinu vzorek je zimni a na vnejsi strane je vzorek letni. Nevim zda i smes se lisi na kazde strane, predpokladam mozna ano jelikoz v recenze od jednoho taxikare ktery pouzil tyto pneumatiky v zime byl velice spokojeny ale v lete na strane zimaku (to jest na vnitrni strane) se mu pneumatika rychle sjizdela coz se da vysvetlit kvuli tech hodne ujetych kilometru ktere taxikari ujedou. Muj ale Trajet neni taxik, mnou ujete kilometry budou jen zlomek kilometru ujetych od taxikaru a jinych profesionalu kteri se zivi s ujetim mnoha desetitisicovek kilometru rocne.

Souhlasim s Tebou ze mit zimaky v lete je totalni nesmysl, vubec se nevyplaci a to nejenom kvuli rychlemu opotrebeni zimaku ale jelikoz na netu jsem se dozvedel ze je to i nebezpecne pouzit zimaky v lete. A taky spotreba paliva a hlucnost se zvysi. Jak jsem precetl na netu duvody proc se nemaji zimaky v lete pouzit jsou tyto:

1. Zhoršení jízdních vlastností
Zimní pneumatika se při vysokých teplotách zahřívá a stává se velmi měkkou a nestabilní. V důsledku toho dochází k nepřesnému ovládání vozu kvůli vyššímu počtu lamel u zimního dezénu. Navíc mají zimní pneu na rozpálené vozovce výrazně delší brzdnou dráhu, která se může prodloužit až o 20 metrů.
„Příčinou zhoršení jízdních vlastností a ztížení vedení vozu je nižší styčná plocha s vozovkou. Pro lepší představu můžeme říci, že u letní pneumatiky vás při stejném rozměru na silnici drží otisk pánské dlaně, naopak u zimní pouze otisk dlaně dámské,“ vysvětlil Vojtěch Schwangmaier z e-shopu Pneumatiky.cz. Pokud se již řidič rozhodne zimní pneumatiky dojíždět, tak pouze v jarních či podzimních měsících. Rozpálená letní vozovka totiž není pro zimní obutí vhodná.

2. Rychlejší opotřebení pneu
Zimní pneumatika je vyrobena z měkčí směsi než letní pneu a jízda při vysokých teplotách měknutí ještě znásobuje. Právě kvůli tomu dochází k rychlejšímu opotřebování vzorku u zimního obutí. V letním období se opotřebení dezénu zvyšuje zhruba o 20 % oproti zimním měsícům. Aby nedošlo k úplnému znehodnocení pneumatik, je třeba jízdu na rozehřátých vozovkách přizpůsobit zimním pneu. Styl jízdy by tak neměl být dynamický, motoristé by se měli snažit dosáhnout maximálně plynulé a klidné jízdy. I přes změnu charakteru řízení se však míra opotřebení sníží pouze částečně, což řidičům nutně přináší náklady spojené s dřívějším pořízením nových zimních pneu.

3. Vyšší spotřeba pohonných hmot
Při používání zimního obutí v letním období je nutné počítat také s vyšší spotřebou pohonných hmot. Pneumatika totiž při vysokých teplotách měkne a v důsledku toho dochází vyššímu valivému odporu. Průměrná spotřeba pohonných hmot se tak může podle typu automobilu na každých sto kilometrech vyšplhat až o několik desetin. Náklady na provoz vozu se proto mohou při dlouhých cestách významně zvýšit.
„Pneumatika se podílí zhruba na pětině, v některých případech až na desetině celkové spotřeby paliva. Větší valivý odpor pneumatiky přirozeně zvyšuje i spotřebu vozu. Je důležité si uvědomit, že vyšší spotřeba znamená také více zplodin a negativní dopad na životní prostředí,“ upozorňuje Zbyněk Svoboda z e-shopu Pneumatiky.cz.

4. Vysoká hlučnost a nízký výkon
Při výčtu negativních jízdních vlastností, které přináší používání zimních pneumatik v létě, bychom neměli zapomenout ani na zvýšenou hladinu hluku a nižší výkon pneumatiky. Vyšší hlučnost zimních pneu je způsobena odlišným dezénem, který má oproti letnímu obutí jiný tvar a uspořádání lamel. Kvůli tomu dochází zvláště při vysokých rychlostech k posílení hluku, který snižuje komfort posádky. Jízda v teplých dnech zároveň omezuje výkon pneumatiky. Navíc se zimní obutí v létě rychleji sjíždí a dochází ke snižování hloubky dezénu, což také přispívá k omezení výkonnosti pneu.
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od Hardcam »

enjoy: heh, jsi mi pripomnel kamarada, co si koupil Kugu, prikoupil Kinetic paket, tu zurivou oranzovou barvu, navigaci atp. a pak prohlasil, ze nema na zimaky. Uz je to dva roky, na zimaky stale nema, auto ma najeto 5000km (naftovy ](*,) ) a tak stoji v garazi :mrgreen:

na takovy najezd (tech 10tkm rocne) bych nevahal a zkusil ty Vredesteiny. Hlavne v lete to pri ceste na jih aspon ocenis. A v zime bud vyjedes nebo nevyjedes, ale vetsi podil na tom spis bude mti vaha auta, nez pneumatiky.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Uživatelský avatar
tr2700automat
**
Příspěvky: 203
Registrován: 12 led 2012, 08:05

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od tr2700automat »

Hardcam píše:...na takovy najezd (tech 10tkm rocne) bych nevahal a zkusil ty Vredesteiny. Hlavne v lete to pri ceste na jih aspon ocenis. A v zime bud vyjedes nebo nevyjedes, ale vetsi podil na tom spis bude mti vaha auta, nez pneumatiky.
Díky =D> , oceňuji Tvůj názor jako vždy kamaráde :wink:
Uživatelský avatar
jiri.vacha
***
Příspěvky: 771
Registrován: 24 led 2012, 22:33
Bydliště: Loučná-Lom

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od jiri.vacha »

tr2.7:jestli najedeš tak málo kilometrů tak si ty celoročky kup,pro tebe nemá smysl dvě sady pneu,je to dost velká finanční úspora,já bych to nedal,při mejch 30 tis bych to rychle ojezdil.Navíc jsem gurmán,využívám kvality pneu nadoraz :mrgreen: ,takže potřebuju kvalitu :mrgreen:
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
Uživatelský avatar
tr2700automat
**
Příspěvky: 203
Registrován: 12 led 2012, 08:05

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od tr2700automat »

to: jiri.vacha
Ano Jiri, s mym krasnym velikym cernym Trajetem jezdim malo jelikoz zere benzin jako .... krava :shock: . Jezdim s Trajetem jen nekdy na chalupu, anebo na vetsi nakupy, anebo v lete k mori, anebo kdyz chci vse videt z vysky :mrgreen: , anebo kdyz chci jezdit pohodlne jen s automatem a tempomatem :wink: , anebo kdyz si chci protahnout kostru a mit vetsi prostor jelikoz v sportaku jsem stale zapadlej v nizke vysce sportovniho auta a sedacky :wink: , anebo kdyz chci .... udelat machra :mrgreen: s tim velikym cernym mohutnym a objemnym sestivalcovym autem :mrgreen: . To je samozrejme pro pousmani :mrgreen: , i kdyz mi chlapi tu nejakou jesitnost s auty mame :wink: . Jsem max spokojenej s Trajetem =D> . Mam toto auto opravdu rad :P
Uživatelský avatar
jiri.vacha
***
Příspěvky: 771
Registrován: 24 led 2012, 22:33
Bydliště: Loučná-Lom

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od jiri.vacha »

Už jsem pochopil :-k proč hyundai přestal vyrábět TRAJETA :cry: ,to je tak dokonalé auto =D> ,že kdyby ho měli všichni tak hyundai krachne #-o .V jinejch tématech u jinejch modelů mam pocit že se jim ty auta rozpadaj pod rukou,někdy jsou rádi že vůbec dojedou a tady nic,všichni jezdí o sto šest a nic neřeší :D/ ,no není to nádhera =D> :mrgreen:

Tak už jdu přezout na zimu =D> ,ráno už je to na prdlačku,je to už slizký,uklouzaný,tak pro lepší pocit bezpečí.Na víkend nám slibují sníh tak jsem na to zvedavej :-k jaká bude letos zima.Auto jsem pořádně zavoskoval :D ,aby to lépe snášelo kruté zimní období na našich silnicích a ted se jenom modlit [-o< aby nás nenarval nějaký blb na letnákách #-o .Tak ježdění zdar mládežníci :mrgreen:
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
Uživatelský avatar
tr2700automat
**
Příspěvky: 203
Registrován: 12 led 2012, 08:05

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od tr2700automat »

Huraaaá... Mám nové zimáky :mrgreen:

Dopřál jsem mému černouškovi zbrusu nové zimáky Μιchelin Alpin 215x65 R15 96H. Protože nejezdím často s tímto MPV autem tak jsem původně přemýšlel o celoročních Vredeistene Quatrac3. Nakonec jsem se ale rozhodl pro koupě těchto zimních pneumatik Μιchelin Alpin 215x65 R15 96H a v létě koupím další Mišelenky tentokrát letní Michelin Energy Saver 215x65 R15 96H . Přestože toto řešení mi stojí pár korun navíc vůbec toho nelituji protože mít kvalitní zimní jakož i letní pneumatiky je pro každé auto zásadou :wink: . Pro mně o něco více když toto těžké sedmimístné vozítko používám plně naložené na dlouhé tratě do ciziny.

Je to už týden co jezdím s novými zimáky Μιchelinky Alpin 215x65 R15 96H a jsem nadmíru spokojený :mrgreen: . Auto drží jako přikované na silnici a v zatáčkách jak na suché tak i na mokré vozovce =D> . Pneumatiky jsou velice tiché, do kabiny auta neproníká žádný hukot kol. Jsem teď zvědavý jak dlouho mi budou tyto zimáky sloužit a zda celkově opravdu získám jednu zimní sezónu navíc oproti předešlým Mišelenkám jak tvrdí sama firma Michelin :wink: .
Uživatelský avatar
jiri.vacha
***
Příspěvky: 771
Registrován: 24 led 2012, 22:33
Bydliště: Loučná-Lom

Re: Kdo tady má Trajeta?

Příspěvek od jiri.vacha »

Ahoj chlapi,
tak sem si dnes udělal taky radost,koupil jsem si nový chladič :shock: .Včera mě v Českých Budějovicích asi v pět večer s naloženou károu asi půl tuny praskl chladič :shock: ,no málem mrtvice #-o ,před sebou nějakých 250 km přes celou čr a noc na krku.Praskl vršek chladiče a stříkala mi chladící kapalina na motor.Ještě že trajet je odolné auto,odzátkoval jsem nádobku chlazení a dojel domu nějakých 250 km v ostrém tempu s vlekem za prdelí =D> .Spotřeboval jsem nějakých deset litrů vody,ale dojel jsem.V půl osmé večer jsem byl doma :D/ .No a dnes jsem tímto stylem dojel ještě vyložit do Děčína a večer ještě do Mostu na bowling.Dnes odpoledne dorazil chladič a zítra ho jdu montovat.Odolné to auto =D>
WARTBURG 1.3 WV -prodáno
HYUNDAI TRAJET 2001 2.7 6V LPG -po smrti(srdíčko)
HYUNDAI TRAJET 2004 2.7 6V LPG
Odpovědět

Zpět na „TRAJET“