black_sheep's coupe 1996

Ukažte ostatním vaše auto a rozšiřte náš fan klub Hyundai. Pokud chcete, můžete napsat i recenzi.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
black_sheep
Moderátor
Příspěvky: 6616
Registrován: 17 čer 2007, 18:39

Re: black_sheep's coupe 1996

Příspěvek od black_sheep »

tak jsem se pustil dnes do výměny oleje (castrol 5w40, jako každý rok) a lanovodů ručky - šlo to krásně hladce. teď k diskuzi.

1.
drobný problém mám ale s nesouměrným účinkem brzdy. nerozumím proč? obě táhla jsou nová a stejná, brzdiče fungují skvěle - však jsou rok staré. kotouče nic moc (na to že jsou cca 3 roky staré a moc jsem nenajel), destičky OK (stále první sada na těch kotoučích). při utahování to bylo stejně křivé jako předtím, jako by ten nesouměrný účinek zůstal. jedna věc je, že to teďka fakt po cca 4-5 cvaknutí stojí i ve velkém kopci. stav předtím: jeden lanovod byl ok, druhý se nehýbal, protože byl zarezlý, a tak to na ručku brzdilo jen za jeden kotouč :/ přišlo mi, že tam ve finále není co nastavovat :mrgreen: ten levý lanovod, kde byl původně ten zarezlý, tak šlape jak hodinky - měl jsem to ve vzduchu a po dvou cvaknutích s kolem neotočím. kvuli tomu delšímu holt komplet stojí až po pěti cvaknutích..

někdo nějaký nápad? srovná se to samo, nebo jsem něco zapomněl já?

2.
olej jsem dal jako vždy Magnatec od Castrolu. letos vyšla SN/CF (asi) a tu to také plní. zatím fakt super ševelí a hydroštely cvakají jen studené. trošku déle jim to trvá, než se natlakují a stichnou. :/ nemám tam po 200.000 km už dát 10w40? pořád to odsouvám, kdy na něj přejdu :mrgreen: přecejen, to je takovej veterán skoro :lol:

3.
vady na laku přibejvaj a přibejvaj.. kruciprdel, tomu se fakt nevyhnete! (to jsem si chtěl jen postěžovat na nové důlky a škrábanečky) :?
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Reklama
 

Uživatelský avatar
black_sheep
Moderátor
Příspěvky: 6616
Registrován: 17 čer 2007, 18:39

Re: black_sheep's coupe 1996

Příspěvek od black_sheep »

abych to doplnil až do konce. ručka se pak nějak srovnala, jenže ne nadlouho... #-o

do cesty mi totiž skočila divoká zvěř, a tak jsem se ji ve snaze netrefit skutečně vyhnul, načež mi do úhybné cesty skočil strom, a tak jsem coupe trošku počochnil. přitom jsem rozbil nejen nedávno opravenou ručku, ale i nedávno renovovaný bok (to už jsou vážně 2,5 roku?) a nedávno vyměněný tlumič (ostatně, co na autě nebylo nedávno vyměněné :-k ). naštěstí jsme z toho ještě vyvázli všichni docela dobře. srnka nejlépe, já trošku naštvanej a auto zralý na opravu. jenže na tu nebyly prostředky, a tak jsem ho na chvíli schoval do garáže. když už nakonec byly i peníze, tak zase nebyla chuť (hlavně tlak okolí) a proto jsem ho nakonec prodal.

protože už nemám ani lantru, jsem tedy po letech kompletně bez hyundaiů :mrgreen: co jsem ho naposledy slyšel minulý týden nastartované popojíždět z garáže na odtahovku, tak motor zní pořád perfektně. =D> jak poznamenal kupec, vlastně jsem mu tou přemírou péče zachránil "život", protože jinak už by se to nevyplatilo opravovat :wink: tak snad mu bude ještě dopřáno mnoho km a třeba se tu ještě na klubu objeví. doufám, že mi bude dopřána i test drive potom co bude zase plnohodnotně jezdit 8)

zdar všem :hyu: coupe 8)
black_sheep

toho času sedlající
americkoněmecký vidlicový šestiválec
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Odpovědět

Zpět na „Vaše auta / Club cars“