Mexican píše:uz to zacina zrat prachy hmm

jojo, je to v pytli, žere to prachy....
jednoduché počty:
běžný servis cca 5500,- /15000 km = 0,37 Kč/km
pneu 1 sada (5200) vydrží min. 40000 km = 0,13 Kč/km
opravy (přední ložisko 2x á 2000, zadní ložisko 4500, 2x kotouče +desky á 5000) tj. 0,08 Kč/km
nafta 5l/100km * 30 Kč/l = 1,50 Kč/km
Tak a teď vymyslet perpetum mobile, protože burlaci už nejsou ani na Volze
Koupil jsem si auto - levné auto, ne muzejní exponát, takže počítám s tím, že do toho něco dát musím. Je samozřejmě otázka jaké opravy jsou ještě únosné a kdy už bude lepší koupit nové auto. Tady je to celkem jasné - Accent má 81 kW, Euro 4 bez filtru (schválně kolik asi stojí, že?

), jednoduchý podvozek, opravdu je 450,- Kč za silentblok ramene taková darda oproti tyčkám stabilizátoru? (když jsem silentblok měnil po víc jak 200.000 km, zatímco tyčky stabilizátoru bych na stejných silnicích odrovnal mnohem dřív)
Výbava je z mého pohledu dostatečná, v podstatě mi v autě nic nechybí.
V tuhle chvíli jsou pro mě předvídatelné náklady u Accenta lepší než jakákoli ojetina a nové auto není na pořadu dne (zvlášť při jasně daných potížích - DPF, dražší technika - opravy, větší lákadlo pro nenechavce, dražší pojistka atd.). Při mých prioritách - nízké provozní náklady, dostatek výkonu pro předjetí - mi vychází jako adekvátní náhrada auta za 400.000,- Kč a víc, to se mi dát nechce.
A že Accent nemá nejlepší podvozek? I tak se s ním dá naučit jezdit.