Zkušenost servis Itálie ložisko náboj zadní náprava

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
lukyer
*
Příspěvky: 29
Registrován: 16 kvě 2012, 16:46

Zkušenost servis Itálie ložisko náboj zadní náprava

Příspěvek od lukyer »

V neděli jsem se vrátil z Itálie, kde jsem jel Santou na dovču (najeto 93000 po dovolené, první majitel). Bohužel během cesty nastal problém se zadním ložiskem, který se zhoršoval tak, že jsem měl obavy, ať neuletí celé kolo na dálnici :-O ... bylo mi místními servisáky (s neúměrně nasazenými cenami) ložisko ihned vyměnit a nikam nejezdit ... Ještě jsem to risknul a začal hledat servis v Itálii (autorizovaný).

Musel jsem bohužel projet 3, vždy našli nejakou výmluvu, nejčastěji to, ať přivezu auto v září, až bude místo a čas (hehe, byl jsem na dovče 10 dní!!!) ... anglicky uměl málokdo, italsky zas ne já. Poslední servis do kterého mě poslali (mimochodem byl o 5.4km jinde než je adresa, která je uvedena na officiálním webu hyundai) z počátku odmítl, že nemají díl, že by se musel objednat (oni byli jediný sklad, obrovská fabrika !!! Objednává se od nich!) ... tak jsem jim stále dokola líčil pro mě dost náročnou situaci, že jsem na dovolené a musím dojet 1000km zpět do ČR a že to v takovém stavu nelze absolvovat (to přikývali) ... tak nakonec se nějak rozhoupali a že díl může být na druhý den). Uff, donutil jsem Italy pracovat!!!

Na druhý den opraveno, vyměněno, samozřejmě zabralo víc času než odhadovali (rozuměj natáhli mě), nicméně auto by mělo fungovat. Prozíravě jsem před placením auto zkusil projet, úplně jiný zvuk se ozýval z kola, to mě málem bral infarkt. Naštěstí to byl jen ohnutý plech u brzdného kotouče, takže oprava za minutu na počkání. Nicméně to moc nesouhlasilo s jejich verzí "vše jsme otestovali a je to OK" ... nikdo to ani neprojel očividně.

Zaplatil jsem 400euro (330e díl, 70 práce za 2.5h) a jel jsem domů. Po cestě vše OK, naštěstí. V ČR jsem zjistil, že neměnili pouze ložisko, ale celý náboj na levém zadním kole. Takže ta cena nebyla až tak přemrštěná (v hyundai cz mi řekli kolem 8000 kč s prací).

Ponaučení - do Itálie radši se spolehlivější károu, za ty nervy, lítání po městě a přemlouvání Italů k práci (o 3h siestě ani nemluvě) to nestojí :)

V příloze přikládám pokus o zachycení zvuku, který kolo vydávalo. Možná to tak na videu nevyzní, ale pěkně se všichni široko daleko v kempu otáčeli, který to národ projížďí :D
Reklama
 

bob&bobek
*
Příspěvky: 65
Registrován: 30 lis 2010, 17:39

Re: Zkušenost servis Itálie ložisko náboj zadní náprava

Příspěvek od bob&bobek »

Za sebe můžu říct,že si z toho vybruslil dost levně na Itálii.
Tady za náboj chtěj okolo 6 tis bez DPH + práce, takže cena by byla stejná...
Jen pokud hledáš, tak se nechá náboj s ložiskem sehnat už za 1800 a funguje stejně jako ten origo.
Já jsem už po výměně všech čtyř, dva origo, jeden origo z německa za 50% ceny a jeden neorigo, na jaře jsem měnil další jeden z těch prvních měněnejch origo, vydržel 48 tis km.....
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“