Zdravim vas pani,
nasiel som toto vlakno, tak ho opat s dovolenim rozviniem. Pred cca. 2 mesiacmi som vymenil dodanu pneu Hankook Optimo K415 za rezervu, nakolko tam boli podlhovaste praskliny (3-4cm, nevyzerali uplne hlboko). Cuduj sa svete

na prednej gume sa mi spravilo nieco podobne, udajne vzniklo narazom o ostry predmet, neviem (mozno obruvnik, alebo nieco leziace na ceste). Kazdopadne, poradte mi prosim, je toto zavazny stav pre pneu?
Za 2 tyzdne idem totiz na 7.000 trasu do zahranicia a je to pre mna dost velka dilemma. Dnes som prezeral obe predne pneu, na druhej je mensia prasklinka. Pod touto je pri roztiahnuti vidiet kovovy kord pneu. Avsak, stale je aj pod tym niekolko vrstiev + hlavne dalsia guma, a uz som videl pneu v ovela horsom stave ako toto

Moznosti su - kupit 2 nove ks na napravu (asi Dunlop Sport Blueresponse - velkym plus je nizke opotrebenie a relativne setriaca palivo), alebo ponechat obe pneu (s odporucenim dat na zadnu napravu, keby nahodou to strelilo).
V pneuservise sa mi samozrejme nevedeli vyjadrit, defekt moze prist/ nemusi. V

mi pred par tyzdnami povedali, ze tuto letnu sezonu pneu v poho zvladnu (ale to nevedeli o tejto praskline). Ide o to, ze nove pneu ma vyjdu na 100-110 é, s cim ratam s odstupom casu celkom isto, ale ide o to kedy si ich budem musiet zadovazit. A teda v hre je okrem 2ks pneu aj cela sezona na letnych vs. pneu vyrobene defacto na jar 2015 a mozno vsetky 4ks zhodny tip / pocit bezpecia na celkom slusnom tripe. Nemam problem to vymenit, radsej istota, ale zas rad by som to este prebral s niekym, kto ma vacsie skusenosti. Samozrejme neriesim keby sezonu jazdim na nasich cestach.
Info: Hankook Optimo K415, 195/65/15, 91H, vyrobena 33t/2010, do prevadzky oktober 2010, najazdenych okolo 22-25.tis. km. Vopred vdaka