Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Evropský nástupce Sonaty

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
martas951
Příspěvky: 2
Registrován: 30 zář 2014, 15:06

Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od martas951 »

Ahoj, už více než měsíc řeším koupi nového vozu. Jako majitel Octavie (a celkem spokojený) jsem přirozeně ve výběru i OCT a SUP, ale cenová politika značky, kdy za takřka holý vůz s čím dál slabšími motory chtějí ne zrovna malé peníze, mě donutila kouknout se i jinam. Ostatně, koupě auta je nemalá investice a tak mi přijde rozumné zvážit všechny varianty.

Hlavním favoritem se po pár týdnech stala i40. Velmi se mi líbí její design, vybavenost a usmlouvání dobré ceny u prodejce taky hovoří pro. Absolvoval jsem zkušební jízdu, oslovil několik prodejců, hledal recenze, články, informace nejen v ČR. Recenze byly také velmi příjemné. Ovšem po dalších týdnech pročítání fór majitelů, článků o rušení servisů, problémech s prodejci (tedy ta kauza, kdy několik desítek odmítlo Eticky kodex Hyundai) a pročtení některých dokumentů vedení Hyundaie (ta jejich pro mě ne zcela OK marketingová strategie - dost útočná) ve mně hlodá červíček.

Proto se chci zeptat Vás, UŽ MAJITELŮ Hyundai. Jaké jsou Vaše ohlasy od prodejců, servisáků. Cítíte nějaké změny (větší neochota řešit problémy, čekací lhůty, ... - přeci jen čím míň autorizovaných servisů a prodejců, ...)? Máte taky zkušenosti s tím, jestli u novějších modelů i40 (rok 2014) odstranili aspoň některé problémy, které se popisují v samostatném vláknu (to čtení mi zabralo dost času).

Nepíšu to jako obhájce Š, nebo kritik :hyu: , i40 se mi prostě velmi líbí a mnoho věcí mě láká ji mít, jen nevím, jestli se namám bát:
1) Známé nedostatky i 40 se zatím neřeší ?
2) Ubývá servisních míst a prodejců ?
3) Pokud :hyu: tlačí prodejce, servisní partnery, aby se jich časem nena**lo víc a neodnesl jsem to já, ZATÍM POTENCIÁLNÍ MAJITEL krásné :hyu: i40 ?

Díky za Váš pohled, zkušenosti z praxe.
Reklama
 

atík
*
Příspěvky: 32
Registrován: 26 bře 2008, 19:44

Re: Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od atík »

Sleduji problém také a musím říci, že se mě nedotkl. Je pravda, že dealer u kterého jsem auto ( I20) kupoval skutečně spolupráci s Hyundai ukončil, ale jezdím jinam již přes rok a jsem velmi spokojen. Naposledy jsem servis navštívil před 14 dny kvůli banalitě. Vstřícnost maximální. Nebudu jmenovat jen snad tolik, že popisuji situaci na Plzeňsku. Jinak jsem též bývalý majitel Š Octavie, ale velmi nespokojený. A přístup servisu byl zoufalý. Pravdou, ale je, že zprávy o sporu dealerů H. mě též znepokojují, ale zatím to nepociťuji.
Uživatelský avatar
robertbulko
****
Příspěvky: 1039
Registrován: 10 črc 2013, 15:05
Bydliště: Trenčín

Re: Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od robertbulko »

Vlasním i40 r.v. 2012. Kúpil som toto auto ako necelý rok starú predvádzačku s najazdenými 5000km. Teraz mám kúsok pred 33000km a čo sa týka motora som maximálne spokojný. Ako si už spomenul, je to veľmi pekné auto a má kopec výbavy za slušnú cenu.

Mal som v minulosti oktávku 1 faceliftovanú, keď išla preč mala cez 500000km a stále v pohode. Jazdil som na 2, brácho ma 2 faceliftovanú a kolega v práci jazdí na novej. Každá z týchto škodoviek na mňa pôsobilo veľmi dobre a octavia sa chová konštrukčne ako pevné auto, kde všetko sedí ako má a nič nevrže. Kolega má 1,6 diesel s reálnou spotrebou 4,7l. Niekoľko krát ma na nej viezol a nemám nič proti tomuto motoru. Podľa mňa sú oktávky kvalitnejšie, ale oproti i40 vykuchané a hodne plastové, čo sa mi moc nepáči. Ak by som mal vyskladať octaviu na úroveň i40, asi by som sa dostal na cenu Mazdy 6..... :P

V i40 mám pocit, že je taká rozcuchaná. Na kvalitnej vozovke, je to nadherné tiché auto, ale na cestách v okolí Trenčína kde je problém nájsť cestu bez výmolu sa i40 chová ako staré rozhegané auto, kde relatívne mäkký podvozok s vami húpe zo strany na stranu a popri tom vŕzgajú piáno plasty a tesnenia na dverách...

Na druhej strane za ponúkanú cenu čakať viac je asi hlúposť. Je to veľké auto, kde nebude mať problém nikto s miestom. Kludne do neho hodíš celý bicykel. Ja mám automat a spotreba je teda vyššia. Robí to u mňa dlhodobo 6,5l.

Čo sa týka servisov v Autopolise v BA sú veľmi ochotní a vždy slušní. :wink:
Naposledy upravil(a) robertbulko dne 01 říj 2014, 08:27, celkem upraveno 3 x.
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
markus48
*
Příspěvky: 49
Registrován: 15 kvě 2012, 13:28

Re: Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od markus48 »

ono asi zalezi odkial si, ja som v Brandyse nad Labem a tu je autoKout + v blizkosti Praha kde je dalsich X predajcov/servisov takze nepocitujem ziadny problem ale napriklad ix20 sme kupovali v Kreanse a ten spolupracu s Hyundaiom ukoncil - mna to sice netrapi ale verim ze ludia v Litomericiach budu nastvany ze musia niekam do Mostu alebo Melnika
2014 - Hyundai i30 kombi 1.6 GDI – 99 kW (135 k) Parking
2012 - Hyundai ix20 1.4 CVVT – 66 kW (90 k) Trikolor
1996 - Fiat Punto 55s 1.1 40kW (55 k)
Uživatelský avatar
pavellab
*
Příspěvky: 57
Registrován: 29 zář 2008, 16:32

Re: Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od pavellab »

Tucson 1.6 T-GDI, DCT, 4x2, Sleek Silver, (5/2019)
i30 kombi, 1,6 CVVT, paket Parking, Sleek Silver, 3/2014

Accent 1,4 16V Elegance, Indigo Blue, 10/2008, prodano
velsatis
*
Příspěvky: 48
Registrován: 23 bře 2013, 18:03
Bydliště: Nymburk

Re: Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od velsatis »

Upřímně, reklamní politika :hyu: se mi poslední dobou taky příliš nezamlouvá :-P Zrovna dnes jsem se dozvěděl, že i30 je nadauto :-D né, že by to nebylo dobré auto, samotnému se mi moc líbí a klidně bych si ho koupil, ale zbytečně takto provokují lidi. To bych taky mohl chodit po ulici a říkat, že já sem bůh a ostatní blbci...To je asi práce pana Vošického, z jehož obličeje bych si nejraději udělal terč na šipky a dle mého názoru tento pán :hyu: spíše škodí.
Ale samotné auto za výše napsané nemůže a já jsem zatím po roce a půl velmi spokojen. Krom horšího řazení jedničky, které si už ale sedlo, zatím žádný jiný problém nemám. Co se týká našich tankodromů, tak já mám v autě vždy absolutní klid a jen tak si pluju. To ale možná bude tím, že mám kola 16 205/60. Co jsem měl možnost se svést s i40 obutou na 17 kolech, tak ten rozdíl ve vnímání nerovností byl poměrně velký. Také jsem měl možnost řídit superb na 18, kde jsem cítil opravdu vše. Velká kola parádně vypadají, ale na naše cesty já osobně raději volím pohodlí :-) Plavná atmosféra mi vyhovuje a na delších cestách necítím žádnou únavu, to je také podle mně hlavní zaměření i40.
Co se týká nedostatků, tak je třeba si uvědomit, že na fóru se většinou pozitivní dojmy nepíšou, ale většina lidí tu hledá nějaké řešení problému :-) také je potřeba si srovnat, kolik je zde přispěvovatelů a kolik i40 se měsíčně prodá (tuším, že kolem 60 kousků)
Jak jsem již psal, i40 bych asi za nic jiného nevyměnil, jsem zatím spokojen po všech stránkách. Design, je podle mě v této kategorii nejlepší (samozřejmě hodně subjektivní, ale od všech známých zatím pozitivní ohlasy). Tento víkend jsem byl na autoshow praha, tak jsem to tam tak procházel a zjistil, že se mi prostě současný design :hyu: libí nejvíc (jinak se mi také moc líbí infinity, lexus a maserati - no uvidíme, třeba se k nim také časem dopracuju :-D) Chápu, že někdo raději nějaký neutrální design, ale já jsem mladý člověk a nerad se nudím :-D Jinak na výstavě byl také nový Genesis - jedním slovem paráda!!! Kdybych na to měl, tak už ho mám v garáži, na živo vypadá skvělě, je to taková zvětšená i40 dovedená k dokonalosti :-)
Ať neplkám jen o vzhledu, tak současná nabídka agregátů :hyu: je podle mého docela sázka na jistotu, opravdu jsem od nikoho neslyšel o problémech s motorem. Stačí se podívat jen na objem olejové náplně, je to taková blbost, ale zkuste si někdy vygooglit objem olejových náplní u jiných značek a zjistíte, že :hyu: to myslí se spolehlivostí motorů asi docela vážně. Co jsem našel tak 1,6 tdi má něco kolem 3,5 litru, 1,6 hdi to samé a když jsem koukal na 3,0 tdi tak to bylo myslím stejně jako u 1,7 crdi (5,3 litru). Ty hodnoty jsem měl někde přesně napsané, samozřejmě to teď nemůžu najít :-) Prostě s tou neomezenou zárukou asi nepotřebují problémy no. Jinak já mám slabší 85kw verzi a dlouhodobě jezdím za 5l/100km a to často jezdím po dálnicích, ale většinou dodržuji předpisy a snažím se jezdit plynule. Jinak jsem byl zatím v servisech v Kolíně (ještě s i10) a Pardubicích a u obou spokojenost :-) Ale v Kolíně vyšší ceny...
Uživatelský avatar
benny
**
Příspěvky: 301
Registrován: 31 kvě 2011, 17:57
Bydliště: Plzeň

Re: Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od benny »

Kluci ani se nedivte , že dealeři nemají zájem něco řešit anebo aby měli vstřícný přístup k zákazníkům . Nikdo z nich už nechce být oficiální dealer a značkový servis . Proč ?? Tak si přečtěte odkaz který jsem přidal. Jinak politika Vladimíra Vošického z Hyundai Czech je pro dealery likvidační. Něco podobného zkoušel u Ford CZ a když zjistili jak to poškozuje značku Ford v České republice tak ho hnali svinským krokem.
http://www.novinky.cz/ekonomika/349135- ... korun.html
New Accent - 1,4i , elegance , gold biege , 10/2008
martas951
Příspěvky: 2
Registrován: 30 zář 2014, 15:06

Re: Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od martas951 »

V podstatě mi šlo o 2 věci/otázky:

1) Jestli máte osobní zkušenost s tím, že :hyu: u aut vyrobených v roce 2014 zamakala na "chronických problémech" prvních kusů z let 2011-2013.

2) Jestli ze svého okolí prodejců/servisů necítíte to, že ten problém, který teď řeší těch (myslím že) cca 17 bývalých dealerů by se brzy nemohl dotknout více z nich. Protože pak bych se bál, pokud by se dále nějak drasticky zúžila síť autorizovaných servisů, aby nebylo období temna, tedy třeba i jen prá měsíců, kdy na těch X-tisích :hyu: bude jen pár servisů. Nebo naopak máte info, že to prostě byl problém těch konkrétních dealerů, kteří "něco" dělali špatně. A ptám se proto, že oficiální stanovisko pan "V" by pro mě nebylo bernou mincí ... :D.

Jinak díky za všechny reakce. I 40 se mi velmi líbí a z mnoha důvodů bych jí chtěl mít, proto to řeším.
Méďa Béďa
**
Příspěvky: 180
Registrován: 07 zář 2012, 23:55

Re: Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od Méďa Béďa »

Servisy asi zase přibudou... Na Kladně sice zmizel Amond, ale nahradil ho Charouz.
Hyundai i20 Inclusive Plus, 04/2012
mtb_
*
Příspěvky: 34
Registrován: 16 kvě 2014, 16:28

Re: Změny v Hyundai - k lepšímu, nebo ...?

Příspěvek od mtb_ »

martas951 píše:V podstatě mi šlo o 2 věci/otázky:

1) Jestli máte osobní zkušenost s tím, že :hyu: u aut vyrobených v roce 2014 zamakala na "chronických problémech" prvních kusů z let 2011-2013.
Ja mám za 6 mesiacov nabehané 26tis km. Minimálne si to v stretdovom paneli v lete vrzlo. Ale zase neboli také teplá. Tak neviem či ma všetko ešte len čaká alebo sa v 2014 zlepšili? Akurát som si včera hlavu a na druhý krát rameno otrieskal o zadné dvere ktoré v chladnejšom počasí sa moc vzperám nechce otvoriť. Zastane top kdesi v polke a po tme som si to nevšimol.
Odpovědět

Zpět na „i40“