hoki píše:Patriku, kolik ta sranda stála? Mám teď něco podobného, ale je fakt, že mi diagnostika ukazovala problém s EGR a když jsem ho nechal vyčistit, tak se to výrazně zlepšilo a hlavně auto zase jezdí jako čert (většinou, někdy se mi to zdá línější a někdy se mi zdá, že to na 250tkm stařečka fakt letí - možná podle venkovního vzduchu, skoro bych řekl, že když je po dešti, nebo vlhčí vzduch, tak je to letadlo).
Bohužel jednou za x kilomentrů (spíš ve stovkách) mám taky ten pocit, že to auto najednou buď jemně cukne, nebo mi to přestane táhnout (ale do pár vteřin to zase chytne dech)...
Tak nevím, jestli to mám hledat dál.
Díky
PS: od doby vyčištění EGR jsem začal tankovat tu lepší /dražší naftu (různě označenou jako Verva Diesel atp., ale beru na Shellu, MAKRO a Benzina). Někdo se mě ptal, jestli je na to ten motor připravený, aby mi to prý nepodpalovalo ventily. Jsem absolutní laik, tak jestli někdo má radu, uvítám...
Ahoj, dlouho jsem tady nebyl...klapka stala cca 3000 kč, kluci z PL mají všechno

.Když jsme zjišťovali proč to blbne ( v origo

servisu nevěděli) vyměnil jsem EGR, čidlo teploty DPF atd.( celkem slušné položky

) Nakonec se vyměnila ta klapka, vyčistilo celé sání a je to ok. Teď to budu muset vyčistit znova pač je to znova zas...ý...pozůstatky nouzového režimu , ale vygruntuju to až k motoru

. Myslel jsem že nechám zaslepit EGR, ale to mi bylo zamítnuto s tím, že by se musel překopat software, pač RJ s nim počítá, takže by to blblo...a stálo. Naftu tankuji také tu lepší a je to v pohodě, auto jede líp.