Náhradní klíč k Hyundai Getz

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Gerberus
*
Příspěvky: 16
Registrován: 30 dub 2017, 15:20

Náhradní klíč k Hyundai Getz

Příspěvek od Gerberus »

Zdravím a na znalé se obracím s prosbou o pomoc, resp. radu.
Mám starší vůz Getz ( r.v. 2005 ) a pouze jeden klíč ( klíč se zdá být na první pohled jako zcela obyčejný, žádná tlačítka atp. ).Chtěl jsem si pořídit ještě jeden náhradní klíč a tak jsem vyhledal v Praze firmu, která zhotovuje kopie autoklíčů.

Výsledek je takový, že mi udělali ,,mechanický” klíč, resp. takový, kterým se dostanu do vozu, ale při vložení a otočení klíčkem ve spínací skříňce jede startér, ale motor nenaskočí ( přesně tak, jak mi to bylo řečeno ).

Zároveň mi řekli, že je třeba k nim ještě jednou dojet vozem a přes počítač v autě ( píši to takto jako naprostý laik v této oblasti ) provedou zásah tak, aby s tímto kllíčem šlo i startovat.

A já se pro jistotu ptám: to je nějaký druh imobilizeru ? Resp. netušil jsem, že to můj vůz má ( mám ho cca půl roku ).

Díky
Hyundai Getz 1.4i ( 2005 )
Reklama
 

Uživatelský avatar
bony
******
Příspěvky: 3409
Registrován: 14 říj 2012, 00:03

Příspěvek od bony »

Presne tak jak pises musi ti nakodovat chip v klici. Potom s timto klicem pujde i nastartovat.

odeslano z telefonu
Gerberus
*
Příspěvky: 16
Registrován: 30 dub 2017, 15:20

Re: Náhradní klíč k Hyundai Getz

Příspěvek od Gerberus »

Díky za vysvětlení ! :D
Hyundai Getz 1.4i ( 2005 )
ferdaxxl
*
Příspěvky: 11
Registrován: 29 říj 2016, 16:22

Re: Náhradní klíč k Hyundai Getz

Příspěvek od ferdaxxl »

Pře půl rokem jsem si chtěl nechat udělat jeden náhradní klíč. V autorizovaném servise chtěli cca 2200,- a v autoklíčích 1500,-. Tak jsem hledal způsob jak ušetřit. V Koreji jsem koupil klíček s chipem ID46 !!! za 7,9 dolarů což bylo vzhledem k ceně dolaru cca 190 Kč. V autoklíčích jsem si ho nechal vybrousit za 150 kč. Nepodařilo se jim naprogramovat klíč, protože potřebovali kod imobilizeru a ten podle winka znají jen v autorizovaném servise. Tak mi řekli, že kod zjistí ať si druhý den přijedu. Za aktivaci klíče chtěli 500, protože jsem si přivezl vlastní klíč. Tak jsem jel pro kod imobilizeru do aut. servisu a tam mi klíč ihned naprogramovali za 380 Kč což bylo levněji než v neorg. servise. Takže pokud dobře počítám tak mě klíč vyšel na 720 Kč. Je to originál a plně funkční. Risk je zisk a vyplatilo se. Trvalo to 3 týdny než klíč dorazil, stálo mě to nervy jestli to dobře dopadne a nakonec ještě nedám 2200 za org.klíč. , ale vše ok a tento klíč je můj nejoblíbenější. :D/ :D/ Tak snad to někomu pomůže .....
Odpovědět

Zpět na „GETZ“