Jestli netočí startér, buď baterka, cesta od baterky ke starzéru nebo startér, ale to je jiný příběh
Kontrolka imobilizéru by se měla rozsvítit, vím že jsem byl kolikrát rychlej a začal točit ještě než se to "připojilo"

Po rozvícení immo by mělo zaznít palivové čerpadlo, pokud ne tak vyhodit všechny ECU pojistky a dát je zpět
Při točení strtérem by to čerpadlo taky mělo bžet, pokud nejde slyšet tak v ppjistkovce v motoru je fuel pump check pin, prostě od relátka výstup na měřák, pichnout jeden drát z měřáku na mínus baterky a druhej tady sem a mělo by to pod startováním ukázat napětí
Pokud čerpadlo je mrtvé i po vyhození pojistek, zkusit vyměnit relátko, fuel pump a start, půjde poznat že je KO díky tomu že pro změnu nebude točit startér

Na řadu přichází proměřit odpor crankshaft position senzoru, podle GDS by měl mít 490-590Ohm, můj měl kolem 2MOhm, což je prostě moc, koupil jsem nejlevnější v ČR za 350Kč a problem solved
Pokud by pumpa při startování šla a odpor by byl plusmínus kolem toho (ten senzor měl 790Ohm ale funguje, jen je k němu blbej pístup bez nářadí, připadal jsem si jak ze záznamu s lakatošem), změřil bych odpory na cívkách, jsou dvě cívky tak by se neměla jedna lišit od druhé, těžko by odešly obě zaráz
Zkontrolovat jestli palivo fakt vede do motoru, odpojit hadičku a spustit ho aby to vyplivlo benzín někam do kýblu nebo flašky
Pak už mě napada jen nějaký měření kompresí nebo shození deklu a podívat se na řemeny, ale z 90% to fakt bude jen ten pitomej senzor, je schovanej za hydraulikou spojky tam kdesi dole, číslo dílu 39180-22600 je to teda na 1.3 ale stejnej je asi pro všechny benzíny v LC, ruku do ohně za to nedám. Snad alespoň jednomu člověku ušetřím čas a výdaje za metodu pokus-omyl v servise, nebo prostě fakt že když se dá auto do servisu tak ho nějak zkurví