Jura2 píše:copper5252 píše:ahoj olej se ti ředí benzine , když pišeš spotřebu 5.5 l tak předpokládám že motor podtáčíš což není vubec dobré ,a tím padem se ti do oleje dostává benzin ,pak ti připadá že olej přibývá , ale vlastně se jen naředí benzinem a tím padem ti stoupne hladina oleje
kolik máš celkem najeto ? auto kupované nové ? nebo starší ? jaky olej používáš ?
motor nepodtáčím, jezdit umím, je to moje 7 auto, mám najeto asi 800 000 km,
spotřeba je dle palubního počítače který u všech aut ukazuje méně, nejezdím brzda, plyn, po městě

kupované nové, najeto 37 000, olej Shell, na garančce mi řekli že je vše OK
To je hezké že ti na ganranřce řekla že vše ok

jsou to troubové pokud jim diagostika nenapiše co je vadné tak je vše v pořádku ! takhle pracují
pokud motor jak pišeš nepodtačíš tak pak je problém někde jinde , což je horší ! bud netěsné kroužka na pístech ,nebo vejcovété písty , připadně pisty vydřené , případně něco jiného nic mně nenapadá !
ale spotřeba 5.5 l na 100 km hodně malo , to máš kombíka ? a motor přepokládám 1.4 cvvt ?
jak chasník piše idělani aby se mrknul na to jak olej vypaád někdo tomu rozumí více než ty ,, benzin v oleji =olej smrdí po benzinu ! "voda" (G11) v oleji = divný zapach z oleje plus muže být sraženina na víčku od nalivaní oleje barva až šedá až bilá